Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yaramıza tuz bastık!

Anlaşılan o ki bu sezon daha çok acı çekeceğiz

Tuzlaspor karşısında hem de ilk 11 dakika içinde 3-0 öne geçmiş bir takımın maçı 3-3 berabere tamamlaması akıl kârı değil.

Bursaspor, Akhisar, Balıkesir ve Eskişehir ile birlikte TFF 1.Lig’de transfer yapamayan 4 takımdan biri durumunda.

Transfer tahtası kapalı olması yetmezmiş gibi 11 oyuncusunu da kaybeden yeşil beyazlı ekibin daha katedeceği çok yol var.

Geçen sezondan beri bu ligde tecrübenin ağır bastığını hep görüyoruz. Dün de öyle oldu….

Teknik Direktör Mustafa Er, Ümraniye Stadı’ndaki maça geçen haftaki 11’le başlarken, önde basmanın, iştahlı futbolun karşılığı erken gollerle alındı. Neredeyse 3’er dakika arayla Burak Altıparmak, İsmail Çokçalış ve Burak Kapacak şık gollere imza atarken izleyicilerde “Bu kez rahat bir oyunla kazanacağız galiba” düşüncesi öne çıktı.

Ligin yeni ekibi olmasına rağmen yaptığı transferlerle iyi bir kadroya sahip olan Tuzlaspor’da Taner Taşkın 16. dakikada 2 değişiklik birden yaparak oyuna müdahale etti.

20. dakikada Burak Altıparmak ve İsmail Çokçalış’ın zincirleme hatası sonucu Thuram farkı ikiye indirdi.

32’de Burak Kapacak ve Ali Akman burun burana kaldıları kaleci Haydar’ı geçemezken, 38’de Özer’in sakatlanıp çıkması tecrübe eksiği yaşayan Bursaspor adına şanssızlık oldu.

İkinci yarının daha başında 49’da Aykut’un penaltıya sebebiyet vermesiyle Erdem Özgenç farkı bire indirirken, 59’da Onat-Özgür Can değişimi 66’da skorun eşitlenmesini de getirdi.

Mustafa Er, 70’te Recep-İsmail Can ve Ali-Çağatay değişimleriyle oyuna müdahele etmeyi düşünürken, Ozan İsmail Koç’un 74’te ikinci sarı kartını görüp takımını 10 kişi bırakması herşeyin üzerine tuz biber ekti. 38’de hakemden izin almadan oyuna girdiği için sarı kart gören Ozan İsmail’in bu kadar kolay kırmızı kart görmesi olacak iş değil. Geçen sezon da Karagümrük deplasmanında çok kısa sürede kırmızı kart gören Ozan İsmail’in daha dikkatli olması gerekiyordu.

Son bölümde karşılıklı birer topun direkten döndüğü maç iki takıma da gitti geldi.

Dünkü beraberlik evsahibi Tuzlaspor için 3-0’dan 3-3’e getirdikleri için iyi sayılabilir ancak Bursaspor adına büyük kayıp oldu. Merhem olacak 3 puanın ikisini Ümraniye’de bırakmak kırılgan bir yapıya sahip yeşil beyazlı takımın yarasına tuz basmakla eş değer oldu.

Görünen o ki, yarın sona erecek resmi transfer dönemini es geçeçeğiz. Umarım milli arada Bolu’da yapılacak kampta özellikle savunma hatalarının önüne geçilir. Teknik ekibin de verilen arada geride kalan 4 haftayı iyi etüt edip hatalarından ders çıkarması gerekiyor. Aksi takdirde ocak ayına kadar daha çok acı çekmeye devam ederiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X