Erdal Akçay
Erdal Akçay

Timsah gözünü açtı!

Köşe Yazısını Dinle

Geçen hafta Ankara’da Keçiörengücü karşısında gerek sergilediği futbol, gerekse aldığı yenilgiyle hayal kırıklığı yaratan Bursaspor, dün akşam Kocaelispor ile sezon finali niteliğinde bir mücadeleye çıktı. Kazanıp ligde kalma yarışına tutunmaktan başka da bir çaresi bulunmayan yeşil beyazlı takımı taraftarı da yalnız bırakmadı.

Boluspor’un ardından dün gündüz maçlarında Denizlispor ve Menemen’in de mağlup olmasıyla birlikte sonucu daha da büyük önem kazanan bu karşılaşmada alınacak galibiyet alt sıralarda kartların yeniden karılması anlamına gelecekti.

KADRODA 5 DEĞİŞİM

Maç öncesinde kadrolar elimize geldiğinde Mustafa Hoca’nın 11’de önemli değişiklikler yaptığını gördük.

Kaleci Canberk ve Furkan Emre’yi kulübeye çeken Mustafa Er, Zalazar’ın yanına Capan’ı monte ederken, Onur’un yerine de Mehmet Erdem’i solda görevlendirdi. İsmail Yüksek ve Massimo Bruno da hamle oyuncusu olarak kulübeye alınan diğer iki isim oldu. Sakatlığı atlatan Kongolu Thievy Bifouma’yı da sahaya süren Mustafa Er’in tercihleri önemliydi.

FİTİLİ HASAN ATEŞLEDİ

Taraftarının da itici gücüyle ilk dakikadan itibaren Kocaeli kalesinde iki köşe atışında Zalazar ve Burak’ın kafalarında çerçeveyi tutturamayan Bursaspor aradığı golü 9. dakikada yine korner organizasyonundan buldu. Kubilay ile paslaşan Namık’ın kaleye gönderdiği topu Korcan uzaklaştırmaya çalışırken, Hasan Ayaroğlu’nun şutunda deneyimli kaleciden seken meşin yuvarlak ağlara gittiğinde Timsah Park tam bir bayram yerine döndü.

Böylesine tansiyonu yüksek maçlarda biran önce ikinci golü bulup rakibin gardını iyice düşürmek önemlidir.

15’te Joao Pedro’nun golü Portekizli oyuncunun topun eline çarpıp önüne düşmesinden dolayı geçersiz sayıldı.

Mustafa Er, Namık ile Bifouma’nın kanatlarını değiştirip

Körfez ekibini hataya zorlamayı hedeflerken, bir türlü beklenen pozisyonlar üretilemedi.

KADER ADAMI NAMIK

Yeşil beyazlı taraftar, “Çile keder ne fark eder Bursam sana değer” tezahüratıyla stadyumu inletirken, uzatma dakikaları kaçan ve yenen golle dramatik anların yaşanmasına neden oldu.

45+2’de Namık Alaskarov’un rakibinden sıyrılıp topu karşı karşıya yandan auta göndermesi, karşı atakta Michael Pereira’nın ortasında topun kaleci Deniz’in üzerinden ağlara gitmesi şok etkisi yarattı.

İkinci yarıya aynı kadroyla çıkan Bursaspor, Mehmet Erdem’in ortalarında Joao Pedro ve Namık ile kaleyi yoklasa da topu üç direğin arasından geçiremedi.

63’te Zalazar’dan aldığı topu Namık şık bir pasla Joao Pedro’nun önüne bırakırken, Portekizli oyuncu fileleri sarsıp takımını 2-1 öne geçirerek tribünleri yeniden coşturdu. Pedro’nun sevincini Namık ile paylaşması da Azerbaycan Türkü futbolcu için de moral oldu.

69’da tribünlerden gelen yabancı maddeyi taraftara atan Semih Karadeniz’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Kocaelispor karşısında rahatlayan yeşil beyazlı futbolcular son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsa farklı bir galibiyete imza atabilirlerdi.

14 HAFTALIK KÂBUS BİTSİN

Körfez’de 2-1 kaybettiği maçın rövanşını aynı skorla alan yeşil beyazlı takım adeta tamam mı devam mı niteliğindeki karşılaşmadan 3 puanla ayrılıp şimdilik derin bir nefes almış oldu. Eğer Massimo Bruno bomboş durumda topu ağlara gönderseydi Bursaspor olası puan eşitliğinde ikili averajda Kocaelispor’u geride bırakmış olacaktı. Şimdi Körfez’i puan olarak geçmek şart oldu.

Bursaspor’un düşme hattından çıkabilmesi için galibiyet serisine ihtiyacı var. Cuma akşamı İstanbulspor deplasmanından puansız dönmemek şart. Ardından 19 Nisan Salı ve 23 Nisan Cumartesi akşamları Bursa’da Gençlerbirliği ve Denizlispor maçlarında alınacak galibiyetler 14 haftadır ateş hattına gömülü bulunan Bursaspor’u yeniden ayağa kaldıracaktır.

Son olarak dün akşam taraftar müthiş destekle takımını galibiyet için ateşledi, ancak yapılan küfürlü tezahüratlar ve sahaya atılan yabancı maddelerin faturası umarım ağır olmaz. Çünkü sadece bir maç kazanıldı ve daha iç sahada 4 final bizi bekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X