Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

DEVA Partisi kaynıyor, Bursa’da toplu istifalar başladı

Köşe Yazısını Dinle

Önce Büyükorhan İlçe Başkanı Murat Bozkuş  ve yönetimi istifa etti.

Önceki gün Harmancık İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve yönetimi hem görevlerinden, hem de partiden istifa ettiler.

Ve dün Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak ile  yönetimi, görevlerinden ve  partiden istifa ettiler.

***

Büyükorhan İlçe Başkanı Murat Bozkuş, etnik siyaset yapmakla suçladığı İl Başkanı Serkan Özgöz yüzünden istifa ettiğini açıklamıştı.

***

Önceki gün Harmancık İlçe Başkanı Ahmet Kaya, zehir zemberek  bir dilekçeyle istifasını duyurdu:

“2,5 yıldır il yönetimine açık çağrıda bulunuyoruz. İlçe kongresini sebep dahi göstermeden gündeme getirmiyorlar. Biz ‘kongre yapalım’ diyoruz, kendileri bu konuda bir cevap dahi vermiyorlar. O nedenle yönetim olarak toplu istifa kararı aldık. Maalesef Serkan Özgöz yönetiminde biatcılık, adamcılık var. Kukla olmamızı istiyorlar.”

***

Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak ise, Teşkilat Başkanı Sadık Kutlucan’ın kınanmamasından dolayı istifa etti.

Peki ne yapmıştı Kutlucan?

Kutlucan, gazetecilerin köşe yazılarını WhatsApp grubunda paylaştığı için Dilek Durak’a ‘edepsiz’ diyerek hakaret etmişti.

Bu hakaret üzerine Durak, Kutlucan’ı genel merkeze şikayet etti.

İL BAŞKANI SERKAN ÖZGÖZ VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BURAK DALGIN

Ancak Serkan Özgöz ve bacanağı Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, kadın ilçe başkanına hakaret eden Sadık Kutlucan’ı kollamış ve ceza almamasını sağlamıştı.

***

Dilek Durak ile konuştum, şunları söyledi:

“İl Başkanı Serkan Özgöz, Sadık Kutlucan’ın oruçlu olduğu için sinirlerine hakim olamadığını, bu nedenle kendisini anlayışla karşılamamı istedi. Ben de hiç olmazsa özür dilesin dedim. Ancak Sadık Kutlucan, ‘özür dilemem, bir daha olsa aynı şeyi yaparım’ demiş. Ben de tüm bu olanlar üzerine istifa ettim.”

***

DEVA Partisi Bursa’da istifa eden ilçe başkanı sayısı 3’e çıktı.

Karacabey ve Kestel ilçe başkanlarının da istifasının cebinde olduğu söyleniyor.

Tüm istifaların gerekçesi farklı olsa da aslında tek bir nedeni var:

Serkan Özgöz ve Burak Dalgın’ın, il kongresinin ardından Erman Kızılyel’i destekleyen ilçe başkanları ve yönetimleriyle hesaplaşma içine girmesi.

Bu nedenle, Bursa’da 2 günde yaklaşık 50 kişi hem görevlerinden hem de partilerinden istifa etti.

İstifaların devam edeceği  söyleniyor.

***

Öyle anlaşılıyor ki Türk siyasetinin kronik hastalığı olan ‘benim olsun küçük olsun’ anlayışı DEVA Partisi gibi henüz 2 yılını bile doldurmamış ve oy oranı yüzde 2’lerde olan bir partide çok erken başladı.

Ancak işin daha da kötüsü, kongre hesaplaşması, DEVA Partili yöneticilerin kadınlara hakaret edenlere sahip çıkacak kadar etik olmayan bir sürece evrildi.

Yani DEVA Partisi, kadına yönelik hakareti cezasız bırakan ve hoşgörüyle yaklaşan bir siyasi parti görüntüsünde.

Altınşehir kahvaltısında kim ne mesaj verdi?

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na bağlı Altınşehir Mahalle Temsilciliği’nin geleneksel kahvaltı etkinliği siyaset meydanını andırır.

Belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanlarının konuşmaları hem dışarıya hem de parti içine dönüktür.

Geçen pazar da öyle oldu.

