Melis Evcimen
Melis Evcimen

Bir İskandinav rüyası İsveç

Köşe Yazısını Dinle

‘Bir İskandinav rüyası’ başlığıyla karşınızdayım. Çünkü İskandinav ülkeleri içinde rüya gibi bir ülke. Her şehir ayrı bir tat veriyor… Bakalım siz de bana hak verecek misiniz? Gerçi anlatılmaz yaşanır dedikleri kadar var ama… Uzatmayayım 🙂

Malmö

İsveç‘in güney sahilinde bulunan bir liman kenti olan Malmö’de İsveç yolculuğumuz başladı…

Seyahatiniz Danimarka‘nın başkenti Kopenhag’dan başladıysa ve bizim gibi niyetiniz İsveç’e geçmekse rotanızı Malmö’ye çevirebilirsiniz. Çünkü Kopenhang ile Malmö’nün arası sadece 20 km. Düşünsenize 20 km ile ülke değiştirmek gerçekten çok zevkli…

Ayrıca Malmö ile Kopenhag arasında Avrupa’nın en uzun köprüsü olan Oresund Köprüsü’nü görmeden geçmemenizi tavsiye ederim.

İsveç’in 3. büyük kentinde gezilecek yerlerin başında Stortorget, Malmö’nün ana meydanı. Merkez istasyondan indikten sonra ilk durağınız bu meydan olsun.

İstasyona yakın bir otelde konakladığımız için bizim için yürüme mesafesindeydi.

Meydanda en çok sevdiğim binalardan biri Rådhuset yani Malmö Belediye Binası oldu.

Lilla Torg, Stortorget’e göre biraz daha küçük bir meydan olsa da epey hareketli. Stortorget’ten yürüyerek yaklaşık iki dakikada ulaşabilirsiniz.

Meydanın etrafında tarihi yapılar bulunuyor. Bazılarının ahşap kısımları eğrileşmeye başlamış. Meydanın ne kadar eski olduğu bu yapılardan da anlaşılıyor.

Malmö’nün ana meydanına yakın mesafe olan ‘Slottsmollan Kungsparken’da görülmeye değer yerlerden biri. Malmö birbirinden güzel parkları ile bilinen bir yer. Bu parkta onlardan biri. Malmö’nün en eski parkı özelliğini taşıyor. Ücretsiz girebileceğiniz parkın etrafı kanallarla çevrili. Kano yapanlar ve tekne turu yapanlar güzel havanın tadını çıkarıyor.

Malmö şehir merkezinde birçok yere yürüyerek ulaşım mümkün. Bazı yerler için ise scooter ve bisiklet kullanımı çok yaygın.

Stockholm

Dünyanın en kozmopolit şehirlerden biri. İskandinav ülkelerinin içinde görüp gezdiğimiz en güzel en beğendiğim şehir. Stockholm’da gezilecek yerler listenizin ilk sırasına Gamla Stan  & Stortorget Meydanı’nı koyabilirsiniz…

Farklı, kendine has bir dokusu olan Gamla Stan, turistlerin gezdikçe gezmek istedikleri yerlerden biri aynı zamanda. Tabii ki böyle bir yerde bolca kafe, restoran görmek doğal. Aynı zamanda alışveriş yapabileceğiniz butikler de var meydanda. Kahve tutkunu olan biri olarak Stockholm‘da mutlaka bir kahve molası vermenizi tavsiye ederim.

İskandinav’ın, içine çektikçe insanı daha da çok etkisi altına alan şehri Stockholm büyüleyici çok sayıda güzelliğe sahip.

Kentin büyük bir bölümünü kaplayan yeşil alanlar ve parklar, doğal güzellikler, mimari yapılar, sanat galerileri, müzeler, ünlü metrolar, tarihi binalar ile sizi dolu dolu bir Stockholm gezilecek yerler listesi bekliyor.

Göteborg

Seyahatimizin son etabında İsveç’in Göteborg şehrinde ‘Coldplay’ konserine katıldık.

Tek kelimeyle bu muhteşem konsere gitmek için aşağıdaki linke tıklayarak bilet fiyatlarına ve  ‘Coldplay’in konser takvimine bakabilirsiniz.

https://www.coldplay.com/

Gitmek isteyenler için uyarayım içeriye, yiyecek, içecek şemsiye dahil alınmıyor. Kahve, su, yiyecek ve yağmurluk gibi ürünler içeride satılıyor.

Valiziniz varsa dışarıda belli bir ücret karşılığında emanete bırakabiliyorsunuz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X