Erdal Akçay
Erdal Akçay

Vakıfköy madeni!

Skordan bağımsız olarak yazıyorum; sadece Bursalılar değil, tüm futbolseverler 16, 17, 18 yaşındaki bu gencecik çocuklarla gurur duymalı…

TFF 1. Lig’de çoğunluğunu altyapısından yetişen oyuncuların oluşturduğu gencecik kadrosuyla mücadele eden ve daha şimdiden performansıyla beğeni kazanan Bursaspor, dün akşamki kupa maçına Vakıfköy’den yetişen yeni yıldız adaylarıyla çıkarak bir kez daha göğsümüzü kabarttı.

1. Lig’in 7 golle krallık yarışında ilk sırasında yer alan 18 yaşındaki Ali Akman’ı kulübeye çeken Teknik Direktör Mustafa Er, Karşıyaka kupa maçı kadrosu için altyapıdan takviye olarak aldığı 3 gençten Abdullah Tazgel’i ilk 11’de oynattı. Ömer Turan Görgüç ile Berat Altındiş’i de ikinci yarıda sahaya sürdü. Son lig maçı 11’inden sadece iki isim görev alırken, Bursaspor’un sahada Cüneyt Köz dışında 10 altyapı oyuncusuyla yer alması dikkat çekiciydi. Kadrodaki 21 oyuncunun 18’in Vakıfköy çıkışlı olmasından daha güzel ne olabilir ki?

Karşıyaka ile oynanan maçta bir kez daha gösterdi ki Bursaspor, Türk futboluna daha çok yeni yetenekler kazandıracak.

Adeta bir futbolcu fabrikası olan Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri için aslında maden desek yanlış olmaz. Bu madenden çıkan değerli ürünleri özenle işlerseniz altın, elmas, zümrüt, pırlanta olur. İşte dün akşam gördük 17 yaşındaki Abdullah Tazgel sol bekte hayli iyiydi ve Onur’a iyi bir alternatif olacağını gösterdi. Keza kule stoper Ertuğrul Kurtuluş da ilk kez görev almasına rağmen soğuk kanlılığıyla beğeni topladı. Forvet Eren Güler hareketliliğiyle ilerleyen haftalarda forma savaşında olacağını gösterdi. Kerem Şen, Tuğbey, Batuhan, zaten ligde süre alarak gelişim kaydeden gençler.

Bursaspor’un geleceği bu gençlerde… Yeter ki camia sabır gösterip bu takıma destek olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X