Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yine bize esmer günler eyvah

Bursaspor’un Süper Lig rüyası Adana Demir karşısında aldığı farklı yenilgiyle suya düştü

Yarıfinal ilk maçında net fırsatları değerlendiremeyen yeşil beyazlılar rövanşta Erkan Zengin (penaltı), Rassoul, Berk ve Mehmet Akyüz’ün gollerine karşılık veremeyince sezonu hüsranla kapattı.

2010 yılındaki Süper Lig şampiyonluğuyla Türk futbol tarihini yeniden yazıp 9 yıl sonra küme düşerek dünya futbol tarihinde yine bir ilki gerçekleştiren Bursaspor, TFF 1. Lig’de sezonu büyük bir hayal kırıklığıyla tamamladı.

Son yıllarda kötü yönetilerek adeta borç batağına sürüklenen ve vasat oyuncu kadrolarıyla sevenlerine saç baş yolduran yeşil beyazlı takımın tek kurtuşu yeniden Süper Lig’e dönmesiydi. Ancak o rüya da dün Adana’da hüsranla sonuçlandı.

Bursa’daki ilk maçta net 3 gollük fırsatı cömertçe harcayan yeşil beyazlılar gollü beraberliğin dahi yettiği rövanşta ilk 45 dakikayı boşa harcadı.

Bursaspor’da kaptanlık pazubandı haftalardır gol beklediğimiz Kubilay Kanatsızkuş’ta. Adana Demir’de ise kaptan olarak Volkan Şen sahada.

Merkez Hakem Kurulu, Yaşar Kemal Uğurlu’yu maçı yönetmesi için değil idare etmesi için görevlendirmiş. Bursasporlu oyunculara yapılan faullerde sarı kartını bile çıkarmaya yemin etmiş. Serdar Özkan’ın ceza sahasında kendini yerde bulduğu pozisyonda VAR’a gidilmeliydi.

Abdou Razack Traore’nin maç başlamadan takımı toplayıp oldukça hararetli bir konuşma yapması finali ne kadar çok istediğinin göstergesiydi. Ancak kadere bakın ki 49. dakikada Rassoul’un müdahale ettiği top ayağından sekip eline çarpınca hakem penaltıyı verdi. Erkan Zengin’in golüyle geriye düşen yeşil beyazlı takıma Teknik Direktör İrfan Buz da zamanında müdahale etmeyince farklı yenilgi kaçınılmaz oldu.

80 dakika oyuncu değiştirmemek ne demek hocam?

Dalga mı geçiyorsun?

Ya Kubilay’a, Burak Kapacak’a ne demeli? Bu forma size 10 numara bol geldi. Artık büyük menajeriniz size bir güzellik yapar her halde.

Ne yazık ki Bursaspor yeni sezon da da TFF 1. Lig’de mücadele etmek zorunda kaldı.

Ulusal lisans dahi alamayan, 550 milyon liralık borç yüküyle bu kulübün hali ne olur şimdiden kestirmek çok zor.

Mesut Mestan yönetimi bir dakika kaybetmeden kararını vermeli.

Şehirde topyekun bir seferberlik ilan edilmezse çok daha vahim tabloyla karşı karşıya kalabiliriz…

Bu kulübü ve bu takımı bu duruma düşürenlere yazıklar olsun…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X