Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

AK Parti Milletvekili Ödünç’ten Bozbey’e kinayeli davet: Belediye başkanlığından emekli oldunuz, partiniz dışladı, AK Parti’ye gelin

Adalet Bakanlığı’nın Bursa Cezaevi’nin Kestel Soğuksu bölgesine taşınması kararını yazarken, işlerin bu noktaya geleceğini hiç tahmin etmezdim.

Polemik, Nilüfer eski Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey’in,Cezaevini taşıyıp, müteahhite rant yaratacaklar” açıklamasıyla başladı.

Bozbey’in iddialarının ardından AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç, Bozbey’i Nilüfer’de yüksek binalar yaptırtmakla eleştirdi.

Ödünç’ün iddialarına Bozbey yanıt verdi:

20 yılda Nilüfer örnek bir kent oldu. Bunun mimarı da biziz. Biz Bursa’yız, Bursa biziz.”

Ödünç ertesi gün Bozbey’e, “20 yılda Nilüfer’i yeşil değil, beton kent yaptınız” şeklinde bir yanıt verdi.

Bozbey’den yanıt gecikmedi:

Biz değil ama siz 0,50 emsal artışı uygulamasıyla Nilüfer’i ve Bursa’yı beton binalarla donattınız.

Son olarak Atilla Ödünç, uzun bir yanıt yolladı.

Ödünç, Bozbey’in Nilüfer’i beton kente dönüştürme  iddiasını tekrarlamakla birlikte, belediye başkanlığından emekli olduğunu, partisi tarafından dışlandığını ve isterse kendisini AK Parti’ye üye yapabileceğini içeren bir yanıt vererek polemiği bambaşka bir noktaya taşıdı.

İşte o yanıt:

“SİZ NİLÜFER’İ BETONA ÇEVİRDİNİZ BİZ TÜRKİYE’Yİ YENİ BAŞTAN İNŞA ETTİK”

Sayın Bozbey, ben üniversite son sınıftayken siz Nilüfer Belediye başkanı seçilmiştiniz. Siz Nilüfer’e belediye başkanı olduğunuz ve beton binaları dikmeye başladığınız o yıllarda AK Parti iktidarına geçtik, AK Parti’nin adı bile yoktu. Bildiğiniz üzere AK Parti, 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. Ben 2002 yılının ortasında İnşaat Mühendisliği yüksek lisansımı tamamlamıştım. 18 Nisan 1999 yılında Demokratik Sol Parti’den Nilüfer Belediye başkanı olduğunuzda, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı da yine sizin partinizdendi. 1999 yılından 2019 yılındaki Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığınıza kadar geçen süreçte Nilüfer’i önce Demokratik Sol Parti sancağı altında, sonra da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı ile siz yönettiniz. Bugün de selefiniz Sayın Turgay Erdem, sizin boşalttığınız koltukta Nilüfer’e hizmet ediyor. Tüm bu süreçlerde yoğun bir mesaiyi iki değerli insanla birlikte yürüttünüz. Ve bildiğiniz üzere 2002 genel seçimleri ile Türkiye’yi AK Parti hükümetleri yönetmeye başladı. O günden bugüne hem Bursa hem Türkiye büyük hizmetler gördü, görüyor. Altyapıdan üstyapıya kadar yeni baştan inşa ettiğimiz Bursa, ihracat rekorları kırarken Türkiye de pandemi sürecinde dünyanın  neredeyse her noktasına yetti. Bugün genel başkanınız olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1992-1999 yıllarında batırdığı Sosyal Sigortalar Kurumu, Türkiye’den, dünyanın her yerine ambulans uçak gönderebilen, sosyal güvenlik hizmetini her bireye ulaştırabilen, şehir hastaneleri ile dünyanın baş belası Covid-19’a kafa tutan güçlü bir Türkiye inşa ettik. Ve yine terörü bitirdik, üniversiteler açtık, AK belediyecilik ile yerel yönetim farkındalıkları meydana getirdik. Bu süreçlerde hem partinizin hem de darbecilerin tüm engellemeleri ile mücadele ettik. Elbette biz bunları yaparken liderimiz, İstanbul’u çöplükten ve bataklıktan kurtaran, Haliç’te yeniden balıkların yüzmesini sağlayan, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bunu sadece 18 yılda başardı. Yani siz 20 yıl Nilüfer’i yönetirken biz 18 yılda Türkiye’yi bir dünya markası yapmakla yetinmedik, aksine Uzay Araştırmaları ve Teknolojileri ile yenilebilir enerji hususunda dev adımlar atarak Türk bayrağını  uzaya taşıdık. Siz Nilüfer’e betondan heykeller dikerken, biz sizin de dediğiniz gibi okul binaları için alanlar tahsis ettik.

