Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yazıklar olsun!

Köşe Yazısını Dinle

İstanbulspor deplasmanında Namık Alaskarov ile öne geçen yeşil beyazlılar skoru koruyamadığı gibi adeta dağıldı.

Pedro’nun düşürüldüğü pozisyonda penaltıyı es geçen hakem Burak Pakkan, Mert Yılmaz’ın ardından Mustafa Er’e de kırmızı kart çıkarınca gerilim tavan yaptı. İstanbul’da ağır yara alan yeşil beyazlılar kurtuluş yolunda büyük fırsat tepti.

Sezon başından bu yana yapılan fahiş hatalar nedeniyle 15 haftadır düşme hattına mahkum olan Bursaspor dün İstanbul’da ağır bir yara aldı. Boğalar karşısında öne geçmesine rağmen geriye düşen yeşil beyazlılar kırmızı kartlarla yıkıldı.

Aslında Bursaspor, Boluspor, Denizlispor ve Menemenspor’un yenilip Altınordu’nun berabere kaldığı 31. haftada Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek ligde kalma yolunda umut ışığı yakmıştı.

Yeşil beyazlı renklere gönül verenler gibi bizler de Bursaspor’u ligde bırakacak puan hesaplarını yapıyoruz.

Oynanan her maç ortaya çıkan her sonuç camiada herkesin sinir katsayısını ister istemez yükseltiyor.

Dün Ankara’da Keçiörengücü’nün Denizlispor’a 1-0 mağlup olması doğal olarak moralleri bozarken, Tuzlaspor’un Gençlerbirliği’ni 4-0’la geçip Başkent ekibini potaya itmesi önemliydi.

İki haftadır sıfır çeken Keçiörengücü’nü de sert bir fikstür bekliyor.

Ancak bu hesapları yaparken, Bursaspor’un İstanbulspor karşısında alacağı puanlar büyük önem taşıyordu.

NAMIK’IN GOLÜ YETMEDİ

Esenyurt’ta henüz 7. dakikada Namık Alaskarov’un kendi yarı alanından alıp götürdüğü topu Mert ile verkaça girip filelerle buluşturmasıyla öne geçen Bursaspor’un İstanbulspor’u karşılamakta zorlandığını gördük. Hakem Burak Pakkan’ın 30’da Kubilay’ın başrol oynadığı pozisyonda Boğalar lehine verdiği penaltıyı Rroca’nın dışarı göndermesi şans anıydı.

Kaçan penaltı da Bursaspor’u ne yazık ki kendine getirmeye yetmedi. 34’te köşe atışında adam paylaşımında yapılan hata sonucu Ferhat’ın Burak’ın üzerinden topu ağlara göndermesiyle skorun 1-1’e gelmesine engel olamayan yeşil beyazlılar son anlarda Pedro ile bulduğu fırsatta Alperen yaptığı kurtarışla geçit vermedi.

ALPEREN NELER ÇIKARDI?

İkinci yarıda Namık ve Pedro ile iki fırsattan yine Alperin’in nefis kurtarışıyla yararlanamayan Bursaspor, Kubilay-Ramazan, İsmail-Cenk hamlelerinden sonuç alamazken, 68’de Mert’in müdahale edemediği topu Valon Ethemi ağlarla buluşturup Timsah’ı yıktı. 72’de Ramazan’ın kafa şutunu kaleci Alperen çıkarırken, 85’te 4. hakemin uyarısıyla Mert Yılmaz’ın kırmızı kart görmesi yetmezmiş gibi 86’da Pedro ceza sahası içinde Alperen ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kendini yerde buldu. Portekizli oyuncu penaltı beklerken sarı kartla cezalandırılınca gerilim tavan yaptı. Verilmeyen penaltıya itiraz eden Teknik Direktör Mustafa Er kırmızı kartla tribüne gönderilirken, 90+5’te Topalli attığı golle skoru 3-1 olarak belirledi.

KARA CÜBBELİ PAKKAN

Hakem Burak Pakkan’ın Bursasporlu oyuncu ve teknik adamları çileden çıkardığı karşılaşmadan ağır yaralı olarak çıkan yeşil beyazlı takımın salı akşamki Gençlerbirliği ve cumartesi akşamki Denizlispor kader maçlarına motive olması şart. Deplasmanda 9 maçtır galibiyet yüzü göremeyen bu takımın iç sahadaki kalan 4 maçtan 12 puan çıkarmaktan başka çaresi yok.

Gün yaraları sarıp, ayağa kalkma günü olmalı…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X