Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yürü be Timsahım!

Bursaspor’a Timsah yürüyüşü rahmetli Majid Musisi’nin hediyesi oldu. 20 yıl önce, 2 Ağustos 1995’te Intertoto Kupası’nda Atatürk Stadı’nda Alman ekibi Karlsruhe ile oynanan ve penaltılarla elendiğimiz maçta Ugandalı golcü, takım arkadaşları Elvir Baliç, Ercüment Şahin ve Hakan Keleş ile birlikte yaptığı Timsah yürüyüşüyle birlikte hafızalara kazınmıştı.

Kısa sürede tüm ülkeyi saran, hatta dünyanın öbür ucundaki takımların dahi gol sevinçlerini Timsah yürüşüyü yaparak gösterdiğine defalarca tanık olduk.

Timsah yürüyüşünü herkes yapabilir ama sadece Bursaspor’a yakışıyor…

Bugüne kadar defalarca fotoğrafını çektip ölümsüzleştirdiğim “Timsah yürüyüşü”nün en güzeli elbette Karlsruhe maçında yapılanıydı…

Musisi, 10 yıl önce, 13 Aralık 2005’te vefat ederken, bu camiaya tarih boyunca unutulmayacak bir hediye bıraktığını düşünüyorum.

Bursaspor, yarın akşam Atatürk Stadı’nda Beşiktaş ile karşılaşacak. Bu mücadele tarihi stadyumdaki son büyük sınav olacak.

Yeni yıldan itibaren Timsah Arena’ya geçecek olan yeşil beyazlılar yarın Kartal’ı avlayıp, zaferi de Timsah yürüyüşü” ile taçlandırırlarsa unutulmaz bir gece olur.

20 yıl önce Atatürk Stadı’nda doğan Timsah yürüyüşüne bir kez daha tanıklık etmek isteyenler bilet fiyatlarını bahane etmeden tribünleri doldurup takımlarına coşkuyla destek vermeli.

Süper Lig’de geride kalan 10 haftada 15 puan toplayarak yüzde 50’lik bir başarı gösteren yeşil beyazlı takım camianın beklediği sonucu almak için Beşiktaş karşısında bambaşka bir kimliğe bürünecektir.

Takım ruhunun bu mücadeleyle birlikte sahaya yansımasını, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın tıpkı şampiyonluk senesindeki gibi camiayı kenetleyen çimento görevini üstlenmesini bekliyoruz.

Son 5 maçından 4 galibiyet çıkarmış Bursaspor’un, son 4 maçında kalesini gole kapatamamış Beşiktaş’ı yenmesi sürpriz olmayacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X