Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Gemlik’te tansiyon yükseliyor, Güler’den de Refik Yılmaz’a yanıt var

Gemlik eski Belediye Başkanı CHP’li Fatih Mehmet Güler, bir kitap çıkardı, ortalık karıştı.

Güler,  kitabını sunmak için gazetecileri ziyaret etmiş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Güler‘in medya ziyaretlerine ve iddialarına sert çıkmıştı.

Önceki gün Başkan Yılmaz’ın söylediklerini bu  köşede paylaşmıştım.

Bu kez Güler,  yazılı bir iletiyle Yılmaz‘a yanıt verdi.

İşte Güler’in yanıtları:

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, Güler’i topa tuttu” başlıklı yazınız ile ilgili düşüncelerimi aktarmak isterim.

1- FETÖ‘cü kuruluş GEMSİAD’ın toplantısına, 2009 aday adaylığı sürecinde katıldığım iddia edilmektedir. Hatırlanacağı gibi CHP‘de 2009 yılında aday adaylığı sürecim olmadı ve doğrudan aday gösterildim. Ancak Refik Yılmaz’ın üyesi olduğu ve ev sahipliği yaptığı GEMSİAD‘ın toplantısına, belediye başkanı olduğum dönemde katılıp, Cemaat ile ilgili düşüncelerimi açıkça söyledim.

2-FETÖ yurdunun kapatılmasıyla ilgili ise, 23. 02. 2011 tarih ve C 55 nolu encümen kararıyla yurdun ruhsatsız olduğu tespiti yapıldı. Eksikliklerin giderilmesi için 15 günlük süre verilmesine rağmen, eksiklikler giderilmez  ise yurdun kapatılması için Zabıta Müdürlüğü tarafından gereğinin yapılmasına karar verildi. Verilen süre, 17.03. 2011 tarihinde doluyordu. Ne var ki 16. 03. 2011 tarihinde görevden uzaklaştırılmama ilişkin yazı, bugün FETÖ‘cü olduğu için tutuklu olan Kaymakam tarafından elime tutuşturuldu. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi, size bıraktığım kitabın 226. sayfasında bulunmaktadır.

3-Yolsuzluk iddialarına gelince… Bu yolsuzluk iddialarını ortaya atan ve soruşturmayı yapan Savcı, onu bu göreve atayan Başsavcı ve soruşturmayı iddianamaye dönüştüren Savcı, FETÖ‘cü oldukları gerekçesiyle tutuklanmışlar, savcılıktan atılmışlardır. Yılmaz‘ın halen daha bu iddiaların arkasına sığınması manidardır. Manidardır, çünkü beni hukuksuzca belediye başkanlığından indirip, yerine Refik Yılmaz‘ı oturtan bu ekiptir. Konunun takipçisi olacağımı bir kez daha kamuoyuna duyuruyorum.

—————-

 

CHP, yine bacağına kurşun sıkıyor

 

CHP, Mudanya‘da güç kaybetmek için, belki de belediyeyi feda etmek için, elinden ne geliyorsa yapıyor.

İşte son gelişmeler…

Önce, grup kararına uymadıkları gerekçesiyle, 4 ismin belediye meclis üyeliklerinin düşürülmesi, ardından aynı kişilerin ihraç edilmesi.

Tüm bunlar, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz‘ın ihtirasları ve hırsları uğruna yapıldı.

Turgut Özkan başkanlığındaki İl Disiplin Kurulu da, Türkyılmaz‘ın talimatını yerine getirerek, hem tarafsızlığını yitirdi hem de CHP‘yi zora soktu.

Dünkü yazımda, ihraç kararlarının Ankara‘dan dönebileceğini yazmıştım.

Bugün daha da net bir ifade kullanabilirim.

Ayrıca  ihraç kararı verilen bazı CHP’liler, grup kararına uymadıkları için değil, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu‘nda işlem görecekler.

Mudanyalı CHP‘lilerin bazılarının  sadece kınama cezası alacakları, diğerlerinin de ceza almayacakları öne sürülüyor.

Ankara‘dan gelecek karar, Türkyılmaz‘ın siyasi karizmasını biraz daha sarsacak, hiç kuşkusuz.

———————

 

CHP’li gençlerden yanıt var

 

Dünkü yazımda, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz‘la birlikte, CHP Gençlik Kolları‘nın, İl Disiplin Kurulu‘nun toplantısı sırasında, İl Başkanlığı binasında olduğuna dair bir iddiaya değinmiştim.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Savaş, bu iddiayı kısmen yalanladı:

17 Ocak akşamı il binasında 4 toplantı aynı anda yapıldı ve bahsini ettiğiniz gençler sandığınız gibi Mudanya Gençlik Kolları değil, İl Gençlik Kolları’dır. Her çarşamba olduğu gibi olağan haftalık yönetim kurulu toplantımızı yaptığımız için o akşam da yine yaklaşık 15 genç il binasındaydık, ancak Hayri Türkyılmaz ile yalnızca koridorda karşılaştık ve Büyükşehir Grup Toplantısı için orada olduğunu öğrendik.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X