Erdal Akçay
Erdal Akçay

Zil takıp oynardın!

Bursaspor hakemlerden yakınmasın da ne yapsın?

Gaziantep deplasmanında Tolga Özkalfa-Mustafa Öğretmenoğlu ikilisinin yarattığı penaltı ve kırmızı kartın ardından alınan yenilgi akıllarda tazeliğini korurken, dünkü Osmanlıspor maçında da Fırat Aydunus sahneye çıktı.

Evet rakip gerçekten iyi hücum hattına sahip ve ayağa iyi pas yapıp çok kolay pozisyon üreten bir takım. Buna diyeceğimiz yok. Bursaspor’un kadro kalitesini zaten biliyoruz. Harun Tekin maçın yıldızı olduysa fazla söze de gerek yok ama evinizdeki maçta da hakem tarafından hakkınız yeniyorsa iki kere düşünmek lazım.

Canla başla mücadele etmek isteyen bu takımın önü ancak böyle kesilir.

Fırat Aydınus efendi daha 8. dakikada son adam pozisyonundaki Numan’ı, Faty’e ceza sahası çizgisi üzerinde yaptığı faul sonrasında “topa müdahale” hareketini gösterek oyunda tutması çifte standartın daniskası. Gole giden bir oyuncuyu yaka paça yere indirmenin cezası olmaz mı? Pozisyon Bursaspor kale önünde olsaydı zil takıp oynaya oynaya kırmızı kartını çıkarırdın.

Hele 66. dakikada Serdar Kurtuluş’un kale önüne doldurduğu topun Aziz Behich’ten önce Prochazka’nın kolundan kalecinin kucağına gitmesine nasıl penaltı vermezsin? “Görmedim” demek işin en kolaycılığı olur. Her ne hikmetse özellikle ilk devrede Bursasporlu oyunculara yapılan faulleri de görmeyip sarı kartta Osmanlı’ya cimri, Timsahlara ise bonkör davrandın.

Eyyamcılığın kralını yapıyorsun, sonrada TFF’den ayda 40 bin lirayı götürüyorsun.

Başarıya prim, başarısızlığı ceza (para+maç) uygulaması hakemlere de uygulanmadıkça kulüplerimizin daha canı çok yanar.

Herşeye rağmen dün alınan 1 puanın iyi olduğunu düşünüyorum. 7.haftayı 13 puanla 4. sırada tamamlamak hem de böyle hakemlere rağmen başarı sayılmalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X