Erdal Akçay
Erdal Akçay

Uğur Kaan’la bağlan hayata!

Köşe Yazısını Dinle

Tarihinin en zor günlerini geçiren Bursaspor, dün BS Ümraniyespor karşısında son anlarda Uğur Kaan Yıldız ile bulduğu golle 3-2’lik galibiyete ulaşarak 1.Lig’de kalma yolunda tüm ipleri eline aldı… Bandırma ve Menemen maçlarını kazanmak  ligde kalmak için yeterli olacak.

Öncelikle bu galibiyetten dolayı tüm takımı ve muhteşem taraftarı kutlayalım. Bu inanç, bu mücadele oldukça Bursasporun sırtı hiçbir kulvarda yere gelmeyeceğini bir kez daha gösterdiler.

Cumartesi akşamı Frutti Extra Bursaspor, Gaziantep Basketbol karşısında David Dudzinski‘nin son saniyelerdeki üçlüğüyle rakibini mağlup ederek 8 bin dolayındaki taraftarına unutulmaz bir galibiyet sevinci yaşatmıştı. Çarşamba akşamı İtalya’da EuroCup finalinde Bologna ile karşılaşacak olan Potanın Timsahları’na yürekten başarılar diliyorum. O kupa Bursa’ya gelecek. Bütün şehir buna inanıyor.

Basketbol takımının kısıtlı kadro ve imkanlarla hem ligde hem de Avrupa’da yaşattığı peri masalı, Bursaspor camiasının yeniden kenetlenmesine ve özellikle futbol takımıyla ilgili olumsuz düşüncelerin ortadan kalkmasını sağladı.

2010 yılında Süper Lig’de şampiyon olarak Türk futbol tarihini yeniden yazan Bursasporun bir alt ligde ateş hattının içinde bulunması elbette hepimizin yüreğini yakıyor.

Bu sezondan gerçekten alınacak büyük dersler var.

Ancak öncelikle son iki maçı da galibiyetle tamamlayıp ligde kalışı haykırmak gerekiyor.

Dün itibariyle 41 puana ulaşan Bursaspora 47 puan yeterli olacak.

Basketbol şubesinde oluşturulan yönetim anlayışının futbol takımı için de hayata geçirilmesi halinde yeniden o özlenen günlere dönmek hayal değil. Yeter ki bu şehir son haftalardaki gibi kenetlensin ve Bursaspor etrafında birleşsin bu şehirin başaramayacağı şey yok.

Dünkü karşılaşmada takım belli bölümlerde istenilen mücadeleyi sergileyemese de öne geçip, geriye düştükten sonra maçı kazanmasını bilmek çok değerliydi.

Cezası sona erdikten sonra yeniden saha kenarındaki yerini alan Teknik Direktör Mustafa Er ve talebelerinden bu şehir kalan iki maçı da kazanmalarını bekliyor.

Bunu yapacak güce bu takım fazlasıyla sahip.

Aynen böyle devam…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X