Gamze Balarısı
Gamze Balarısı

Kasım ayı astroloji gündemi

Köşe Yazısını Dinle

Genel anlamda bizi neler bekliyor? Güncel haberler var mı? 

28 Ekim’de Boğa Akrep hattında bir tutulma yaşadık. Uzun yıllarda bu burçlarda deneyimimiz olmayacak. Bu tutulmanın Vadesi yaklaşık 6 ay kadar etkili. Ülkemizin de Güneş dönüş haritasına etkisi büyük zaten bu tutulmanın. Olumsuz yönde bakmak gerekirse; Jüpiter’in sert bir kontağı var. Eğitim alınan yerler, kadınlar, kız çocukları, ibadet alanları ön planda. Maalesef tatsız haberler alınabilir ve bu yönde bazı yaptırımlar yapılmak zorunda gibi duruyor. Gene baktığımda Kasım ayının ortalarında ülkemizin temsilcilerini yoğun zamanlar bekliyor. Boğa Akrep ekseni somut sonuçlar görmek demektir. Gizlilik içerisinde yürütülen her işin gün yüzüne çıkmasıdır. Toplumsal olarak acı verici gelişmelerin deneyimi sonucu, Kasım ayının sonlarında daha ferahlarız gibi duruyor. Kasım ayının ilk haftası kritik süreçler. Bizler ülke olarak daha stratejik ilerleriz belki önemli anlaşmalara imza atarız. Kasımın ikinci haftası Uranüs devrede, savaşın seyrini nükleer mi etkiler diye düşündüm. Bir de genel olarak baktığımızda Güney Ay düğümü Terazi burcunda ilerliyor. Bir de birilerine güvenip saldırıya geçmek, ileriki boyutta kötü sonuçlar doğurur. Herkesin kendisini düşündüğü zamanlardayız. Bir bakmışız, o ittifaklar bozulmuş. Öyle de değişik süreçlerden geçiyoruz.

Önemli gezegen geçişleri var mı? Sürekli bir şeyler oluyor ne yapmamız lazım? 

Evet biraz da tatlı konularda konuşalım. 8 Ekim’de transit Venüs Terazi burcuna geçiyor. Venüs, yönettiği bir burca geçtiği için bir nebze ilişkiler rahatlama dönemine girer. Para piyasaları da, ederi kadara geçiş yapar. Yaz aylarında abartı yükselişler vardı. Şu süreçte o ultra gelen karlar yapılmaz diye düşünüyorum. İletişim ve bilgiyi alış şeklimizi sembolize eden Merkür Yay burcuna geçiyor. Seyahatler, eğitimler, yüksek öğrenim, basım yayıncılık alanları hareketlenir. 13 Kasım’da Akrep burcunun 20 derecesinde bir yeniay var. 22 Kasım’da Güneş Yay burcuna geçiyor, iyi ki doğdunuz sevgili Yay burçları. 27 Kasım’da da İkizler burcunun 4 derecesindeki dolunayla yoğun gündemli ayı kapatıyoruz. Şimdi bu dolunayda dikkatli olmamız lazım. Hırsızlıklar, bilgi kirliliği, iftiralar olabilir. Dosyalarınızı mutlaka yedekleyin. Seyahatlere çıkılacaksa, eksik evraklar olabilir teyitli gitmek lazım. Şok boşanmalar, aldatma haberleri gündemde. Bir yandan farkındalık düzeyi yüksek olanlar için uyanışa geçmek diyebiliriz. Ama mühim bir iş varsa, ben bu zamana çok denk gelmesini önermem. Ticari boyutta yanıltıcı olabilir. Bir de unutmadan bu ay Satürn, retrodan çıkıyor. Bilmeyenlerimiz için transit Satürn uzun bir süre daha Balık burcunda.

Burçları neler bekliyor? Yükselene göre mi dinlenmeli? 

Evet daima öngörüler yükselene göre yapılıyor ama bilmeyenlerimiz Güneş burçlarına göre dinleyebilirler.

İlk hangi burçtan başlayalım? Koç mu?

Evet zodyak sıralamasına göre gidebiliriz gerçi Balık burçları hep sona kalıyor kızıyorlar onlara biraz torpil geçip uzun yorum yapalım.

O zaman Koç burçlarını Kasım ayında ne bekliyor? 

