Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programı neden ertelendi?

Pazar günü yerel gündemin en önemli haberlerinin arasında hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Bursa’ya geliş haberi vardı.  

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, yazılı açıklamayla Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan yapacağı toplu açılışlarda Bursalılara hitap edeceğini duyurdu.

Ancak çok değil birkaç saat sonra, yine AK Parti Bursa İl Başkanlığı ikinci kez yaptığı yazılı açıklamada, bu kez Erdoğan’ın Bursa programının ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Çok alışkın olduğumuz bir durum değil bu.

Daha önce de cumhurbaşkanları veya başbakanların programlarında değişikliğe gidiliyordu ancak program iptalleri birkaç saat aralıklarla yapılmıyordu.

Peki Erdoğan‘ın Bursa programı neden ertelendi?

Rivayetler muhtelif.

Mesela konuşulanlardan biri, Erdoğan’ın sesinin kısılması.

Ancak bu gerekçe akla yatkın değil.

Nitekim 26 Şubat‘a hayli vakit var ve o güne kadar Erdoğan‘ın sesinin düzelmemesi için hiçbir neden yok.

Ayrıca, dün AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın 26 Şubat’ta Aydın‘a geleceğini bildiren bir mesajı, sosyal medya hesabından paylaştı.

Eğer Erdoğan’ın sesi kısıksa Aydın‘a neden gitsin?

İşin aslı şu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın pazar günü Bursa‘ya gelmesi stratejik olarak doğru değildi ve bu yanlıştan çok kısa sürede dönüldü.

Nitekim Bursa gibi  bir kent, referandumun son günlerine bırakılmalı.

İki nedenden dolayı…

Bursa, büyük bir kent.

Ayrıca Cumhurbaşkanı, Bursa’da, çok büyük yatırımların açılışını gerçekleştirecek.

Bunlardan biri İstanbul-Bursa-İzmir Otobanı’nın  Gemlik-Bursa arasındaki 25 km’lik milyar dolarlık bölümü.

İşte böylesine önemli açılışların yapılacağı program, 16 Nisan’a yakın bir zamanda gerçekleşmeliydi.

Ancak belli ki, ilk etapta bu hesap edilemedi.

Ayrıca, Bursa gibi önemli bir kent, yoğun programlar arasına sıkıştırılamazdı.

Nitekim ilk planlamada, Cumhurbaşkanı‘nın 26 Şubat’ta Bursa‘nın yanı sıra başka kentlerde de açılışlar gerçekleştireceği yer alıyordu.

Tüm bunlar, Erdoğan‘ın Bursa programını ileri bir tarihe erteledi.

Ve kuvvetle muhtemel Cumhurbaşkanı, nisan ayında Bursa‘ya gelecek.

 

———————-

 

Büyük Birlik Partisi’nin kararsızlığı sürüyor

 

Büyük Birlik Partisi, referandum kararını hala vermedi.

Ve konuyla ilgili yazıma, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mehmet Gebeş‘ten yanıt geldi:

Partimiz her ne kadar, bazı çevrelerce küçük görülmekte, seçimlerde aldığı oylar ile kıyaslanıp tartışılsa da gerçek böyle değil. Çünkü, milletin vicdanında büyük bir yer kaplıyoruz ve her geçen gün de büyüyoruz. Yakın tarihimize baktığımızda, Refah-Yol hükümetine verilen destek, 28 Şubat süreci, 2010 referandumu ve bunlar gibi kritik dönemlerde Türkiye siyasetine yön vermiş ve bu konuda da rüştünü ispatlamış bir hareketin, referandum konusundaki kararını kamuoyunun beklemesinden  ve Bursa basınının güzide bir kurumunun temsilcisi olarak köşenizde yer vermiş olmanızdan, ziyadesiyle  memnun oldum. Öte yandan, yazmadan önce bizimle görüşmeden, ‘acaba BBP pazarlık mı yapıyor?” şeklinde noktaladığınız ifade, son derece üzüntü vericidir. Malumdur ki kazanmak için her yolu mübah gören, siyasi etikten yoksun olan siyasi rakiplerimiz, bizi kah yıpratmak, kah yön vermek için, kamuoyunda algı yaratmak adına bu çirkinliklere başvuruyorlar. Ama bunlarla ilgili tedbirlerimiz elbette ki var. Şu net olarak bilinmeli ki, hareketimizin mensupları, siyasi tercihte bulunurken, yalnızca Allah‘ın rızasını gözetip, vatana, millete, bayrağa hizmet etme gayesindedirler. Partimiz, hem siyasete güveni yeniden tesis etmek, hem de doğru ve Hak üzerine icraat kimden geliyorsa, onun tarafında olmak gibi bir misyon üstlenmiştir. Referandumla ilgili üyelerimiz dahil, fikrini almadığımız tek bir ferdimiz kalmayıncaya kadar, istişarelerine devam etmektedir ve kararımızı da en kısa zamanda açıklayacağız.

Gebeş’in verdiği yanıt bu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve genel merkez yöneticileri, önümüzdeki  günlerde kararını açıklayacak.

Bakalım ne diyecekler, herkes gibi biz de merak ediyoruz.

 

————————–

 

Vatan Partisi’nden tuzak uyarısı

 

Dün Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Alanbel ve il yöneticilerini gazetede ağırladık.

Vatan Partisi, seviyeli bir kampanya yürütüyor.

İktidar partisini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almadan, ‘evet‘ cephesini tahrik etmeden…

Alanbel, Başkanlık sistemi iktidar partisine kurulmuş bir tuzaktır. ABD’nin amacı, başkanlık sistemini kullanarak, Türkiye’de otoriter bir rejim varmış algısı yaratıp, ülkeye müdahale etmektir” diyerek, meseleye farklı bir perspektiften baktıklarını belirtiyor.

Vatan Partililer, kentin bazı merkezlerine çadırlar kurarak, halkı bilgilendirirci materyaller dağıtıyor.

Alanbel, bu propaganda yönetiminden verim aldıklarını söylüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X