Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yuvaya dönüş…

Çok değil, 3 hafta önceki Eskişehirspor iç saha yenilgisi camiada moral bozukluğuna yol açmıştı…

O gün stadyuma farklı bir galibiyet izlemek için gelen taraftarlar, “Bursaspor eşik atlama maçlarını bir türlü kazanamıyor. Böyle fırsat bir daha gelir mi?” diyerek üzüntü içerisinde evlerinin yolunu tutmuştu. Hatay ve Erzurumspor’un teklediği haftada cezalılar Seleznov ve Özer’in yokluğunda zirve yarışında fırsat tepen yeşil beyazlı takım, Osmanlıspor’u Başkent’te 4-2 yendikten sonra en yakın takipçisi Adana Demir’i hem de 10 kişiyle 2-1’lik skorla dize getirerek yuvası Süper Lig’e dönmeye ne kadar kararlı olduğunu göstermiş oldu.

Süper Lig tadında oynanan bu maçta tribünlere gelen 23 bin 170 biletli taraftarla sezonun en yüksek rakamına ulaşılsa da Bursaspor’un özellikle iç sahada kalan 6 maçında artık kapalı gişe oynaması gerektiğini düşünüyorum. Deplasmana giden taraftara sözümüz yok. Onlar zaten mesafe tanımadan her yere gidip gırtlakları yırtılırcasına sevdalarını haykırıyor. Ama lütfen artık varsa kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakın ve bu takıma Büyükşehir Stadı’nda daha fazla destek verin. 2 Mayıs’ta bu takım şampiyon olarak Süper Lig’e yükseldiğinde bu şehir de yeniden hak ettiği yere çıkmış olacak. Gün maddi-manevi destekleri daha fazla arttırma günü…

Her hafta en az iki kayıp veren Bursaspor, cumartesi günkü Erzurumspor deplasmanında Adana Demir karşısında anlamsız bir şekilde kendisini attırma başarısı gösteren Özer Hurmacı ve orta sahanın dinamosu Abdullahi Shehu ile sakatlığı süren Burak Kapacak’tan yoksun çıkacak. Ligin boyunun iyice kısaldığını ve hata yapma lüksünün kalmadığını düşünürsek bundan sonra futbolcular daha fazla sorumluluk almak zorunda.

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in dediği gibi şampiyonluğu kimse altın tepside sunmuyor. Hele ki söz konusu Bursaspor ise hedefe giden bu yolda omuz atan da çelme takmak isteyen de çok olacaktır. Hiç olmazsa darbeyi içerden yemeyelim.

Rakiplerin kötezlemesiyle zirvenin sadece 3 puan gerisinde bulunan Bursaspor’da artık ayaklar daha sağlam yere basmalı.


Bursam sana değer…

Bursaspor taraftarı besteleriyle de hep zirvede.. Geçen sezona kadar; Çıldırt bizi bu sene yine, seviyoruz delicesine, unutma… Dön de bak şu tribüne anla, senin kadar sevilen var mı dünyada? Haykırıyoruz dört bir yana, istiyoruz şampiyonluğu, inatla… Haydi bastır şanlı Timsahım, kupayı yine kaldıralım… Tezahüratıyla yeri göğü inletiyordu.

Bu sezonun parlayan tezahüratları; Babamın omzunda gelmiştim yanına, Aşık olmuştum ben sana Atatürk Stadı’nda! Çubuklu formanla, efsane Teksas’ınla! Şampiyonluk yakışır o kutsal yeşil beyaza….

Ve tabiki… Uğrunda mesafeler, Yıkılır tüm engeller, Çile keder ne farkeder, Bursam sana değer!

Onbirlerce insandan oluşan dev koro ve besteleriyle ne kadar gurur duysak az olur.

Son olarak; yazımın başlığında da belirttiğim gibi yuvaya dönüş… 23 yıl 4 ay çalıştığım, hayatımın önemli bölümünü geçirdiğim ve yuvam olarak gördüğüm Olay Medya’ya kısa sayılacak bir ayrılığın ardından geri döndüm. Yine bu sütunlarda olacağım. Bursaspor’un şampiyonluğunu hep birlikte haykırmak dileğiyle. Sevgiyle kalın.

İŞTE KALAN MAÇLAR

BB ERZURUM (D)

ALTAY (İ)

CG ÜMRANİYE (D)

İSTANBULSPOR (İ)

EH BALIKESİR (D)

BOLUSPOR (İ)

KEÇİÖRENGÜCÜ (D)

ADANASPOR (İ)

GİRESUNSPOR (D)

ALTINORDU (İ)

EG MENEMEN (İ)

HATAYSPOR (D)

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X