Erdal Akçay
Erdal Akçay

Tek umudumuz Çağatay kaldı!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor için ne söylesek hafif kalır…

Mali açıdan yerle bir edilmiş, kendi oyuncusunu dahi elinde tutamayan, içi boşaltılmış bir kulüp var ortada.

Genç futbolcu adayları ancak deneyimli isimlerle birlikte oynarsa gelişebilir.

Ancak biz altyapı takımlarında dahi henüz gelişimini tamamlamamış oyunculardan Bursaspor’u 2.Lig’de tutmasını bekliyoruz.

Camia olarak kurduğumuz hayalin gerçekleşmesini umut edip, kendimizi avutuyoruz.

Sinan Bür başkanlığındaki yeni yönetimimiz iyi niyetle kulübü yaşatma adına adımlar atıyor, şehri harekete geçirmeye çalışıyor.

Bu minik adımlar günü kurtarabilir belki ama Bursaspor’u özlenen o eski günlerine geri götüremez. Bunun için şehirden daha güçlü bir destek gelmesi, 4 dönemdir kapalı olan transfer tahtasının mutlaka açılması gerekiyor.

Hiç kimse kusura bakmasın bu takımın 2.Lig’de tutunması artık mucizelere bağlı. Bir tek umut, 7 maçlık cezası sona eren Çağatay Yılmaz’ın ligin ilk yarısındaki 9 gollük performansının üzerine çıkıp Bursaspor’a seri galibiyetler kazandırması kaldı. Önümüzdeki 6-7 haftalık süreçte bunu gerçekleştiremezsek ne yazık ki mayıs ayına girmeden içimiz kan ağlasa da Koca Çınar’ın 3.Lig’e düşüşüne tanıklık edeceğiz. Bireysel yetenekleriniz sınırlı olunca dünkü gibi 45 dakikadan fazla 10 kişi oynayan rakibinizi yenemiyorsunuz. Üst üste 3 galibiyet alarak Bursa’ya gelen Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında fark yemekten kurtulduk desek yalan olmaz. Direklerden dönen iki top ve karşı karşıya kaçırdıkları goller Bursasporlu futbolcuların silkelenip kendilerine gelmeleri için yeterli olmadı. Galibiyet için rakip kaleyi abluka altına alıp, pozisyon üretmeniz gerek ama bunu dahi yapacak saha içi organizasyonu görememek üzücü.

55 gün sonra taraftarıyla buluşan ve yeşil beyazlı takımın galibiyet hasretini 14 maça çıkarması kabul edilebilir bir durum değil.

Çağatay Yılmaz ve Furkan Emre Ünver’in takım arkadaşlarını toplayıp bundan sonraki 12 maç için kenetlenmelerini ve Ankara Demir deplasmanından başlamak üzere pamuk ipliğine bağlanan umutları güçlendirecek sonuçların gelmesini sağlamaları bekleyeceğiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X