Erdal Akçay
Erdal Akçay

Timsah’a yazık oldu! Pisi pisine!

Köşe Yazısını Dinle

Tarihinin en zor günlerini geçiren Bursaspor için TFF 2.Lig mesaisi dün akşam itibariyle Afyonspor deplasmanında başladı.

Çok değil, 12 yıl önce Süper Lig’de şampiyonluk sevinci yaşamış, tarihi Atatürk Stadı’nda Şampiyonlar Ligi müziği dinleyip takımlarının devler arenasındaki mücadelesine şahitlik edenler acı gerçekle yüzleşti.

İnsanın aklı almıyor… Koskoca Bursaspor’un bu ligde ne işi var?

2013 yılı itibariyle adım adım sürüklendiği uçurumdan aşağıya yuvarlanan, gırtlağa kadar borca batan, transfer tahtası kapalı olduğu için genç oyuncularıyla onur mücadelesi veren Bursaspor meşakkatli bir yolculuğa çıktı.

PIRIL PIRIL ÇOCUKLAR

Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde çıkılan bu yolculukta yeşil beyazlı arma için canlarını dişlerine takan bu pırıl pırıl çocuklara tüm şehir elinden geldiğince maddi-manevi destek olmalı.

Afyonkarahisar Zafer Stadı’ndaki sezonun ilk karşılaşmasında Bursasporlu futbolcuların nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyordu.

Tahsin Hoca oyun planını üç deneyimli isim Kubilay, Hasan ve Enver Cenk üzerine kurarken, ileri uçtaki Eren Güler’in hemen arkasında genç Hamza Baran Arıkan’ı ikinci forvet olarak görevlendirdi. Bir çok oyuncunun takımdan ayrılması nedeniyle rotasyonu az bir kadroya sahip olan Bursaspor’daki eksikler ilk dakikalardan itibaren kendisini hissettirdi.

SORUMLULUK ALIN

Her iki devrede net fırsatlar bulan ancak bunları değerlendiremeyen yeşil beyazlı takımın maç kazanabilmesi için Kubilay, Hasan ve Enver Cenk’in daha fazla sorumluluk alması kaçınılmaz gözüküyor. Savunmada güven veren Ertuğrul Kurtuluş’un yanına Furkan Emre Ünver geldiğinde defans daha derli toplu olacaktır. Kerem Kök mücadelesiyle ‘ben de varım’ diyor. Bek Eren Tunalı ile Abdullah Tazgel oynadıkça ve hücum yönlerini de geliştirdikçe daha verimli olacaklardır. Kubilay ile birlikte orta alanda oynayan Ozan İsmail Koç çalışkandı. Bu ikilinin önünde gizli forvet olarak oynayan Hamza Baran Arıkan 53. dakikada bulduğu pozisyonda kaleci Anıl’ı geçebilse maçın adamı olabilirdi. İkinci yarıda giren Mustafa Genç oyuna hareketlilik getirmeye çalışsa da yapılan değişiklikler takımı ileri taşımaya yetmedi. Kaleci Canberk Yurdakul yediği gole kadar yaptığı kurtarışlarla takımı ayakta tutan isim oldu. Taraftarının da desteğiyle son bölümde ataklarını sıklaştıran Afyonspor, 87. dakikada İsmail Hakkı Doğan ile bulduğu golle Bursaspor’un avucunun içindeki bir puanı alıp takımını galibiyete taşıdı.

ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPIN

Dün akşam alınan mağlubiyet gerçekten acı vericiydi..

Çarşamba günü itibariyle transferin sona ereceği ve 200 milyon lira bedeli olan tahtanın kırılamayacağı göz önünde bulundurulursa bu takıma özellikle genç oyunculara sabretmekten başka çare görünmüyor.

Koskoca Bursa kenti Bursaspor’a sahip çıkamadı. Bursaspor sayesinde mevki sahibi olanlar, bu şehri yönetenler şanlı armanın eski günlerine dönebilmesi için hiç olmazsa devre arasında üzerlerine düşeni yapmasını beklemek her Bursasporlunun hakkı diye düşünüyorum.

Dün adeta Afyonkarahisar’a çıkarma yapıp takımlarını 90 dakika boyunca destekleyen taraftara da helal olsun. Bu desteğin artarak devam etmesi acı çekilen sezonda özlemle beklenen güzel günlerin biran önce gelmesi için önemli.

Birkaç cümle de Afyonspor için yazalım…

SEN NE AYAKSIN OLCAY?

19 transfer yapmış, tüm oyun planını Süper Lig gediklisi Olcay Şahan üzerine kurmuş, play-off’u hedefleyen Afyonspor vardı sahada. Tam 1 yıl önce transferin son günü Bursaspor ile anılan, ancak transferi gerçekleşmeyince de futbolu bıraktığını açıklayan Olcay’ın kinini anlamakta zorlandık. Sürekli hakemle oynayan, Olcay tribünleri galeyana getirmekle kalmadı, Bursasporlu futbolculara da sürekli çirkeflik yaptı.

Böyle maçlar ne yazık ki daha çok izleyeceğiz…

Sinirlerimize hakim olmaktan başka çare görünmüyor…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X