Erdal Akçay
Erdal Akçay

Timsah yürüyüşü yeniden başladı

Son 4 haftada 9 puan kaybederek sevenlerine saç baş yolduran ve bırakın ikinciliği, liderlik fırsatını dahi elinin tersiyle geri çeviren Bursaspor’un, dün gündüz maçlarında çıkan sonuçların ardından play-off yarışınında iyice kızışmasıyla bu işin şakasının kalmadığını anladığını gördük.

Lider Hatay’ın İzmir’de Altay’a, ikinci sıradaki BB Erzurum’un da evinde Fatih Karagümrük’e yenilmesiyle farkı eritme adına yeni bir şans yakalayan yeşil beyazlılar, komşu Balıkesir’de daha ilkyarıda skoru lehine çevirip “Süper Lig yarışında ben de varım” dedi.

İstanbulspor ile oynadığı maçta koşmayı dahi beceremeyince pozisyonda üretemeyen yeşil beyazlılar, son bölümde Burak Kapacak’ın oyuna girmesinin ardından Tayfur Bingöl’ün kafa golüyle beraberliği güç bela kurtarabilmişti. Oysaki galibiyet Hatay ile farkı 6’ya, BB Erzurum’la 2’ye indirmek demekti. Taraftarın tepkisi de haklı olarak bunaydı.

Bu maçtan gerekli dersleri çıkaran İbrahim Üzülmez ve öğrencileri Balıkesir’de ilk dakikadan itibaren galibiyeti ne kadar istediğini gösterdi.

Çağlar Şahin’in önündeki savunma bloğunu Tayfur, Diarra, Anıl ve Kerem Can’dan oluşturan Üzülmez, cezası sona eren Abdullahi Shehu’nun yanına kaptan Selçuk’u monte etti. 18’lik Ali Akman sağda, Kubilay solda oyuna başlarken, Traore serbest oyuncu olarak pas trafiğini yönetti, Seleznov da ileri uçta görev yaptı.

Sağ kanattan Tayfur-Ali Akman bindirmeleri erken golün de habercisi oldu. 15’te Ali’nin baskısıyla kazanılan topu Seleznov göğsüyle indirip Traore ile buluşturdu. Fildişili şık bir vuruşla ağları sarsıp Balıkesir’de sevdasına destek veren taraftarı sevince boğdu.

Sahada neredeyse basmadık yer bırakmayan Ali Akman 22’de bu kez soldan ortasını yapıp Kubilay Kanatsızkuş’a “al da at” deyince 4 haftadır yolu beklenen galibiyet Balıkesir’de ortaya çıkmış oldu.

Yeşil beyazlı takıma geldiği günden bu yana en verimli oyununu sergileyen Traore’nin 60’ta Shehu’ya attırdığı golle Bursaspor rahatlarken, Timsah yürüyüşü çok güzel oldu. Traore’nin 70’teki füzesinin üst direkten dönmesi de onun adına şanssızlıktı.

76’da Çağlar’ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Malle şık vuruşla ağlara gönderince yine bir maçı gol yemeden kapatamamış olduk.

Bursaspor bu kentin olmazsa olmazı… Bu takımın uğruna ne canlar feda edildi… Bu şehir bu takımla sevinip, üzülüyor, ağlıyor. Hak ettiği yer de Süper Lig…

Balıkesir’e giden taraftarın açtığı ‘Tutsak bu kalpler sana’ pankartı her şeyi anlatmıyor mu?

Bursaspor demek umut demek…

Cumartesi akşamı Büyükşehir Belediye Stadı’nda Boluspor ile yine final niteliğinde bir maça çıkacak takım.

Son 7 haftaya girdik. Bir tek puan kaybına dahi tahammülü bulunmayan Bursaspor’u seven herkes elini taşın altına koymalı ki 1.Lig’deki çile bitsin…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X