Gamze Balarısı
Gamze Balarısı

Önemli bir tutulmaya gidiyoruz

Köşe Yazısını Dinle

Önemli bir tutulmaya gidiyoruz 8 Nisan günü (bugün). Ülkemizin ilerletim haritasında 7. evinde gerçekleşiyor.

Diğer ülkeler ile yaptığımız anlaşmalar ön planda. Merkürün de retro olması, önceden yaptığımız anlaşmaların feshi olarak çalışabilir. Yeni anlaşmalar, yeni ülkeler ile strateji kurarken ön plana çıkmamız düşmanlarımızı da gösterebilir. 7. ev anlaşma olduğu kadar, açık düşmanlıkları da gösterir.

Ay tutulması halkı anlatırken, Güneş tutulması da liderleri gösterir. Koç burcunda olunca; spor dalları, siyaset, askeri rütbedeki kişiler, üst düzey yöneticiler öne çıkar.

Ülkemizin haritasında Chironu Koç burcunda ve 18 derecede yer alıyor. Tutulma direkt Chiron etkili olacak. Yaralarımız sarılır mı? Zamana bağlı olarak evet. Koç burcunda gerçekleşen bir tutulma olacağı için, olaylar hızlıca gelişir önümüzdeki 3 ay oldukça hareketli görünüyor.

Tutulmanın, ülkemizden gözlemlenemeyecek olması etkilenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. 10. ev konuları ve derece bazında 11. ev konuları, tutulmanın tam karşısında Merkür ve Satürn kavuşumu anayasa değişikliğini de gündeme getirebilir. Bu kararların retroya denk gelmesi ise, yeniden revize edilmesini de getirebilir. Neden Satürn bu kadar önemli? Toplumda kabul görmüş, tüm yazılı kurallar, cezai yaptırımlar Satürn ile alakalıdır.

Tutulmanın an haritasında Akrep burcu yükseliyor. Ülkemizin 5. evine denk geliyor. Eğlence anlayışımızda bu kadar zıtlıklar olması da zaten Akrep temasıyla alakalı. Çok da ortamız yok. Hem Güney Ay düğümümüz Balık burcunda, hem gezegenlerimiz Akrep burcunda; mistik konuları seviyoruz. Yükselen Yengeç olunca, bir olay yaşandığında da tek yürek oluyoruz. Ay burcumuz İkizlerde olmasa, mizah anlayışımız da olmazdı.

Tutulmanın hemen akabinde 10 Nisan günü Mars Satürn kavuşumu yaşayacağız. Balık burcu, eylemsizlikle ilgilidir. Piyasalarda da zorlayıcı bir dönem olabilir. Üst üste gelen baskılar, bizler için tepki getirebilir. Mevcut sistemde sıkılaşmaya gidebiliriz. Eğer kendi haritanızda zaten bu etki varsa, sizin doğmatik bir enerjiniz demektir. Potansiyelinizi açığa çıkarabilirsiniz. Mars & Satürn kalıcılıkla alakalıdır. Fakat gökyüzünde Merkürün retro olması, planları aksatabilir. Belirsizlikler olabilir, motivasyonunuzu düşürmeyin. Geçici etkilerden söz ediyorum ki 27 Nisan’da düzelmeler yaşayacağız bireysel etkilerde. Şartlar ve koşullar değişince, kararlarda yeniden şekillenir çünkü.

Bu dönem ilişkilerde eski konular gündeme gelebilir ya da güncelde bir ilişkiniz varsa da aklınızın karışması normal. Fakat niyet çok önemli. Mert davranışlar görebiliyorsanız eğer, devam etmenizde sıkıntı yok. Ama Mars Balık burcunda olduğu için denir ya “basiretim bağlandı, derdimi anlatamadım.” Bu yüzden, eylemsiz bir dönem diye adlandırdım. İster istemez gözlem ihtiyacımız var. Eğer siz güçlü görünmek için bazı kararlar alıyorsanız bu da doğru değil. Koç burcunun gölge taraflarını çalıştırmış olursunuz. Koç burcu, ilklerle de ilgilidir. “Bana bir şey oldu, daha önce böyle bir tavır sergileyemezdim hep de yapmak istediğimdi, nasıl yaptım dersiniz.”

Sonuç = anlayamamak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X