Erdal Akçay
Erdal Akçay

Vallahi rezalet!

Geçen hafta Aydın’daydık. Adnan Menderes Stadı’nın patates tarlasına benzeyen zemininde Bursaspor’un nasıl eriyip gittiğini, 2 sakat ve 1 kırmızı kartla 3 eksik vererek evine hem de 1-0’lık yenilgiyle döndüğüne tanıklık ettik.

Kupada G Grubu’nda Ümraniye’nin Akhisar’ı Manisa’da mağlup etmesiyle birlikte dün akşamki maç öncesinde hem Bursaspor’a hem de Aydınspor 1923’e liderlik şansı doğmuştu.

Doğal olarak Bursaspor’un Timsah Arena’da rakibini yenip hem rövanşı almasını hem de liderlik koltuğuna yerleşmesini bekledik.

Ama o da ne…

Aman Allah’ım nasıl bir zemin bu…

Özellikle Teksas taraftarının bulunduğu güney kale arkasına bakan sahanın yarı alanında top sürmek ne mümkün? Henüz 1 yılını doldurmamış zemin böyle mi olmalı? Atatürk Stadı’nda gök yarılsa da zemininde bir gram su kalmazken, Timsah Arena’nın bu halini görünce insanın içi acıyor.

Zemin olabildiğince berbat… Ya Bursaspor sanki arayize uymuş gibi fekalet…

Sakatlar ve yeni yıl izni verilen oyuncuların dışında kalanları U21’den gelen oyuncularla harmanlayan Hamza Hoca yine risk aldı, yine kaybetti.

Az sayıdaki taraftar da haklı olarak takımına “Oynayın, ruhsuz futbol istemiyoruz” diye tepki gösterdi.

Daha ilk devrede rakip 10 kişi kalmışken ve gölü andıran kaleye Sercan ile bir gol göndermişken özellikle ikinci devredeki takımın görüntüsü akıl alacak gibi değil. Sanki takımlar formalarını değiştirmiş gibiydi. 10 kişiyle orta alanda üstünlüğü ele alıp kontradan bir de gol bulan Aydınspor’un biraz şansı olsa Bursa’dan 1 değil 3 puanla ayrılırdı.

Bursaspor forması giymek bu kadar ucuz olmamalı. Oyuncu deneyeceğiz derken kupada hedeften uzaklaşmak ne kadar doğru olur.

Görev verilen isimlerin silik görüntüsünü de anlamak mümkün değil. Dün hücum hattında oynayan John, Deniz ve Kubilay’ın bu kadar etkisiz olması düşündürücü. Kaptanlık pazubandı takan Sercan dışında gol atma çabasında olan yoktu.

Necid diyoruz, 85’te oyuna giriyor 88’de zor olanı yapıp topu üstten dışarı gönderiyor. Demek ki kafa olarak tamamen Bursaspor’u bitirmiş.

2016’nın son maçı ne yazık ki tatsız bitti. Kupada gruptan çıkmak için Akhisar ile Bursa’da ve Ümraniye ile İstanbul’da oynanacak maçları kazanmaktan başka çare kalmadı.

Ama en önemlisi Timsah Arena’nın zemini… 15-21 Ocak arasında Trabzonspor, Akhisar (kupa) ve Adanaspor lig maçları bu zeminde nasıl oynanır onu da yetkililer düşünsün.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X