Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Bursa Milli Eğitim’de kantin depremi

Köşe Yazısını Dinle

Bursa Kantinciler Odası’ndaki fişleme skandalının ardından bugün başka bir gelişmeyi yazacağım.

Geçen hafta, hakkındaki iddialar nedeniyle Osmangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Yıkılmaz ile ilgili soruşturma açıldı.

Ön inceleme yapan müfettişler, soruşturma bitene kadar Kadir Yıkılmaz’ın yetkilerinin elinden alınmasını uygun gördüler.

Milli Eğitim Müdürlüğü de müfettişlerin verdiği kararı uyguladı.

Gelişmeyi teyit ettiğim Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Evet Kadir Yıkılmaz ile ilgili iddiaları görmezden gelemezdik. Müfettişler soruşturma açtılar. Soruşturmanın sonucuna göre farklı bir işlem de olabilir.” dedi.

Kadir Yıkılmaz’ın soruşturma öncesi kantinlerden sorumlu şube müdürü  ve Osmangazi kantin ihale komisyonu başkanı olduğunu belirteyim.

Peki Kadir Yıkılmaz hakkındaki iddialar neler?

Hakkında soruşturma açılan Osmangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Yıkılmaz

Öncelikle bazı kantincileri fişlediği iddia edilen Bursa Kantinciler Odası eski Başkanı Recep Çam ile Kadir Yıkılmaz arasında işbirliği, hatta gizli ortaklık olduğu iddia ediliyor.

Kim bunları iddia eden?

Bursa Kantinciler Odası Başkanı Özgün Güneş.

Gelelim Güneş’in Kadir Yıkılmaz ile ilgili iddialarına.

4 iddiası var Güneş’in.

-Bursa Kız Lisesi’nin gizli ortağı olmak. Güneş, kantin ortaklığından dolayı Kadir Yıkılmaz’ın banka hesabına her ay düzenli para yollandığını iddia ediyor.

-Bursa Kantinciler Odası’ndan Kadir Yıkılmaz’ın kızına 3,5 yıldan bu yana her ay para yollanması.

-Recep Çam döneminde, Bursa Kantinciler Odası, Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne buzdolabı ve televizyon aldı.Ancak Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde söz konusu buzdolabı ve televizyon bulunamadı.

-Kadir Yıkılmaz, okul müdürlerine yazı yollayarak, 67 okul kantini sahibinin işinin başında olmadığını gerekçe göstererek, sözleşmelerinin feshedilmesini istedi. Ama Kız Lisesi’nin kağıt üzerindeki ortağı Danimarka’da yaşamasına rağmen, Yıkılmaz bu okulun kantininin gizli ortağı olduğu için sözleşme feshi istemedi.

-Kadir Yıkılmaz, eski oda başkanı Recep Çam  ve ekibinin işlettiği kantinlerin kiralarına düşük zam yaparken, kendisinden olmayan kantincilerin iş yerlerine yüksek zam yaptı. Mesela Bursa Cumhuriyet Lisesi’nin kirasını 12 bin liradan 22 bin liraya çıkardı. Üstelik bu okulun kantin işletmecisi, yemekhaneyi işletmekten vazgeçmesine rağmen, kirasından sadece bin 600 lira gibi düşük bir kira indirimi yapıldı.

Bursa Kantinciler Odası Başkanı Özgün Güneş, Kadir Yıkılmaz hakkında hem Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Peki Kadir Yıkılmaz iddialarla ilgili neler  söylüyor?

Diğer yazıda.

Yıkılmaz: Kızım, kimden burs aldığını bilmiyordu

Dün hakkında soruşturma açılan Osmangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Yıkılmaz ile telefonda görüştüm.

Önce Recep Çam döneminde Bursa Kantinciler Odası’nın neden kızına 3,5 yıldan bu yana para yolladığını sordum.

Yıkılmaz şu yanıtı verdi:

“Benim böyle bir paradan haberim yoktu. Olsa izin vermezdim.”

Kızınızın da mı yoktu?

“Vardı ama kızım kendisine burs yollandığını  sanıyordu. Paranın da Bursa Kantinciler Odası’ndan geldiğinden haberi yoktu. Kızım, bursun bir hayırsever tarafından geldiğini sanıyordu.”

67 okul kantininin sözleşmesinin feshedilmesini istediğiniz doğru mu?

“Hayır, yalan böyle bir şey yok.”

Bursa Kız Lisesi’nin gizli ortağı olduğunuz ve ortaklık bedeli olarak  her ay hesabınıza düzenli olarak para yatırıldığı iddiasına ne diyorsunuz?

“İftira atıyorlar.”

Kadir Yıkılmaz, diğer iddiaları da kabul etmedi.

Yanıt hakkına saygı duyduğum için Yıkılmaz’ın söylediklerini yazdım.

Ancak Kadir Yıkılmaz’ın, kızına gelen parayı kimin yolladığından, hem kendisinin hem de kızının haberinin olmadığını söylemesi hayli tartışmalı bir konu.

Ayrıca Bursa Kantinciler Odası’nın eski Başkanı Recep Çam’ın, kantin ihale komisyonu başkanı ve kantinlerden sorumlu bi şube müdürünün kızına, 3,5 yıl boyunca oda hesabından para yollaması da izaha muhtaç bir durum değil mi?

Kötü örnek emsal teşkil etmiş

Dün sabah yazılarımı takip ettiğini söyleyen bir vatandaşla karşılaştım.

Çarşamba’da yaşayan vatandaş, bana kentsel dönüşümü sordu.

Ben de kendisine, eski emsal artışlarının geçerli olmadığını ve kentsel dönüşüm için bir miktar fark vermeleri gerektiğini söyledim.

Tepki verdi ve “Nilüfer’de yaşayanlar bırakın fark vermeyi, üstüne para aldılar” demez mi?

“Evet ama Nilüfer’in hali ortada” desem de  vatandaş ikna olmadı.

Bu örnek, neden kentsel  dönüşümde bir arpa boyu yol alınmadığını gösteriyor.

Kötü örnek emsal teşkil etmez derler ama Bursa’da kötü örnek emsal teşkil etmiş!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X