Erdal Akçay
Erdal Akçay

Yüzünüze gözünüze dursun!

Bursaspor’un 1 kuruş hakkını yiyene yazıklar olsun…

Şunu unutmayın; bu renklere gönül verenlerin elleri daima iki yakanızda olacak…

Daha geçtiğimiz 16 Mayıs 2015’teki kongre öncesinde “kulübün borçlarını yüzde 75 azaltacağım” diye açıklamalar yapan, genel kurul salonunda “Tek Bursasporluyum” edebiyatıyla estirdiği rüzgarla ipi öğüsleyen Başkan Recep Bölükbaşı ile ilgili iddialar yenilir yutulur cinsinden değil.

Zamanla herşey gün yüzüne çıkacaktır…

22 milyon Euro futbolcu satış geliri elde etmişken kulübün iflas noktasına getirmeyi başaranlara oscar verilmeli.

Bursaspor’un borcunu son kongrede, vergiler hariç, 270 milyon lira olarak açıklayan geçmiş yönetimin bombası ertesi gün patladı.

Üyelere dağıtılan kitapçıkta kısa vadeli borçları 96 milyon 966 bin lira olarak gösterilmesine rağmen Özlüce’de mesaiye başlayan Ali Ay başkanlığındaki çiçeği burnunda yönetim haziran ayına kadar tam 170 milyon lira borç ödenmesi gerektiğini saptamış.

İnanın hiç şaşırmadım…

30 yıldır Bursaspor’un içindeyim. Hep şeffaflıktan söz ettik... Ama uygulayanı pek az gördük.

Özellikle son yıllarda genel kurullarda dağıtılan kitapçıklarda yazanlara hiç inanmadım ve güvenmedim.

Kamu yararına dernek statüsündeki Bursaspor’un hesaplarında gerçekleri gizlemek tam bir rezalettir.

Yapılan suçtur ve bunun sorumluları adalet önünde hesap vermelidir…

Bağımsız denetmenler tarafından kulübün son 5 yılı irdelenmeli ve tüm gerçekler kamuoyu ile paylaşılmalı.

İddiaların araştırılması için de komisyon kurulmalı.

Vicdanlarda mahkum olanlar için adli makamlara da başvurulmalı ki Bursaspor’un kimsenin babasının çiftliği olmadığı, kulübün geçim kaynağı olarak görülemeyeceği bundan sonra geleceklerin kulağına küpe olsun.

 

MİLAT OLDU

 

19 Ocak kongresinin Bursaspor açısından milat olduğunu düşünüyorum. Ali Ay başkanlığında oluşan yönetim kurulunun yükü çok ağır. Ancak yarattıkları sinerji şehirde olumlu bir rüzgar estirmeye başladı.

Bursaspor sevdalısı Erhan Başoğlu’nun kulübün Genel Müdürlüğü’ne getirilmesi tam isabet… O makamın şimdi dolduğunu düşünüyorum.

Bursaspor’u bataklıktan çıkarıp hak ettiği noktaya getirmeyi hedefleyen bu yönetime tüm kentin omuz vermesi, çıkılan bu dikenli yolda kol kola yürünmesi hepimizin görevi olmalı.

Geçen dönem kazandığı seçimin ardından Özlüce’yi türbeye çevirenlerin ne kadar çok reklam kokan hareketlerde bulunduğunu hep birlikte gördük. O günlerde, “Bu ziyaretlerin bir bedeli olmalı. Kimse Bursaspor’un üzerinden prim yapmamalı” dediğimizde eleştiri almıştık.

 

SİNERJİ YARATILDI

 

Bursaspor sevdalısı Ali Ay başkana helal olsun... Camiada öyle bir olumlu iz bıraktı ki insanlar gönülden destek vermeye başladı. Gaziantepspor deplasmanına sponsor olan Megrel Tekstil’in sahibi Mete Megrel’e bravo… Özlüce’de yönetimi ziyaret edip yeni stadyumdan 1 adet loca alma sözü veren Murat Yanıklar‘ın, “Bursaspor’a uzun yıllardır gerekli desteği bir şekilde sağlıyoruz. Ben özelikle sayın başkana ziyarete gelecek olan herkesten eli boş gelmemelerini rica ediyorum. Biz başkanın samimiyetine inandığımız için buradayız” sözlerini de çok önemsiyorum.

Dün de Karacabey’de esnaflık yapan Bursaspor sevdalısı Rafet Öktem, kulübü ziyaret edip 50 bin lira bağışlamış.

Eski yönetimin yaptığı kulübü bataklığa sürükleyecek anlaşmaları Bursaspor’un lehine çevirmek için önemli adımlar atmaya başlayan yeni yönetimin yarattığı bu ivme artarak devam etmeli. Timsah Arena’nın bütün locaları ve kombineleri biran önce satılmalı.

Gün Bursaspor’un büyüklüğünü bir kez daha gösterme günü…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X