Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

AK Parti’de menemen, İmamoğlu’ndan Fatih açılımı ve Z kuşağı

Köşe Yazısını Dinle

İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz başlatmıştı, sahurda gençlerle menemenli buluşmalar akımını.

Tam 3 yıl önce…

Aktaş ve Yılmaz, üniversitelilerin evine konuk oluyor, mutfakta kendi elleriyle yaptıkları menemeni gençlerle birlikte yiyordu.

Bu yıl menemen akımına AK Partili milletvekilleri de katıldı.

 

Gerçi bu aralar domatesin fiyatı uçmuş olsa da vekiller menemenden vazgeçmediler.

Bursa’da bunlar olurken İstanbul’da Ekrem İmamoğlu iftarlarını gençlerle açmaya başladı.

AK Parti’nin kalesi Fatih’e adeta kamp kuran İmamoğlu, 2 akşamdır aralarında muhafazakâr ve başörtülü gençlerinin de olduğu üniversitelilerle iftar yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’nun haberleştirdiği iftarlarla ilgili şunlar yazıyor:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, imam-hatip lisesi mezunlarından üniversite öğrencilerine, işsiz gençlerden esnaf yaşıtlarına kadar, farklı toplum kesimlerinden 28 gençle iftar sofrasında çay sohbeti yaptı.

Tüm bunlar iktidar ve muhalefet partilerinin, gençleri radarına aldıklarını gösteriyor.

Hedef Z kuşağı.

Nitekim 2023 seçimlerinde oy kullanacak Z kuşağındaki seçmen sayısı 6 milyona dayanmış  durumda.

Ve hiç kuşkusuz seçimin kaderini onlar belirleyecek.

 

Belediyelerden gençlere dokunan hizmetler

Ne dedik?

2023 seçiminin kaderini, sayıları 6 milyonu bulan Z kuşağı belirleyecek.

Bunun için de belediye başkanları seferber olmuş durumda.

İlk yazıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gençlerle sık sk bir araya geldiğine değinmiştim.

Ancak iki belediye başkanı da sadece fotoğraf vermekle kalmıyor, üniversiteli gençler için önemli hizmetler de yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yurt desteği, evde kalan öğrencilere yüzde 50 indirimli su tarifesi, çorba çeşmesi ve öğrenci yolculuk ücretlerinde hatırı sayılır miktarda  indirim yapması, İstanbul’da ise İmamoğlu’nun göreve gelir gelmez Avcılar, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu’nda olmak üzere toplam 4 yurt binası inşa etmesi akıllarda kalan önemli hizmetler.

Son olarak Yıldırım Belediyesi’nin  kentsel tasarım müdürlüğünü, 24 saat açık olan uyumayan kütüphaneye dönüştürmesini de unutmayalım.

Z kuşağına dokunan ve Türkiye’ye örnek olacak uyumayan kütüphane, gerçekten çok başarılı oldu.

 

Bu kez sağlık için değil zamlar için pedal çevirdiler

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı, yine sıra dışı bir eylemle gündeme geldi.

Zamları ve hayat pahalılığını pedal çevirerek protesto ettiler.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun da destek  verdiği eylemde bakın Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz neler söyledi:

“Ülkemizin ekonomisini korku filmi gibi bir tabloya dönüştüren sorumlular, açlık ve yoksulluk krizini çözmek zorundadır. Şayet bir çözüm yolları yoksa derhal seçim sandığını halkın önüne koymak zorundadırlar.”

Turgay Erdem boş kalan pazar tezgahlarına dikkat çekti, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise çiftçilerin mazot ve gübre alamadıkları için üretim yapamadığını öne sürdü.

 

Okuyucu mektubu

Merhaba Mustafa Bey. Annem kanser hastası olduğu için 2 aya yakındır Özel Ceylan Hastanesi’ne  gidiyoruz. Annem 3 hafta önce kalça ameliyatı da oldu. Malum hastaneye gittiğimizde tekerlekli sandalye ile hareket ediyoruz ama  ne hikmetse hastanede iki asansör olmasına rağmen bir tanesi çalışıyor. Merdivenleri kullanamadığımız için asansör önünde müthiş kuyruk oluyor. Diğer asansörün neden çalışmadığını sorduğumda, parça beklediklerini söyleyip geçiştiriyorlar. Hastane hakkında şikâyet yazdım ama bir hasta yakını asansörün 2 yıldır arızalı olduğunu belirtmiş. Hastane hakkında çok şikâyet var ama sonuç alınamamış. Burası özel hastane ama çoğu personel ilgisiz. Kat kat geziyorsunuz. Düşünün en az on dakika asansör önünde bekliyorsunuz ve  doktorlar bile yorum yapamıyor, sessiz kalıyorlar.  Hastalar mağdur, yardımlarınızı bekliyoruz. Bu konuyu köşenizde paylaşırsanız sevinirim.

                                                      Bülent Şahin

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X