Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yangınlardayız

Köşe Yazısını Dinle

Yoğun kar yağışı nedeniyle tamamlanamayan Eyüpspor maçını saymazsak son 3 haftada 1 galibiyet ve 2 beraberlik alan Bursaspor için dün akşamki Tuzlaspor karşılaşması hayati derecede önem taşıyordu.

Haftalardır düşme hattında yer alan yeşil beyazlı takım sıralamada kendisine en yakın ekiplerden biri olan Tuzlaspor’u yense hem tehlikeli bölgeden uzaklaşacak hem de son haftalarda yakaladığı ivmeyi devam ettirecekti.

Bitci Timsah Park’a koşan taraftarının da desteğiyle sahaya çıkan yeşil beyazlı takımın iki kırmızı kartla eksilen ve oyunun büyük bölümünü eksik oynamak zorunda kalan Tuzlaspor karşısında sergilenen performans tam bir hayal kırıklığı oldu.

İlk devrede özellikle Namık ve Tuğbey ile harcanan iki önemli fırsat Tuzla’nın direncini iyice arttırdı.

İkinci yarıya adeta ev sahibi gibi başlayan Tuzla’nın Ezeh ile yarattığı tehlikeli atakları önlemekte zorlanan yeşil beyazlı futbolcular çerçeveyi tutturacak şutları bir türlü çekemeyince gerilim filmine dönen maçta 87. dakikada büyük şok yaşandı. Maraton tribün önünden yaklaşık 40 metreden kaleci Erhan’ı gafil avlayan Francis Ezeh bu sezonki ilk golünü atarken, Bursaspor’u ateş hattına gömdü.

Enver Cenk Şahin’in sakatlanıp çıkmasıyla oyuna ikinci yarıda dahil olan Yusuf Türk’ün karavana şutları, Joa Pedro’nun cılız vuruşları Tuzla’nın genç kalecisi Emre’yi gecenin bir diğer kahramanı yaptı.

Teknik Direktör Tamer Tuna’nın özellikte devre arasında çift forvete dönerek rakibe önde baskı uygulayıp Tuzla’yı kendi yarı alanına hapsetmesi beklense de konuk ekip hiç ummadığı bir galibiyeti hem de 9 kişiyle almasını bildi. Maç eksiği de olsa Bifouma daha erken oyuna alınmalıydı.

Daha önce iki takım arasında oynanan üç maçın da beraberlikle sonuçlandığını düşünürsek, Tuzlaspor Bursaspor’u ilk kez yenmenin sevincini yaşarken, bizlere de hüzünlenmek düştü.

Böylesine kırılma maçlarını kazanamamak moral bozucu.

Taraftar daha ne yapsın? Stadyuma gelmiş gırtlakları yırtılırcasına takımına destek vermiş. Tek istekleri 2010’da şampiyon yaptıkları takımlarının kazanıp düşme hattından uzaklaşmaları.

Hafta sonunda lider Ankaragücü ile çok kritik bir maça daha çıkacak olan Bursaspor üzerindeki takımlarla arasındaki puan farkının daha fazla açılmasına izin vermemeli.

Yangın evin dört bir köşesini sarmadan söndürmekte fayda var.

Aksi taktirde sezonun son haftaları daha sıkıntılı geçecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X