“YETKİ GASPI YAPIYORSUNUZ”

Tüm bunları gerçekleştirirken her daim haddimizi bildik, hiçbirimiz bir diğerimiz yerine konuşmadı. Hiçbirimiz bir diğerinin yetkisini şu an sizin gasp ettiğiniz gibi gasp etmedi. Eğitim, kültür-sanat ve spor yatırımlarımız konusunda başta AK Parti Bursa İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman’dan, devamında Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’tan talep etmeniz halinde gerekli yatırımlar hakkındaki raporları alabilirsiniz. Ve yine AK Parti’nin karşısında Bursa’da partinizi tek temsil eden artı değer olabildiğiniz için de sizi kutluyorum. Daha önce de ifade ettiğim gibi Sayın Kılıçdaroğlu ve parti örgütünüz size maalesef partinizin üst kademelerinde herhangi bir yetki vermediler. Ki, bugün halen daha Nilüfer ile ilgili konulara siz müdahil oluyorsunuz. Demek ki, CHP’de Nilüfer’i konuşabilecek yetkili kimse yok!”

“ATATÜRK KENT ORMANI’NI ÇÖPLÜĞE   DÖNDÜRDÜNÜZ”

Sayın Bozbey, bahse konu iddialarınıza geldiğimizde, hukuki süreçler ile ilgili birisi konuşacaksa o da yargıdır. Yargı ile ilgili hususları yargıya bırakmak gerekir. Bizim olduğumuz Büyükşehir Meclislerinin tamamında sizin de olduğunuzu ve o günlerdeki sessizliğinizi hatırlatmakta fayda görüyorum. Yönetemediğiniz ve çöp alana dönen Atatürk Kent Ormanı, Bursa Büyükşehir Belediyemiz himayesine geçtikten sonra ihtişam kazandı. Nilüfer’deki sorunları anlatmak için bayağı bir zamana ihtiyacımız var. Evet, modern bir Nilüfer hayal ettiniz ve beton bir Nilüfer inşa ettiniz. Nilüfer deresinin yatağından başlayarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, İhsaniye, Karaman, Ataevler, Özlüce, 23 Nisan, 19 Mayıs’ta maalesef betonlar yükseldi. Köyden mahalleye dönen yerleşim alanlarında halen daha hizmet sıkıntıları yaşanıyor. Ve tüm buralara Bursa Büyükşehir Belediyemiz yetmeye çalışıyor. Bursa’nın Manhattan’ı dediğiniz bölge birince derece beton bölge oldu. Allah’tan Bursa Büyükşehir Belediyemiz Mihraplı Park projesini hayata geçirdi de bölge nefes aldı.”

“NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN EMEKLİ OLDUNUZ ”

Çok uzun konuşmaya, anlatmaya gerek yok. Siz, Nilüfer Belediye başkanlığından emekli oldunuz.

Ama AK Parti halen daha iktidar. AK Parti halen daha Türkiye için üretiyor. Siz sürekli Bozbey icraatlarından bahsederken ve iş iddialara gelince AK Parti’yi hedefinize koyarken hiç Cumhuriyet Halk Partisi’nden yani partinizden ve kente hizmetlerinden bahsetmediniz, edemediniz. Çünkü Bursa’da CHP değil, AK Parti var. Yani biz varız, biz Bursa’yız.

“PARTİNİZ SİZİ DIŞLADI AK PARTİ’YE ÜYE YAPALIM ”

Ve son olarak, tarihi Hanlar Bölgesi’nde yıkımı devam eden beton bloklardan başlayarak çevreye kattığımız değerleri size anlatmayı çok isterim. Bir gün benim misafirim olarak buyurun gelin. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ı,  AK Parti İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman ile birlikte ziyaret edelim. Ve hatta isterseniz, size üst makamlarda yer vermeyen partiniz CHP’ye rağmen, ben sizi AK Parti’ye üye yapayım, emin olun bundan onur duyarım. Biz Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, insan ayırt etmeksizin herkesi kucaklıyoruz. Sonuç itibarıyla, biz bu kente ve ülkeye bir adım hizmeti olan herkesi başımızın üstünde taşırız. Yeter ki hatalardan dönelim ve yanlış tarafta olmaktan vazgeçelim. Daha yeşil ve sağlıklı günler için bizi takip etmeye devam edin. Saygılarımla.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X