Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Büyükşehir Belediyesi, Central Balat’daki usulsüzlüğün peşini bırakmıyor 

Köşe Yazısını Dinle

Mudanya Yolu’ndan geçip de Taşyakan’ın inşa ettiği 42 katlı gökdeleni görmemek mümkün değil.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, OLAY Medya’yı ziyaretinde geçmiş dönem belediye yönetimlerinin imar izni verdiği Central Balat gökdeleniyle ilgili rahatsızlığını  belirtmekten geri durmamış, tam 8 kez plan değişikliği yapılan bina için  para cezası kestiklerini söylemişti.

Ancak Aktaş’ın  42 katlı gökdelenle ilgili yaptırımları bununla da sınırlı değil.

Son gelişme Ulaş Akhan başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin 5 meslek odasına yazı göndermesi.

3 sayfalık yazıda, yapılan inceleme sonucunda, söz konusu  taşınmaza dair yapıya Encümen karararıyla 5 milyon 674 bin lira para cezası kesildiği hatırlatılıyor ve inşaatın teknik sorumluları hakkında da 30 bin lira para cezası kesildiği bildiriliyor.

Encümen ayrıca, imar usulsüzlüğü yaptığını öne sürdüğü şantiye şefi, fenni mesul mimarı, fenni mesul inşaat mühendisi, fenni mesul elektrik mühendisi, fenni mesul makine mühendisi ve fenni mesul harita mühendislerine üye oldukları meslek kuruluşları tarafından işlem yapılmasını talep ediyor.

Yani Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden gökdelen inşaatından sorumlu gördüğü üyelerle ilgili soruşturma açılıp, hak ettikleri cezayı vermelerini istiyor.

Bakalım meslek odaları Büyükşehir Belediyesi’nden gelen  talep karşısında ne yapacak?

Konuyla ilgili görüşlerini aldığım TMMOB İKK Genel Sekreteri Feridun Tetik, Encümen kararını yanlış bulmamakla beraber, asıl sorunun o bölgeye 42 katlı inşaat yapılmasına göz yumulması olduğunu söyledi.

 

25 bin metrekare aykırı inşaat

Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin meslek odalarına gönderdiği yazıda, son derece sarsıcı iddialar da var.

Mesela yazının bir bölümünde şöyle deniliyor:

“Bursa ili Nilüfer ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesi, tapuda 4 bin 122 ada, 5 parsel sayılı, mülkiyeti Nilüfer Yönetim Danışmanlığı İnşaat Sanayi Ticaret Limited şirketine ait taşınmaza dair 22,03, 2018 tarihinde yapı tadil ve seviye zaptında görüldüğü üzere imara aykırı olarak devam ettiği ve 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında 24 bin 839 metrekare aykırı inşaat alanı için…”

Evet yazıdan da anlaşılacağı üzere Büyükşehir Belediyesi  yaklaşık 25 bin metrekare alanın imara aykırı bir şekilde yapılaştığını belirtiyor.

Bu arada hatırlatalım Central Balat birkaç ay önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasında polemiğe yol açmış ve taraflar birbirlerini suçlamıştı.

 

Şiddet her yerde

Gündemde kadına şiddet var ama şiddet sokakta kol geziyor.

Gazeteciye, siyasetçiye, sendikacıya, en işlek caddelerde, kentlerin göbeğinde, üstelik güpegündüz saldıran bir ‘eşkiya’ grubu peyda oldu.

Son olarak gazeteci Levent Gültekin’e 25 kişilik bir eşkiya grubu saldırdı.

Bursa’da da var bu gruplardan.

Fikrini beğenmediklerini, söylediklerinden hoşlanmadıklarını tartaklıyorlar.

Kuşkusuz saldırganlar hukuk önünde hesap veriyorlar.

Ancak, siyaset kurumundan, özellikle iktidar ve ortaklarından da saldırıları kınayan, eşkiyalara gözdağı veren açıklamalar en sert tonda gelmeli.

Aksi halde saldırıların arkası da gelebilir.

 

Ne varsa kırsalda var

Tüm veriler, pandemi ile birlikte kırsala ilginin arttığını, kırsala göçün hızlandığını gösteriyor.

Virüs üzerinden topluma korku pompalandığı  şu günlerde içimizi ısıtan haber Orhaneli’nden geldi.

Vaka sayısı sıfırlanmış bu güzel ilçemizde.

Felaket tellallarına duyrulur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X