Erdal Akçay
Erdal Akçay

Zaman sadece birazcık zaman

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor sezonun ilk maçında evinde konuk ettiği Adanaspor karşısında beraberliğe razı oldu.

526 gün sonra taraftarıyla buluşan Mustafa Er’in talebeleri 6’da Samed Ali’nin golüne 14’te Burak Altıparmak’ın kafasıyla yanıt verdi. Son dakikalardaki çaba sonucu değiştirmedi. Yeni transferlerin katılımıyla bambaşka bir Bursaspor izlemeye hazır olun.

Son yıllarda kötü yönetilmesi sonucu hem borç batağına hem de TFF 1.Lig’e sürüklenen Bursaspor’un geçen sezon gençleriyle başlattığı kurtuluş mücadelesine tanıklık etmiştik…

Teknik Direktör Mustafa Er yönetiminde çıkılan maçlarda genç oyuncular şanlı formalarını son damlalarına kadar terletip bir çoklarının “Bu takım küme düşer” dediği Bursaspor’u play-off potası yakınlarında limana sağ salim yanaştırmışlardı…

5 Haziran’da gerçekleşen olağan seçimli genel kurulda üç aday arasından genç, bir o kadar hırslı ve Bursaspor’u layık olduğu Süper Lig’e yükseltmek isteyen Emin Adanur’un liderliğinde Hayrettin Gülgüler’in başkanlığındaki yönetim 55 gün gibi kısa sürede mucizevi işlere imza attılar.

 

DİLE KOLAY 43 MİLYON TL

Elektriği, doğalgazı kesik, personel maaşları dahi ödenmeyen, uçan kuşa borcu olan, itibarı yerlerde gezinen Bursaspor’u yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çok çalıştılar.

Transfer yasağı nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır kapalı olan tahtayı kırmak her baba yiğidin harcı değildi…

112 milyon 95 bin 679 lira tutarındaki birbirinden zorlu 44 dosya birer birer kapatılırken, 43 milyon 150 bin 114 TL nakit ödeme yapılması takdire şayan.

Acil ödemeleri yapan, 6 sezondur maçların oynandığı stadyumun isim hakkını satan, bir çok gelir kaynağı yaratan, şehri yeniden kenetleyip heyecanlandıran yönetimin kadroyu 11 oyuncuyla takviye etmesi Bursaspor’un şampiyonluk yarışında söz sahibi olması için önemliydi.

 

SAHA SONUÇLARI GELECEKTİR

Elbette lig öncesi yapılan tüm hamlelerin değer kazanabilmesi için saha sonuçlarının da gelmesi gerekiyor.

Dün akşam Adanaspor ile oynanan sezonun ilk maçında takımın 526 gün sonra taraftarıyla buluşması güzeldi.

Kağıt üzerinde alternatifli bir kadro oluşmasına rağmen yeni gelen oyuncuların sadece birkaçının hazır olması nedeniyle kaleci Erhan Erentürk ile sol kanat oyuncusu Reagy Ofosu ilk 11’de forma giyerken, Sloven golcü Tim Matvz, Hırvat stoper Luka Capan, Ufuk Budal ile Fenebahçe’den kiralanan öz Bursasporlu İsmail Yüksek yedek soyundu.

Maçın daha ilk dakikasından itibaren rakibine baskı yaparak kazanmayı ne kadar çok istediği gösteren Bursaspor’un 6. dakikada Cüneyt’in müdahale etmediği topu Kadir Keleş’in içeri kesmesi sonucu Samed Ali’nin kafasından yenen gol can sıktı.

Ne varki disiplinden kopmayan yeşil beyazlılar 14’te genç Taha’nın akıl dolu pası Onur’un ortası ve geçen sezonun dinamosu Burak Altıparmak’ın kafasından skoru eşitlemesini bildi.

 

TİM MATAVZ DA GİRDİ

İkinci yarıda Taha Altıkardeş-Çağatay Yılmaz ve Eren Güler-İsmail Yüksek değişiklikleriyle Bursaspor hücumu daha fazla düşünse de bir türlü arzulanan pozisyonlar üretilemedi. Rakibine pozisyon da vermeyen yeşil beyazlılarda son bölümde Sloven golcü Tim Matavz ile Hırvat stoper Luka Capan hamleleri geldi. Son dakikalardaki çabalar sonucu değiştirmeyince Bursaspor sezonun ilk maçında bir puana razı oldu.

Dün akşamki maçta Erhan Erentürk ilk dakikalarda belki heyecandan hata yapsa da daha sonra kalesinde güven verdi. Özellikle son dakikada Tetteh’i şutunu çıkarması dikkat çekti. Genç Taha oyunda kaldığı ilk yarı boyunca yerinde müdahaleleri ve beraberlik golünün hazırlayıcısı olarak iyiydi. Burak ve Emirhan yine bu takımın yükünü çekeceğe benziyor.

Henüz hazır olmayan Hasan Ayaroğlu ve Ozan Sol ile birlikte lisansları çıkmayan ve tribünden maçı izleyen Massimo Bruno ve Namıq Alasgarov’un da katılımıyla Bursaspor’un hücum gücü daha da artacaktır. Bir de Cristobal Jorquera’nın bu takıma dahil olacağını düşünürsek, 2 hafta sonra lige verilecek milli maç arasından sonra sahada bambaşka bir Bursaspor izleyeceğimizi düşünüyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X