Satürn 12. evlerinde retrodan çıkıyor. Benim sevdiğim bir transittir. Koçların doğası biraz daha atılgan, saman alevi gibidir bu transitle dinginliği deneyimliyorlar. Finansal açıdan da harcamaları çok artmıştı. Kasım ortası itibariyle onlarında finansal konuları iyileşmeye başlar. Bekar Koçlarımıza aşk gelir. Evlenmek isteyen Koç burçları varsa, teklifler gelebilir ya da aile tanışmaları olur. Toksik ilişkiler biter. Bir kısmı istedikleri bir yere seyahat eder, birikimini gezmek için kullanır. Neticede bu ay keyifleri yerinde. Sadece ortaklı işlerden verim almayabilirler, bireysel bazda ilerlemeleri daha iyi.

Boğa burçlarını neler bekliyor?

Sürecin en rahatlayanlarından biri de Boğa burçları. Kimisi ayrılık yaşadı, kimisi iş hayatında zorlandı, kimi hiç bilmediği alanda sınavlar verdi. Artık rotalarının ne olduğunu biliyorlar ve gelecekleri için yeni hedefler belirliyorlar. Ortaklı alanlarda destekler görebilirler. Alanında uzman kişilerden yardımlar gelir, eski dostlardan haberler alınır. Alacakları kararlar, majör değişimler getirir bir çok Boğayı farklı sektörde görürüz. Ya da ne kadar inat etti gerçekten de başardı deriz. Son olarak kilo alımına dikkat.

Peki ya İkizler?

Şimdi İkizleri biz genelde neşeli görürüz Satürn onları biraz zorlamaya başladı. Evet değişkenler burçlar çok kolay adapte olurlar yeniliklere ama bu sefer onlarında adaptasyonu kolay olmuyor. İş hayatında ek sorumluluklar gelebilir. Ya da kendi işlerini kurmak için ön hazırlık sürecinde olabilirler. Kasım ortaları yeni görüşmelerle geçer. İşbirlikleri yapabilirler, partnerle daha çok beraber hareket etmek, karşıdan destek almak isterler. Sadece Ay sonuna dikkat etsinler, sözleşme anlaşma gibi konularda temkin gerekli. Ya da hayatlarına sıfırdan birileri giriyorsa, zamana bırakmalılar.

Yengeç burçlarını ne bekliyor?

Fikirlerine destek olacak birilerini bekliyorlar. Bu kurtarıcı gökten düşemez. Bir değişim net olarak var ama doğalarına da ters olduğu için güvenli limandan çıkamıyorlar. Bence yeni bir amaç edinmeliler çünkü transitler hep onlardan yana. İş hayatına yeni atıldılarsa ya da iş değişimi yaptılarsa, bu ay adapte olacakları zamandır. Daha çok ailesiyle vakit geçirmek isteyebilirler, belki ailesiyle yapacakları bir seyahat olacaktır. Nostaljik temaları var. Uzak akrabalarla ilgili çözülmeyen problemlere müdahale edebilirler. Bir kesim bekar Yengeçler, eski ilişkilerinden haber alabilir ya da artık tamamen bitirdim ben deyip yeniliğe kendilerini açmak isteyebilir. Soğuk algınlıklarına da dikkat etsinler.

Aslanları ne bekliyor? 

Finansal konularda başkalarına bağımlılıkları varsa, burada açılmalar yaşanabilir ya da çalışan bir Aslan burcudur maaş iyileştirmesi bekliyordur oradan haber gelebilir. Birikim yapmayı bilen Aslan burçları, kredi ödemelerini kapatabilir. Hayatlarında var olan krizleri çözmeye başlarlar. Küçük operasyonlar vardır ertelemiştir bunu aradan çıkartabilirler. Sosyal medyada öne çıkabilirler, işbirlikleri yaparlar. Kısa seyahatler, arkadaşlarla programlar ön planda. Aşklarını tazeleyebilirler, yeni buluşmalar yapabilirler.

Başak burçlarını ne bekliyor?

İlişkilerdeki tıkanıklıklar düzelir bu ay. Bir de kendilerini enerjisiz hissettikleri zaman geride kalıyor. Biraz içe döndüler, kendilerini dinlediler. Tam harekete geçiyorlardı, evren sanki onlara düşmanmış gibi hissediyorlardı. Bu açıdan onlar adına sevindim. Kendilerini ödüllendirirler, almak istedikleri bir şey varsa hadi bu ay bunu alıyım derler. Kimisi taşınma kararı alabilir ya da böyle bir hedefi varsa finansal muhasebesini yapabilir. İş seyahatleri olabilir.

