Erdal Akçay
Erdal Akçay

Zor dostum zor!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor, Yeni Mersin İdman Yurdu karşısında her iki devrede sergilediği görüntüyle düşündürdü.

Minareli Çavuş Spor Tesisleri’nde seyircisiz oynanan maçta Çağatay Yılmaz’ın golüyle öne geçen yeşil beyazlılar rakibinin ikinci yarıdaki baskısına karşılık veremeyince beraberlik golü kaçınılmaz oldu. Dünkü maç gösterdi ki Bursaspor’u hayli zor bir sezon bekliyor.

Son 10 yılda huzurun ve başarının mumla arandığı, krizlerin bitmek bilmediği Bursaspor, yine sancılı başlayan yeni sezonun ilk maçında konuk ettiği Yeni Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalarak sevenlerini üzdü.

TFF denetçilerinin maçtan 1 hafta önce yaptıkları inceleme sonucunda Sütaş Timsah Park’a izin vermemesi nedeniyle daha önce pilot takım Yeşil Bursa ve son yıllarda 3.Lig ekibi Bursa Yıldırım’ın kullandığı Minareli Çavuş Spor Tesisleri’nde oynanan mücadele geçen hayli sıcak bir havada başladı.

ÇAĞATAY YILMAZ OLMASA

Geçen sezondan sarkan 1 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle boş tribünler önünde oynanan karşılaşmaya Teknik Direktör Yalçın Gündüz beklentilerin dışında bir 11 çıkardı. Kalede Deniz Aydın’a, savunmada Ozan İsmail, Ertuğrul, Yiğit Fidan, Kerem Kök, orta alanda Barış Dalkıran, Bilal Güney, Ömer Turan Görgüç, Mustafa Genç, hücumda Çağatay Yılmaz ve Berat Altındiş ile başlayan Bursaspor, kaptan Çağatay’ın bireysel çabasıyla Mersin kalesinde önemli pozisyonlar buldu. 8 ve 15’te iki fırsattan yararlanamayan, 30’da bir golü ofsayta takılan Çağatay, 36’da kendi çabasıyla orta alandan iki rakibini ekarte ederek ceza sahasına girerek topu ağlara gönderip takımını öne geçirdi.

İKİNCİ YARI KAYBOLDUK

İlk devrede rakibine sadece bir kez şut şansı veren Bursaspor, ikinci yarıda adeta sahadan silindi.

Başkanlarının istifa etmesi ve Bursa’ya gelemeyebileceklerine dair açıklamaların yapıldığı Mersin ekibi 18 oyuncunun lisansını çıkarıp Bursa’ya gelebilmişti. Deneyimli teknik adam Özcan Kızıltan’ın ikinci devre başlarken yaptığı 2 oyuncu değişikliğiyle Bursaspor’un üzerine kabus gibi çöktü. Kalesinde art arda üç tehlike yaşayan yeşil beyazlılar gole adeta davetiye çıkardı. 58’de savunmada yapılan hatayı iyi değerlendiren Baran Sarka topu ağlara göndererek skora 1-1’lik eşitlik getirdi. 60 ve 62’de kaleci engelini aşamayan Çağatay Yılmaz’ın dışında skoru değiştirecek bir isim çıkmayınca Bursaspor için galibiyet hayal oldu.

Teknik Direktör Yalçın Gündüz’ün oyuncu değişiklikleri için son dakikaları beklemesi şaşırtıcıydı.

Sezon başında oynanabilecek en iyi takıma karşı galibiyete ulaşamamak can sıkıcı…

60 yıllık koca çınarı sancılı bir süreç bekliyor…

Umarız tamamı Vakıfköy Futbol Akademisi’nden yetişmiş bu kadro biran önce toparlanır aksi taktirde Bursaspor’da krizler bitmez.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X