Erdal Akçay
Erdal Akçay

Tebrikler Vakıfköy’ün çocukları

Altay ve Ümraniye yenilgileriyle türbülansa giren Bursaspor, hafta içi mesaisinde Bandırmaspor’u mağlup ederek soluklanmıştı. Bu sezon TFF 1. Lig’in en çok yatırım yapan takımlarından biri olan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Samsunspor ile dün akşam oynanan maç eşik atlama açısından büyük önem taşıyordu.

Bir tarafta geniş rotasyonlu ve direkt şampiyonluğu hedefleyen Karadeniz ekibi, diğer tarafta Vakıfköy’ün bağrından çıkmış Özlüce’de olgunlaşıp, Timsah Arena’da pişmeye çalışan gencecik Bursaspor takımı…

Teknik Direktör Mustafa Er, Bandırma’da kazanan 11’i bozmazken, ilk dakikalarda Samsunspor’un baskısını kırmakta zorlanan takım, savunma hatalarından kalesinde iki de tehlike yaşadı.

Daha sonra oyuna ortak olan yeşil beyazlılar, 20. dakikada hızlı çıkıp Burak Altıparmak’ın pasında Batuhan Kör’ün topu sol ayağıyla kontrol edip sağ ayağıyla yaptığı şık vuruşla ağlara göndermesiyle 1-0 öne geçti. 4 maç sonra gol atan 19’luk Batuhan, 37’de yine şık bir gole daha imza atıp geceye de damga vurdu. Ataberk’in kurtarışlarıyla soyunma odasına iki farklı önde giren yeşil beyazlılara karşı Samsunspor ikinci devreye 3 değişiklikle başlayarak oyunu Bursaspor kale önüne yığmaya çalıştı.

59’da Ali boştaki Batuhan’a topu aktarabilse fark üçe çıkabilir ve maç orada kopabilirdi.

61. dakikada orta alanda ikili mücadelede Erhan’a faul yaptığı gerekçesiyle sarı kart görmesine sinirlenen Özer Hurmacı’nın topu yere vurduğu için saniyeler içinde kırmızı kartla atılması akıl alır gibi değildi. Geçen sezonki Adana Demir maçında da işler iyi giderken kendini attıran Özer’in hem de iyi oynadığı bir maçta sinirlerine hâkim olamayıp sorumsuzca atılması olacak iş değil. Kontrolsüz güç, güç değildir sözü ne kadar doğru. Umarım bu yaptığın son hata olur da bu gencecik çocukların emeklerine yazık olmaz.

10 kişi kalan Bursaspor, Mehmet Ataberk’in yaptığı müthiş kurtarışlarla kalesini gole kapatmayı başarırken, 74’te Batuhan’ın yerine giren Çağatay Yılmaz, 84. dakikada kırmızı kartın mimarı Erhan Kartal’ın hatasını affetmeyip kaptığı topu ağlarla buluşturarak adeta Samsunspor’un fişini çekti.

Bu sezon sadece 1 kez yenilmiş ve deplasmanda 3 gol yemiş Karadeniz ekibine 3 gol atarak kazanmak 20 puana ulaşan Bursaspor’un alt grupla ilişiğini kesip play-off hedefine odaklanmasına katkıda bulunacaktır.

20 yıldır rakibine Bursa’da kaybetmeyen Bursaspor’un galibiyetinde emeği bulunan bütün futbolcuları ve Mustafa Er yönetimindeki teknik heyeti kutlarım.

Şimdi sırada salı günkü Göztepe kupa maçı ve hafta sonunda İstanbulspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşma var.

Basamakları birer birer çıkan bu takımı sezon sonunda hak ettiği yerde görmek en büyük dileğimiz. Bunun gerçekleşmesi için de bu şehrin vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerekiyor.

Vakıfköy’ün çocuklarını bu meşakkatli yürüyüşte yalnız bırakmayalım.

Son olarak Bursaspor tribünlerinin cefakâr isimlerinden Fatih Öğreten’in maç sırasında yaptığı “Gururdan ağlanır mı? Vallahi de ağlanır billahi de ağlanır... Ne mutlu be BURSASPORLU olana…” sözlerini paylaşalım. Bu müthiş onurlu, gururlu ve asil çocuklarımızın emeklerine saygı duymak her Bursalının görevi olmalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X