Terazi burçlarını ne bekliyor? 

Bir kısım Teraziler aşk anlamında sallantıda. Kimisi eski ilişkisine döndü, kimisi ilişkiden soğudu. Kimi önümüzdeki süreçte aniden evlenir. Majör değişimler var. Satürn sağlık evlerinde ilerliyor. Burayı doğru kullanmanın yolu; sağlıklı beslenme ve spor yapmadan geçiyor. İlişkilerde de bir çözüm bulamadıkları zamandı. Belki bir ilişki vardı adı konmuyordu, artık işler netlik kazanır. Dış görünüşlerine daha çok önem vermeye başlarlar. Kişisel alışverişler olur. Ay sonu bir eğitime katılma fikri cazip gelirse, beklentilerini karşılamayabilir. Ya da programları iptal olabilir.

Peki Akrepler?

Güneş zaten 1. evlerinde ilerliyor. Yeni bir kimlik yaratıyorlar. Akrep doğasıda bu demektir, tutulmalar ile gene majör değişimleri alanlardan biri de Akrepti. Çoğu Akrep, artık hayatında kriz istemediği fark etti ve tek tek un eler gibi insan elemeye başladı. Samimiyet arıyorlar. Sana sırtımı dayıyorum ama güven ver artık dediklerini duyar gibiyim. Kazançları artar birçok Akrep burcunun. Çözüm odaklılar. Lafa değil icraata bakıyorlar kısacası.

Yay burçlarını ne bekliyor? 

Aldığı tutulma ile taşınma, şehir değişimi, iş değişimi getirdi çoğu Yay burcuna. Şimdi küçük detaylarla bütüne gidecekler. Biraz angarya işlerle uğraşabilirler. Ayrıca Ay sonu zaten Yay sezonu başlıyor, bolca kutlamaları olur, kendileri eğlenmeyi de seven insanlar. Bir problem varsa, artık onları ilgilendirmiyorsa kafalarını ağrıtmak istemiyorlar. Şöyle bir kendilerini dinlemek istedikleri bir zaman Kasım ayı. Sağlık kontrollerinden geçebilirler.

Oğlak burçları? 

Oğlaklar için güzel bir dönem. Kariyer iyi adımları var. Şimdiye dek kurdukları stratejiler, olumlu işleyecektir. Ama ketum tavırları vardır Oğlakların, iletişimde biraz açık olmaları lazım. Gene iş arkadaşlarında kuyusunu kazanlar olabilir, bunlar açığa çıkacaktır ya da kime neye güveneceklerini öğrenirler. Üstleriyle iletişimleri farklı noktalara gidebilir. Geri planda kalmayın. Biraz da babacan tiplerdir kendileri soğuk görünselerde, yardımseverlikleri suistimal edilebilir. Sosyal çevreleri genişliyor. Bir yerden kayıplar verseler de, yeri daha sağlam kişilerle dolar.

Kova burçları?

Baya zorlu süreçleri bırakanlardan biri de Kova. İlişki kapılarını aralar artık kendileri. Hayatlarında gerçek bir tutkuya ihtiyaçları var. Çok içlerine kapanmışlardı. Evet iş güç bir yana sosyalleşmek istiyorlar. Bu ay onlara istediklerini verir. Belki ek mesaiye kaldılar hep, bu ay artık seslerini çıkarmayı öğrenirler. Keyiflerine odaklanıyorlar, tadını çıkarın.

Son olarak Balık burçlarını ne bekliyor? 

Kaygılı hissediyor çoğu yükselen Balık. Bir yönsüzlük var ya da istemdışı her işle ilgilendiler. Belki aile büyükleri, belki ailede birileri istifa etti finansal yük aldılar. Yatırımları var beklentileri var ama soru işaretleriyle dolular. Bunlar bu ay çözülecek. Tamam geçti deyip üstlerindeki pası atarlar. Miras konusu varsa, dava süreçleri pozitif işleyebilir. Otoriteden destek görebilirler, şimdiye yaptıkları iyilikler karşılık bulabilir. Fiziksel olarakda değişimler yaşar. Mental yorgunlukları artık geride bırakmanın zamanı geldi çünkü bunlar sizin fiziksel yorgunluğunuza da sebep olur.

Umarım hepimiz için çok güzel bir ay olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X