Erdal Akçay
Erdal Akçay

Tufan koptu, Bakambu coştu

Bu Bursaspor’un gerçekten şakası yok…

Teknik Direktör Şenol Güneş’in talebelerini izlemek insana büyük keyif veriyor.

Taraflı tarafsız herkes Bursaspor hayranı oldu diyebiliriz.

2015’in ilk günlerinde Akhisar Belediye’yi 3 golle evine gönderdikten sonra 17 günlük devre arası tatiline giren yeşil beyazlı takım deplasmanda aldığı 3-2’lik Torku Konya galibiyetiyle ligdeki iddiasını ortaya koymuştu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda beklenmedik puan kayıpları yaşayan ve evdeki hesabı şaşan yeşil beyazlılar dün Mersin’de çıktığı final niteliğindeki karşılaşmayı hem de 5 golle kazanarak bu kulvarda da pes etmeyeceğini gösterdi.

Sakatlıklar ve olgun futbolculardan kurulu dar kadrosunun sıkıntısını çeken Mersin İdmanyurdu’nun aksine sahaya Konya maçından sadece 2 farklı oyuncuyla çıkan Bursaspor, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda adeta gol şov yaparak maç fazlasıyla da olsa liderliği eline aldı. Gelecek hafta Bursa’da oynanacak Karagümrük maçını kazanmak Timsah’ı lider olarak son 16 takım arasına bırakacak.

Dünkü maçta görünen ve görünmeyen kahramanlar vardı…

Balıkesirspor lig maçının ardından Cedric Bakambu Mersin’e de 3 gol birden atarak skora büyük katkı koydu.

Fransız forvet golleriyle coşarken, Ozan Tufan’ın müthiş yükselişi bir Bursalı olarak beni fazlasıyla gururlandırdı.

Sahada basmadık yer bırakmayan Ozan, Bakambu’nun ilk iki golününde asistini yaptı. Traore’nin golünde de ön hazırlayıcı olan genç yıldız adayının transfer söylentilerine kulaklarını tıkayıp kendisini futboluna verdiğini görmek güzeldi.

Ozan; Sen böyle devam et, bırak Türkiye’dekileri Avrupa’nın devleri peşinde koşar. Eğer Bursaspor’dan gideceksen senin hedefin Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Manchester United veya Chelsea olmalı. Sendeki bu yürek ve azim olduktan sonra hiçbiri hayal değil. Yeterki bu çizgini bozmadan devam et.

Şenol Hoca haklı olarak transfer yapılamayacağı gerçeğini göz önünde bulundurarak kadrodaki tüm oyuncuları hazır tutmaya çalışıyor.

Yeni yıla daha diri giren Holmen’de gözle görülür bir yükseliş var. İsveçli oyuncu attığı golle de iyice morallendi. Traore ve Bakambu’ya iki gol attıran Bekir Yılmaz da her an göreve hazır olduğunun mesajını verdi.

İki önemli gol fırsatından yararlanamayan Civelli hava toplarında biraz daha dikkatli olursa takımın gizli golcüsü olabilir. Emre Taşdemir kendisini geliştirmeye devam ediyor. Belluschi‘ye zaten söylenecek söz yok. Profesör bu takımın herşeyi. Rıza Çalımbay dua etsin dün Volkan Şen kulübede oturdu, bir de o sahada olsa skor nereye giderdi bilemiyorum.

Tebrikler Bursaspor…

İki kulvarda da durmak yok, yola devam…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X