Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yine bize esmer günler eyvah!

Köşe Yazısını Dinle

1,5 yıl sonra transfer tahtasını açmışsın 17 transfer yapıp 2’sini hemen göndermişsin, ilk üç haftadaki maçlarına üç farklı teknik adamla çıkmışsın ve sadece 1 puan almışsın.

Eyüpspor maçıyla birlikte Bursaspor’daki mesaisi başlayan Teknik Direktör Fatih Tekke iç sahadaki hayal kırıklığının ardından gerçek anlamda sınavını İzmir’de Altınordu karşısında verdi.

Milli maç arasında tamamı basına kapalı gerçekleştiği için antrenmanlarda ne çalışıldığını pek gören olmadı.

Bornova’daki mücadelede oyuncu tercihleri ilginçti. Bursaspor sahaya 7 yeni transfer, Erhan, Mert, Capan, Kubilay, Ofosu, Matavz ve Acolatse ile çıkarken, Vakıfköy patentli tek isim Emirhan’dı. Cüneyt, Onur ve Burak da 11’i tamamlayan diğer yerli isimler oldu. Zalazar kadroda yoktu. Namık Alaskarov ve Taha Altıkardeş yedek soyundu.

Ayağa paslarla çıkmaya çalışan yeşil beyazlı takımın henüz 2. dakikada Recep’in sağdan ortasında geride bomboş bırakılan Ali Dere’nin ayağından yediği gol saç baş yoldurdu. Kaleci Erhan’a da bu gol hiç yakışmadı.

Altınordu kanatlarından gelen tehlikeyi savuşturmakta zorlanan yeşil beyazlı oyuncular yan/geri pas oynamaya böyle devam ederse Bursaspor’un kazandığını görmek için daha kaç hafta bekleriz bilemiyorum.

Bursaspor mutlaka elindeki kadroya göre bir oyun sistemi benimsemeli.

Savunmanın sağındaki Mert Yılmaz takıma şimdilik çok yabancı gözüktü. Acolatse ile Ofosu sık sık kanat değiştirip pozisyon hazırlasa da Kaleci Ali Emre’yi bir türlü aşamadılar. Erhan Erentürk’ten eldivenleri devralan Ali Emre’yi dün akşam adeta yıldız yaptık.

İlk yarıdaki 6 isabetli şuttan bir gol çıkaramayan yeşil beyazlı takımın ikinci yarıda sahada varlık gösterememesi olacak iş değil.

Hüseyin Eroğlu yaptığı değişikliklerle oyunu kontrolüne aldıkça Fatih Tekke’nin film izler gibi kenarda durmasını hiçbir Bursasporlu kabul edemez. Bu takım geçen sezon kadrosunda bir tane yabancı yokken, altyapı ürünü futbolcularıyla maçlara çıkıp çatır çatır oynadı ve 14 galibiyet aldı. Hem de İzmir’de Altınordu’yu 2-0 yendi.

Elbette dün akşamki maçta Bursaspor’un 3 penaltısını es geçen Alper Çetin’i de eleştireceğiz ancak böylesine bol malzemesi olan bir teknik adamın oyunun seyrini değiştirmek için 74 dakika beklemesi akıl alır gibi değil. 83’te 2 ve 90’da yapılan değişimler uzatmada yenen ikinci gol ve Batuhan Kör’ün asistinde Tim Matavz’ın golü ne yazık ki yenilgiyi önleyemedi.

Çarşamba akşamı ligin favorilerinden Samsunspor ile Bursaspor adeta kırılma maçı oynayacak. Umarım Fatih Tekke bu kez camiayı üzecek hatalar yapmaz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X