Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yeni yıl yeni umutlar!

Bursaspor 2016 yılına, 17 Ocak’ta kapılarını açan Timsah Arena’da Trabzonspor’u hem de 2-0 geriden gelip 4-2 mağlup ederek müthiş bir başlangıç yapmıştı.

19 Ocak’ta yapılan olağanüstü genel kurulda da Ali Ay başkanlığa seçilerek (sonradan 450 milyon lira olarak açıklanan) ağır borç yükünün altına girmişti.

Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. Özellikle bu sezonun ilk devresinde 16 maçta toplanan 27 puan ve beşincilik basamağı 2017 için umutların daha da artmasına zemin hazırladı.

Herkes, “Bu takıma 3-4 iyi takviye yapılırsa sezonu ilk 4 içinde bitirmek hayal olmaz” görüşünde birleşmiş durumda.

Bu görüşe katılmamak mümkün mü?

4 gündür Antalya’da ikinci yarıya hazırlanan yeşil beyazlı takımdan beklentiler büyük.

Çekilen banka kredisiyle geçmiş dönem alacakları ödenen futbolcuların kafalarının rahatlaması önemli. Özellikle ilk devrede düşük performans gösteren oyuncuların takıma daha fazla katkı vermesi bekleniyor.

Batalla’yı, Harun’u, Jorquera’yı, Aziz’i, İsmail’i, Merter’i, Ertuğrul’u söylemeye gerek yok. İyi bir Deniz, Sercan, Del Valle, John, Kubilay bu takımın gücüne güç katacaktır.

Şamil ve Sivok‘un da takıma dönmeleri savunmaya ilaç olacak.

Ara transferde her zaman risk olduğunu düşünen Hamza Hoca’nın yurt içinden bildik oyunculara yönelmesi doğal.

Yönetim de yoğurdu üfleyerek yiyerek hata yapmama çabasında.

Ne var ki zaman iyice daraldı.

Trabzonspor maçına 7 gün kaldı. Transfer döneminin bitiş günü olan 31 Ocak’ı beklemeden gerekli adımları atmakta yarar var.

Belki yarın getireceğiniz oyuncuyu hemen sahaya çıkarmayacaksınız ancak hem adaptasyon süreci hem de takım içi rekabet için bir an önce somut adım atılmalı.

Başkan Ali Ay, transfer konusunda gerekli açıklamayı zaten yarın yapacak. İmzaların da art arda atılmasını bekliyoruz artık.

2017’nin Bursaspor yılı olması için herkes taşın altına eline koymalı.

Camianın kulübü her zamankinden daha sahiplenmesi, gelir kalemlerinin artırılması, Timsah Arena’nın tüm eksiklerinin sezon sonuna kadar bitirilmesi, Pilot Takım Yeşil Bursa’nın 2. Lig’e çıkarılması, Ali Ay’ın başkan seçildiği Bursaspor Vakfı’nın beklenen projeleri hayata geçirmesi önem kazanacak.

Vakıfköy’deki Bursaspor Futbol Lisesi ve Özlüce bölgesinde düşünülen Bursaspor Koleji projelerinin temellerinin atılmasını bekliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X