Erdal Akçay
Erdal Akçay

Zor dostum zor!

Ligde 21 puanla 5. sırada yer alan Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası grup serüvenine dün Manisa’da Akhisar Belediyespor ile başladı.

İki takım da Timsah Arena’daki 0-0’lık lig mesaisinden farklı kadrolarla sahadaydı.

Hamza Hoca, kadroda fazla şans bulamayan ve maç eksiği bulunan isimleri sahaya sürerken, bir çoğu ne yazık ki beklentileri karşılayamadı.

Kara kayıp Sane ile birlikte stoperde oynayan Ertuğrul‘un acemice iki penaltı yaptırması kabul edilecek gibi değil. Devre arasında Hamza Hoca kulağını iyice çekmiş olacak ki, oyuna İsmail ile birlikte devam etti. Forma savaşında ben de varım diyorsanız böyle hatalar yapmayacaksınız.

Galatasaray maçının son yarım saatinde oyuna alınan Emre Taşdemir de hayal kırıklığı yaratan bir diğer isim oldu. Emre’nin eski günlerine dönebilmesi için belki yeni sezonu beklemek gerekebilir. Viux Sane neden oynamıyor sorusunun cevabını da dün aldık. Bu görüntüsüyle A kadroda şans bulması milli piyangodan büyük ikramiye çıkması gibi bir şey olur. Sinan Bakış’ın da vasat bir görüntü sergilediğini belirtelim.

Kaptanlık pazubandı takan Sercan Yıldırım’ın dünkü Akhisar’ı sahadan silip atması gerekirdi.

Dün bir kez daha gördük ki, Bursaspor’a yedeklerinden pek hayır yok. Del Valle, Faty, Jorquera ve iki golle kendine gelen Tomas Necid‘i ayrı tuttuğumuzda vahim bir tablo ortaya çıkıyor. Bu nedenle devre arasında mutlaka gerekli takviyeler yapılmalı ki bu takım ligde ilk 5 içerisinde yer alabilsin, kupa da da çeyrek ve yarı final görebilsin.

Akhisar Belediyespor’da 16 numaralı formasıyla orta alanda görev yapan Hasan Ali Adıgüzel soyadı gibi güzel bir tat bıraktı dündü 90 dakikada. Böyle genç oyuncuların sayıları çoğaldıkça Türk futboluyla ilgili daha güzel düşüncelere sahip olabiliriz. Keşke bizim gençlerimiz de böyle giydikleri formanın hakkını verebilse.

Sonuç olarak Bursaspor rahatlıkla kazanabileceği bir maçı klasik Akhisar beraberliğiyle tamamlayıp gruba bir puanla başladı.Aralık ayında 4 lig 3 kupa maçı daha olduğunu düşünürsek ve hepsinde Batalla’yı oynatamayacağınıza göre dünkü oyuncular maç sonunda taraftarın da tribüne çağırıp, “Kupayı almayın adam gibi oynayın” tezahüratından umarım gerekli dersi çıkarırlar.

Böyle güzel bir gruptan lider çıkıp son 16 turunda seri başı olarak eleme maçını evinizde oynama fırsatını kaçırırsanız yazık olur.

Pazartesi akşamı Çaykur Rize maçında daha coşkulu ve galibiyeti isteyen bir Bursaspor görmek dileğiyle.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X