Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yas tutacak vakit yok!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor ile ilgili sorunları yıllardır yazıyoruz, dilimiz döndüğünce de Olay.com.tr’da anlatıyoruz.

Ne yazık ki 2013 yılından bu yana yapılan fahiş hatalar, yeşil beyazlı kulübü uçurumun ucuna kadar getirdi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapılan olağanüstü kongrede emaneten görevi devraldığını söyleyen ancak her ne hikmetse seçildikten sonra koltuğa yapışan Recep Günay’ın inadı Bursaspor’a çok fazla zarar verdi.

Sezon başından itibaren tutulamayan oyuncular, mevcut futbolculara ödemelerin yapılmaması, yaşanan teknik adam değişiklikleri sportif çöküşe yol açtı. Devlete olan borç taksitlerinin ödenmemesiyle yapılandırmaların bozulması, FIFA’dan yeni transfer yasaklarının gelmesi, TFF’den 3 puan silme cezası alınması Bursaspor’un borç yükünü kat be kat arttırdı.

Kongre kararı erken alınsaydı belki şimdi başka şeyler konuşuyorduk…

20 Ocak’taki kongrede yeşil beyazlı kulübün efsane kaptanlarından Sinan Bür’ün başkanlığında, eski futbolculardan oluşan yeni yönetimin seçilmesiyle birlikte camiada yeniden umutlar filizlenmeye başladı. Şehirde oluşmaya başlayan pozitif havanın devamı için saha sonuçlarının da gelmesi gerekiyor.

Teknik Direktör Ümit Şengül yönetiminde ikinci maçına dün çıkan yeşil beyazlılar, Nazilli karşısında galibiyetten uzak bir görüntü sergiledi. Özellikle iç sahada puan kaybına tahammülü olmayan bu takımın 3 puanı daha fazla istemesi, bunun için de savaşması gerekiyor.

Cezalı oyunculara Berat’ın da sakatlığının eklenmesi hücum hattında etkisiz bir Bursaspor ortaya çıkardı. Bu maç takımın gol yememesini olumlu gelişme olarak görelim. 6 hafta sonra gelen 1 puanın bundan sonra başlatılacak galibiyet serisinin habercisi olmasını dileyelim.

Takımın 12 puanla son sırada bulunmasından dolayı yas tutacak vakit yok. Karamsarlığın kimseye faydası yok. Bu çocuklara güvenmek zorundayız. Bursaspor ligde kalacaksa bu teknik heyet ve oyuncu grubuyla bunu başaracak. Bizlere düşen de son dakikaya kadar bu takıma destek olmak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X