Erdal Akçay
Erdal Akçay

Timsah Paşa!

Geçen hafta Antalyaspor deplasmanında Bursaspor’un hem aldığı ağır yenilgi, hem de sahadaki görüntüsü içimizi acıtmıştı…

Trabzonspor ve Başakşehir maçlarında izlediğimiz Bursaspor bu olamazdı…

Antalya yenilgisini değerlendirirken şu görüşlere yer vermiştim;

“Formayı adaletli dağıtmazsanız, yerinde müdahalede bulunmazsanız takım işte böyle dağılır gider…

Sevgili hocam; bu camia sizi çok sevdi. Göreve geldiğiniz günlerde yaptıklarınızla da gelecek adına umutlandı.

Şunu bilin ki bu gidiş iyi değil…

Sizden beklenti; Bursaspor sahaya çıktığında karakterini ortaya koysun, futbol oynasın, pozisyonlar üretsin, atabildiği kadar da gol atsın.

İşte dün gerçek Bursaspor’u izledik.

Takımın el frenleri kenare çekilmiş, topla iyi oynayan ve hızlı hücuma çıkan Kasımpaşa’yı, her zamanki gibi Pablo Martin Batalla’nın orkestra şefliğinde, sağda Sercan, solda Emre ve ileri uçta Deniz Yılmaz ile yerle bir etti takım.

Bursaspor belki dört gol attı ama attığından iki katını da kaçırdı.

Maça gelen 15 bin dolayındaki taraftar hücum futbolundan taviz vermeyen, sürekli golü düşünen, farka rağmen geriye yaslanmayan takımını izlemekten keyif aldı.

Dünkü mücadele de bir kez daha gördük ki Ricardo Faty bu takımın olmazsa olmazlarından biri. Hava topundaki üstünlüğüne uzun bacaklarıyla yaptığı müdahaleleri de eklediğinde orta alana adeta dinamizim katıyor.

Bursaspor’un Faty’nin ilk 11’de forma giydiği maçlarda 11. galibiyetine imza atması da ilginç bir istatistik olarak kayıtlara geçti. Bakaye Traore de çıkana kadar görevini yerine getirdi.

Savunmanın sağında oynayan Hosogai formayı hak ediyor. Sivok-Şamil ikilisi de iyi performans sergiledi. Batalla Aziz’i de kapasitesinin üzerine çıkardı.

İleri uçta görev yapan Deniz Yılmaz iki gol, bir asistle yıldızlaşırken, Sercan Yıldırım müthiş performansıyla ayakta alkışlandı. Formasına kavuşan Emre, Batalla’nın asist krallığına yürümesine taş koydu.

Dünkü maçında en çok koşan ismi olan, sahada basmadık yer bırakmayan asist yapan, Batalla’nın gol atmasını herkes çok istedi ama olmadı.

İyi ki yuvana geri döndün Bücür Tangocu…

Ligin boyu iyice kısaldı. Hamza Hoca, kalan 8 maçta Kasımpaşa karşısındaki onbir üzerinde yoğunlaşmalı. Bir tek Serdar iyileşirse bu kadroya dahil olabilir.

Özellikle üst üste çıkılacak Sivasspor ve Beşiktaş deplasmanlarında dünkü 11 arzulanan sonuçları alabilir ve Bursaspor’u yeniden Avrupa hedefinde iddialı konuma getirebilir…

Son olarak; Skor 3-0 iken Kutluhan Bilgiç’in ceza sahası içinde Aziz’in Adem’e yaptığı faulde penaltıyı es geçtiğini belirtelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X