Erdal Akçay
Erdal Akçay

Tam zamanı şimdi!

1 Haziran 1963’te kurulan Bursaspor olağanüstü bir sezon yaşıyor…

52 yaşındaki koca çınar, tarihinde görülmemiş bir transfer hareketliliğini pazartesi akşamı itibariyle kuvvetle ihtimal bir oyuncu daha alarak noktalamış olacak.

Oyuncu satışından 70 milyon liraya yakın bir parayı kasasına koyan Bursaspor’un 12’si yabancı, 4’ü yerli olmak üzere aldığı 16 oyuncuyla yaptığı sözleşmelerin hayli maliyetli olduğunu gözardı etmemek gerek.

Bu noktada gelir-gider dengesi kurulmazsa kulübü uzun vadede yine zor günler bekleyebilir.

Geçen sezon Türkiye’nin gıptayla izlediği takımdan hocasını ve 7 yıldız oyuncusunu kaybeden Bursaspor, şampiyon apoletli teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile yeniden açtığı sayfaya şimdilik 16 isimle “transfer rekoru” yazdı.

Türkiye Kupası’nın ardından sezon öncesi kaybedilen Süper Kupa ve Trabzon ile Gaziantep lig maçları camiada kadar karambar bir hava yaratmıştı. Son olarak kadroya dahil edilen Dzsudzsak (Cucak), Stoch, De Sutter ve Hosogai ile alternatifli zengin bir kadro oluşturan Bursaspor’u bu akşam İstanbul’da Başakşehir karşısında izleyeceğiz.

Yeşil beyazlılar kendisi gibi henüz puanla tanışamayan Başakşehir’i avlayacak güce sahip. Tek dezavantaj futbolcuların yeterince birbirlerini tanımaması gösterilebilir.

Kalesi ve savunması güven veren Bursaspor orta alan üstünlüğünü sağlayabilirse zenginleşen forvet hattıyla camianın beklediği 3 puanı hanesine yazdırıp, 11 günlük milli maç arasına özgüven kazanmış olarak gireecektir. Sağlam ve talebeleri kendilerine büyük kredi açacak bu fırsatı kaçırmamalı.

Bu takım eylül ayı sonundan itibaren yeniden Türkiye’nin beğeniyle izleyeceği, rakiplerin karşısında titreyeceği bir kimliğe bürüneceğine inanıyorum.

Haydi Timsahlar ilk adımı bugün Fatih Terim Stadı’nda atalım…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X