Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yenin ilk olsun!

Bursaspor bugün lig tarihinin en iyi sezonunu yaşayan Akhisar Belediyespor’un konuğu olacak.

Maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynayan Ege ekibinin iç sahada henüz yenilgisi yok.

11 maçta 19 puan toplayan ve 5. sırada yer alan Akigolar’ın 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puanı kendi sahasında aldığını belirtelim.

Buna karşın Bursaspor’un deplasman karnesine baktığımızda, 5 maçta 2 galibiyet ve 3 yenilgi aldığını görüyoruz. Timsah 6 gol atmasına rağmen kalesinde 7 gol görmüş.

Profesyonel liglerin beraberliği bulunmayan tek takımı olma özelliğine sahip Bursaspor‘dan beklenti, Beşiktaş maçındaki göze hoş gelen futbolunu Akhisar karşısında sürdürüp hanesine 3 puan yazdırması.

İki takım arasındaki 4 puanlık farkın bire inmesi açısından da hayli önem taşıyan mücadele öncesinde Bursaspor’u bekleyen en büyük sorun savunmanın göbeğindeki eksikler olarak dikkat çekiyor.

Dany’nin sarı kart cezalısı, Serdar ve Faty’nin sakat oluşu nedeniyle Ertuğrul Hoca stoperlerde mecburen Sivok-Şamil ikilisini oynatacak. Japon Hosogai’nin partneri de Bekir olacak.

6 golle Akhisar’ın gol yükünü çeken Kolombiyalı forvet Hugo Rodallega ve 4 gollü Güray Vural’a pranga vurmak şart.

Bursaspor, özellikle bu oyuncuların pas bağlantılarını kesebilirse kalesinde fazla tehlike yaşamayacaktır.

2016 finallerine katılmanın sevincini yaşayan Macar yıldız Dzsudzsak ile Çek golcü Necid, İspanyol top cambazı Cuenca Manisa’da Timsah’ı zirveye doğru yürütecek isimler olarak dikkat çekiyor.

Elbette en önemlisi de gördüğü kırmızı kartlarla tepki çeken Filipe Josue’nin artık tekmelerini değil futbolunu konuşturması, Akhisar’ın kilidinin açılmasında önemli rol oynayacaktır.

 

UEFA’nın şakası yok

 

UEFA, Finansal Fair-Play kapsamında gelir-gider tablolarında düzensizlik tespit ettiği Fenerbahçe ve Trabzonspor’u görüşmeye çağırmakla kalmadı, gelirlerine de geçici olarak el koydu.

Geçen sezon Bursaspor’un da yaşadığı bu tür sorunlarla Galatasaray ve Beşiktaş da boğuşuyor.

Süper Lig’de UEFA radarına takılan kulüp sayısı 4’e yükselmiş olsa da bu sayı artacak gibi duruyor.

Biz bakalım Bursaspor’a…

Sezon başında futbolcu satışından 22 milyon Euro gelir elde ederek hayli rahatlayan yeşil beyazlı kulübün gelecek sezonlarda yeniden yaptırımla karşı karşıya kalmaması için bütçesini iyi planlaması, özellikle transferde karavana atışlardan uzak durmasında fayda var.

Kalıcı gelir yaratma konusunda atılan adımlara hızlı yenileri eklenmeli.

Yeşil beyazlı taraftar da Beşiktaş maçında olduğu gibi bir daha kulübüne maddi ve manevi yönden ceza aldıracak hareketlerden uzak durmalı.

Her şeyi yönetimden beklemek insafsızlık olmaz mı?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X