Erdal Akçay
Erdal Akçay

Timsah’a yazık oldu!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2.Lig’de zor günler geçiren Bursaspor dün akşam Tarsus İdman Yurdu ile dramatik bir maç oynadı…

Ömer Furkan Banaz yönetiminin 22 veya 30 Ekim’e olağanüstü kongre kararı alması, hafta içerisinde FIFA’dan gelen 2 dönem transfer yasağı Bursaspor’un düştüğü bu kuyudan nasıl kurtulacağına dair soru işaretlerinin artmasına neden olmuştu.

Üst üste gelen iki yenilginin ardından hafta içinde Ankaraspor deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönen yeşil beyazlı takımın Tarsus İdman Yurdu’nu yenip bir nebze olsun camiaya moral vermesi bekleniyordu.

BÖYLE GOL MÜ YENİR?

Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan karşılaşmada taraftarının desteğiyle hayli istekli başlayan Bursaspor’un henüz 14. dakikada kalesinde gördüğü amatör işi gol bir anda moralleri bozmaya yetti. Özellikle ilk yarıda Hasan Ayaroğlu ile kaçırılan iki önemli fırsat tribünlerin ayarını fazlasıyla bozdu. Deneyimli oyuncu tribünden yükselen tepkiler üzerine ikinci yarıya çıkmazken, yerini Berat Altındiş’e bıraktı.

HAMZA BARAN ISRARI NEDEN?

Yeri gelmişken Teknik Direktör Tahsin Tam’ın Berat Altındiş’i kulübede tutup Hamza Baran’ı forvet hattında oynatmasına kimse anlam veremediği gibi bu tercih hayli eleştiri aldı. Asıl mevkisi sağbek olan Hamza Baran’ın farklı tercihlerle sahada eriyip gitmesine seyinci kalınmamalı.

Belki Berat 11’de başlasaydı o goller kaçmaz tribünle Hasan arasında o gerilim de yaşanmazdı.

KAPTAN DÜMENE GEÇTİ AMA…

İkinci yarıya hayli istekli başkayan Bursaspor, kaptan Enver Cenk Şahin ile bulduğu iki golle 2-1 öne geçerek tribünleri yeniden bayram yerine çevirdi. Kaptan biraz daha dikkatli olsa skor çok farklı olacak ken uzatma dakikalarında yenen beraberlik golü Timsah’a yazık oldu dedirtti. Bu sezonki gol sayısını 6’ya yükselten Cenk ile birlikte takımın orntaya koyduğu mücadelenin hakkı 3 puandı ama olmadı.

Bu sezon 9 maçta 6. beraberliğini alan Tarsus İdman Yurdu bu alanda rekora koşacak gibi duruyor.

Üst üste ikinci beraberliğini alan Bursaspor’un ligi güvenli bir noktada tamamlayabilmesi için galibiyetlere ihtiyacı var.

Son iki maçta yitirilen 4 puan gerçekten insanın içini acıttı.

ADAYLIK İÇİN SON GÜN 15 EKİM

Önümüzde bir olağanüstü kongre süreci var. Tüzük gereği 15 Ekim Cumartesi gününe kadar başkan adayı veya adayları Divan Kurulu’na resmi başvuru yapmak zorunda.

2 dönem transfer yasağının geldiği bugünlerde Bursaspor’u bu bataklıktan kurtaracak bir babayiğit çıkar mı bilinmez ancak taraftarın takımına zarar verecek her türlü hareketten kaçırması gerekiyor.

Ne bu şanlı formayı giyen futbolcuların trip atmaya ne de taraftarın Bursaspor armasını taşıyanlara küfür etmeye hakkı yok.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X