Erdal Akçay
Erdal Akçay

Timsah yürümeyi hatırladı!

Köşe Yazısını Dinle

Süper Lig’in 5 numaralı şampiyonu Bursaspor, kötü yönetilmesi sonucu son 4 yılda 2 kez küme düşerek indiği TFF 2.Ligde genç oyuncularıyla çıktığı yolculukta kritik günler geçiriyor…

Sezon başında Vakıfköy Futbol Akademisi ağırlıklı oluşturulan kadrodan beklenen performans alınamazken, özellikle son haftalarda çekilen galibiyet hasreti dün akşam son buldu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Basketbol Federasyonları’nın büyük çabası sonucu hem Frutti Extra Bursaspor Basketbol takımının hem de Bursaspor Futbol takımının maçlarını neredeyse aynı saate koyması akıl alır gibi değil.

18.00’de başlayan maçta Potanın Timsahları Anadolu Efesi harika bir oyun sonunda mağlup ederken, salonu dolduran 7 bini aşkın taraftarın da galibiyette rolü büyüktü.

5 MAÇLIK HASRET BİTTİ

Timsah Park’ta 19.00’da başlayan Bursaspor-İnegölspor maçında takımlarını yalnız bırakmayan 10 bini aşkın yeşil beyazlı taraftar da verdikleri destekle 5 haftalık galibiyet hasretinin dinmesinde başrol oynadı diyebiliriz.

Bir daha böyle maç saati çakışmaları yaşanmaması için her iki yönetimin önceden tedbir almasında fayda var. Çünkü iki takımın da 12. adama fazlasıyla ihtiyacı bulunuyor.

Teknik Direktör Taşkın Güngör yönetiminde çıktığı ilk maçta geçen hafta Nazilli Belediye’yi yenen İnegölspor, Bursaspor karşısına seri başlatmak için çıksa da ligin ağabeyisi buna izin vermedi.

KUBİLAYIN FÜZESİ YIKTI

Mücadeleye istekli başlayan yeşil beyazlılar ilk dakikalarda kalesinde iki tehlike yaşasa da 11. dakikada Kubilay Sönmezin neredeyse ağları delip geçecek füzesiyle 1-0 öne geçmesini bildi.

Final paslarında yine hatalar yapan Bursasporlu oyuncular farkın açılmasına engel olurken, beraberlik için yüklenen İnegölspora bu sezon ilk kez kaleye geçen Deniz Aydın geçit vermeyip takımını soyunma odasına önde götürdü.

İkinci yarıda farkı açmak isteyen Teknik Direktör Tahsin Tam’ın öğrencileri, Mustafa Genç’in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı 55. dakikada Enver Cenk Şahinin Panenka vuruşuyla gole çevirip skoru 2-0 yaptı.

İki farklı geriye düşmesine rağmen Bursaspor kalesine inmekte zorlanmayan İnegölspor 61de Batuhan Salman ile farkı bire indirirken, önemli fırsatlardan da yararlanamadı.

Son dakikasına kadar topun her iki kalede gidip geldiği maçtan 3 puanla ayrılan Bursaspor böylece 5 maç aradan sonra kazanıp puanını 11e yükseltmiş oldu.

İnegölspor dünkü mücadelesiyle yenilgiyi hak etmedi ancak bu kadrosuyla zirveyi zorlaması da beklenmemeli.

Son olarak dünkü maçta takımlarını desteklemek için misafir tribündeki yerlerini dolduran İnegölspor taraftarının yaptığı çirkin tezahüratlar da onlara karşılık verilmesi de Bursa adına yakışık almadı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X