Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

CHP kararsız seçmeni gözüne kestirdi

Köşe Yazısını Dinle

Siyasi partiler düzenli olarak anket yapıp, seçmenin nabzını tutuyorlar.

Kamuoyuna açıklanmayan anketler, genel merkez yöneticilerinin çekmesinde duruyor.

CHP’nin yaptığı anketlerde ise ilginç sonuçlar elde edilmiş.

Mesela, kararsızların oyu…

Bazı anketlerde yüzde 20 oranında kararsız seçmen tespit edilirken, kimi anketlerde bu oran yüzde 30’lara kadar çıkıyor.

Tabii bu, görünen kararsız seçmenlerin oy oranı.

Doğru yanıtlar vermeyen veya tercihini saklayanlarla birlikte kararsızların çok daha fazla olduğu sanılıyor.

İşte bu nedenle CHP’liler, stratejilerini kararsızları ikna etme üzerine kurmuş durumda.

Nitekim kararsız seçmen, seçimin de kaderini belirleyecek.

Ne yapıyor CHP’li vekiller?

Esnaf Masası, Balkan Masası, Ekonomi Masası, Doğu Masası, Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası ile 81 kente dağılan milletvekilleri Anadolu’yu karış karış geziyor.

Esnaf Masası ile esnafın sorunları yerinde görülüyor, öneriler ve talepler alınıyor.

Alanında uzman 20 milletvekilinden oluşan Ekonomi Masası üyeleri, sanayici ve çiftçinin sorunlarını dinliyor, soru gelmesi durumunda CHP’nin görüşlerini halka aktarıyor.

Balkan Masası ile amaç, özellikle Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı kentlerde, göçmenlerle dayanışmak ve işbirliğini arttırmak.

Yaşanabilir kentler kurmak, bunu yaparken de halkın uzlaşma ile sürece dahil olacağı ve hiçbir paydaşın mağdur edilmediği alternatif bir sistem kurmayı amaçlayan Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’nda ise, kent kültürünün ve kimliğinin korunmasını, kentleri cazibe merkezi yapan kültürel varlıkların ön plana çıkartılması, mahalle kültürünün yaşatılması, insanlar arasındaki iletişim ve dayanışmayı sağlayan değerlerin geliştirilmesi gibi hedefler de gözetiliyor.

Ve Doğu Masası…

CHP, milletvekili çıkaramadığı ve üye sayısının düşük olduğu kentlere yönelik çalışmalarını Doğu Masası aracılığıyla yürütüyor.

Kılıçdaroğlu, partisinin Doğu’daki örgüt kapasitesini ve gücünü arttırmak, milletvekili sayısını yükseltmek gibi amaçları olan Doğu Masası’na büyük önem veriyor.

Öyle ki, Kılıçdaroğlu, milletvekillerine “Bölgede aileler için taziye çok önemli. Bana önemli günleri bildirin. Arayarak başsağlığı dileyeyim” demiş.

Özetle CHP, masalar aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına yayılarak, hem halkın nabzını ölçüyor, hem de kararsız seçmeni ikna etmeye çalışarak, seçimin provasını yapıyor.

Kılıçdaroğlu aday mı?

-Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olabileceğine dönük iddialar var.

Oysa Kılıçdaroğlu gazetecilerin, “aday olur musunuz?”sorusuna, ittifak ortaklarının ortak görüşü olması halinde aday olabileceği yanıtı veriyor.

Ayrıca MYK ve PM toplantılarında bugüne kadar Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gündeme gelmemiş.

Yani CHP’nin gündeminde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yok.

Enseyi karartmayın

Amacım Polyannacılık yapmak değil.

Ancak azalan vaka sayıları, hastanelerdeki dolululuk oranlarının azalması, havaların ısınmasıyla salgının az da olsa etkisini kaybetmesi, 17 Mayıs sonrası normalleşme sinyalleri ve en önemlisi pandemi sürecinden sağlıklı çıkmanız, hayata daha olumlu bakmanız için çok güçlü gerekçeler.

Yani enseyi karartmayın, bayramın tadını çıkarın.

Bayramın anlamı

Bu yıl da bayramı pandeminin gölgesinde kutluyoruz.

Olsun, niyet, saf, temiz ve samimi olunca mesafelerin önemi yok.

Bayram, ramazan ayı boyunca tuttuğumuz oruçların bir ödülü.

30 gün boyunca, Tanrı’nın bize sunduğu nimetlerin değerini anladığımız gibi, açlığın insanlığın en büyük sorunu olduğunu da kavrıyoruz.

Efendim, bayramın daha yaşanabilir bir kent, ülke ve dünyanın müjdecisi olması dilerim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X