Erdal Akçay
Erdal Akçay

Uykudan ne zaman uyanacaksın Bursa?

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor dün akşam TFF 1. Lig’in şampiyonluk adaylarından Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Samsunspor’a deplasmanda 4-1 mağlup oldu.

Yeşil beyazlılar ligin ilk devresinde 3-0 mağlup ettiği ve adeta sahadan sildiği rakibi karşısında henüz 2. dakikada kalesinde golü görünce maça bir türlü giremedi.

Önde baskı yapan Samsunspor karşısında bir türlü tempoyu yükseltemeyen yeşil beyazlılar, basit savunma hataları da yapınca Karadeniz ekibi sonuca elini kolunu sallaya sallaya gitti.

Hafta içinde yaşadığı kriz nedeniyle stres ve baskı altında maça çıkan Samsun ilk ve son dakikalarda bulduğu gollerle üzerindeki kara bulutları da dağıtmış oldu.

Gönül isterdi ki Bursaspor bu maça en azından play-off potasında çıksın ama o tren zaten iç sahadaki Altay maçıyla kaçmıştı. Pamuk ipliğine bağlı umutlar da dün akşam itibariyle son buldu. Umutlar erken tükenince futbolcuları motive etmenin kolay olmadığını dün akşam bir kez daha görmüş olduk.

Maçtaki tek isabetli şutunu Emirhan’ın pasında 82. dakikada Onur Atasayar ile çekip şeref golünü de atan Bursasporlu futbolculara ve teknik heyete bu sezon gösterdikleri emeklerinden dolayı teşekkür edelim.

İdari anlamda yönetilemeyen, mali krizle boğuşan bir kulübün futbolcuları giydikleri formanın hakkını verebilmek için ancak bu kadar mücadele edebilirlerdi.

Ne diyelim bu çocukları sahipsiz bırakanlar utansın.

11 yıl önce Süper Lig şampiyonu olmuş ama günümüzde 500 milyon lirayı aşan borcuyla belirsizliğe doğru sürüklenen Bursaspor’un tarihi boyuncu hiç bu kadar sahipsiz kaldığını hatırlamıyorum.

Köprüden önce son çıkış olarak görülen mayıs ayındaki kongreye sayılı günler kala camiada yaşanan sessizlik insanın içini ürpertiyor.

Bu şehir ne zaman uykudan uyanacak? Şanlı Bursaspor’un tekrar ayağa kaldırılması ve hak ettiği yerlere getirilmesi için daha ne bekleniyor?

Eğer bu kent tüm şehri kucaklayacak bir başkan adayı çıkaramayacaksa bundan sonra kimse Bursasporluyum diye ortalıkta gezinmesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X