Berkcan Yıldız’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte önce kürsüye Altınşehir Mahalle Temsilcisi Ali Akkuyu çıktı.

Genel siyaset üzerine konuşan Akkuyu, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

 

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Herkes Nilüfer’de siyaset yaptığımız için şanslı olduğumuzu, Nilüfer’de siyaset yapmanın çok rahat olduğunu söylüyor ama bu ilçede yaşam koşulları çok zor. Gelir seviyesi yüksek insanların yaşadığı söylenen Nilüfer’de bile insanlar marketlerden alışveriş yapmakta zorlanıyor. Nilüfer Deresi, kapkara akıyor. Özel okullar park yerlerini işgal ediyor ancak Altınşehir Muhtarımız o işgallere karşı duvar örüyor. Bizler de bu bozuk, çarpık düzeni yıkmaya çalışıyoruz. Dışarıdaki sağnak gibi geliyor, gelmekte olan!”

Etkinliğe geç katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, belediye çalışmalarından söz ederken milletvekillerinden Orhan Sarıbal’ın söyledikleri kayda değerdi:

“Bugün İlkay Yiğit’in acısını yaşadığımız için  gelemeyecektim ama buradayım. İlkay, bu ülkedeki beton rantının kurbanı oldu. Her yere beton dikerseniz doğa bunun hesabını sizden sorar. Az önce arkadaşımız (Fırat Yılmaz) Nilüfer Deresi’nden söz etti. Nilüfer Deresi, nereden geçiyor? Balat’tan değil mi?

Bursa’da en büyük beton rantı da Balat’ta. Bu rantı zenginler yarattı ancak yoksullar mağdur oluyor.”

Bu sözler Balat’taki imar rantını yaratan CHP’li Nilüfer Belediyesi’ni akıllara düşürse de

etkinlik sonrası sohbet ettiğim Sarıbal, Nilüfer Belediye yönetimini ima etmediğini, Balat’ta  zenginlerin yarattığı rant dolayısıyla derenin kirlendiğini ve yoksulların kaybettiğini söyledi.

Ve son olarak kürsüye CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey çıktı.

Bozbey’in şu sözlerini notlarım arasına aldım: -Hiç kimseyi ötekileştirmeyin. Siyasi geçmişi ne olursa olsun, geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, herkesi kazanmaya çalışın.

-Öyle bir süreçten geçiyoruz ki hiç kimseye gözünün üzerinde kaşın var deme lüksümüz yok. Öyle bir seçim olacak ki, tercihlerimiz sonrası ya Ortadoğu ülkesi olacağız, ya da Anadolu kültürüyle harmanlanmış, insan hakları ve demokrasiye saygılı, aydınlık bir rejimin olduğu ülkede yaşayacağız. Ancak bunu, önce kendi ailemizden başlayarak sağlamalıyız. Genel seçimlerde istediğimiz sonuçları alamazsak,   birlikte toplandığımız son etkinliğimiz olabilir. Gün, aydınlık Türkiye’nin başlangıcını sağlayacağımız gündür.

-Seçimin ne zaman olacağı belli değil. Kasım ayında da olabilir, zamanında da olabilir. Belki de yerel ve genel seçimi birleştirip, 2024’te  sandığı önümüze koyabilirler. Biz, her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız.

CHP Yıldırım adayı belli oldu mu?

CHP Altınşehir Mahalle Temsilciliği’nin geleneksel kahvaltı etkinliğinde, masalarda bol bol kulis yapıldı.

CHP’lilerin en çok konuştuğu konu, milletvekili adayı olacak parti yöneticilerinin istifa süreçlerini başlatacak genelgeydi.

Hala bir erken seçim beklentisi olduğu için genelgenin zamanı da belirsiz.

Ancak masalarda yerel seçimler ve adaylar da konuşulmuyor değildi.

Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, adaylığı en çok konuşulan isimlerden biri.

Yeşiltaş’ın ismi Yıldırım adaylığı için geçiyor.

Yeşiltaş’e adaylık ihtimalini sordum.

Reddetmedi ancak henüz erken olduğunu, önemli olanın Yıldırım’da seçim kazanmak olduğunu belirtti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X