Erdal Akçay
Erdal Akçay

Timsah hiç hazır değil!

Köşe Yazısını Dinle

Tarihinde ilk kez 2. Lig’de mücadele edecek olan Bursaspor’u oldukça zorlu bir sezonun beklediğini söylemek için müneccim olmaya gerek yok. Transfer tahtasının kapalı olması, bir çok oyuncunun arkasına bakmadan kaçıp gitmesi, Bursaspor’u özün de özüne dönmeye zorladı.

Sportif Direktör İsmail Ertekin ve Teknik Direktör Tahsin Tam’ın önderliğinde 2.Lig’de Beyaz sayfa açmak isteyen bu genç kadroyu eleştirmek değil, aksine destek olmak zorundayız. Çünkü başka Bursaspor yok…

Profesyonel liglerin en genç kadrosuyla adeta varoluş mücadelesi verecek olan Bursaspor ligin ilk haftasında bay geçtiği için son hazırlık maçını 3. Lig ekibi Belediye Kütahyaspor ile oynadı.

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde müthiş bir atmosfer yaratıp takımlarını bağrına basan yeşil beyazlı taraftara helal olsun. Genç oyunculara verilen destek gelecek adına önemliydi.

Tahsin Hoca, Kütahya karşısında 3 as oyuncu Hasan Ayaroğlu, Kubilay Sönmez ve Furkan Emre Ünver’i dinlendirirken, Ümit Milli Takımda olduğu için iki kampa katılamayan Canberk Yurdakul’a kalede görev verdi. Savunma bloğu Eren Tunalı, Ertuğrul Kurtuluş, Kerem Kök, Abdullah Tazgel’den oluşurken, orta alanda Hamza Baran Arıkan, Deniz Dirk Knibbe, Tuğhan Yıldız oynadı. Enver Cenk Şahin, Berat Altındiş ve Eren Güler ileri üçlü de görev yaptı.

5 Eylül Pazartesi akşamı deplasmanda oynanacak Afjet Afyonspor maçı öncesinde son provasını yapan yeşil beyazlı takımın daha kat edeceği çok yol var.

Kaleci Canberk yaptığı kritik kurtarışlarla 1 numaranın en önemli adayı olduğunu gösterirken, ikinci yarıda yerini Deniz Aydın’a bıraktı. Savunmada güven veren Ertuğrul Kurtuluş ileri çıkışlarıyla ligde gizli gol silahı olabilir. Orta alana çekilen Hamza Baran Arıkan çalışkanlığıyla dikkat çekerken, penaltı atışındaki soğukkanlığıda önemliydi.

Tüm duran topları kullanan Enver Cenk Şahin ile birlikte Berat Altındiş ve Eren Güler’in daha fazla sorumluluk alması şart.

İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleriyle yaş ortalaması iyice düşen Bursaspor ne yazık ki son provasından geçer not alamadı.

Tahsin Hoca ve talebelerinin daha çok çalışması lazım.

Hasan, Kubilay, Furkan Emre’nin de takıma girmesiyle ilerleyen haftalarda daha diri bir Bursaspor görmeyi umut ediyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X