Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Kestel elektrik sorununu GES ile çözdü

Köşe Yazısını Dinle

Enerji krizinin yaşandığı dönemde Kestel Belediyesi GES yatırımı sayesinde tesislerinin  ve parkların elektriğini karşılamakla kalmıyor, tüketim fazlası elektriği satarak gelir elde diyor.  Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır,  “5.5 milyon liralık yatırımla Kayacık Mahallemizde bulunan Güneş Enerji Santrali projemizle ürettiğimiz elektrik ilçemizdeki bütün tesislerin ve parkların elektriğini karşılıyor, fazla üretilen elektriği de UEDAŞ’a satarak yıllık ortalama 1,5 milyon gelir elde ediyoruz” dedi.

3 yıllık dönemin değerlendirmesini de yapan Tanır, “Hem sosyal anlamda, hem kültürel anlamda hem de altyapı çalışmalarıyla sözlerimizi tuttuk. Hatta gönül rahatlığıyla şunu söyleyebiliriz ki göreve geldiğimiz günden bu yana, seçim vaatlerimizin ötesine geçtik, asla yarınımız dünden eksik olmadı. Kestel Belediye Başkanı olarak ben ve ekip arkadaşlarım her gün daha iyisi için çalışıyor, üzerine koyarak hareket ediyoruz” diye konuştu.

————————–

KESTEL’E SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Belediye başkanlığı görevinizin 3 yılı doldu. 3 yılın genel bir değerlendirmesiyle başlayalım. 

Kestel’e sözümüz var diyerek ulaşımdan altyapıya, yollarımızdan, otoparklara, Kestel Meydanı gibi vizyon projemizden, parklar ve yeşil donatı alanlarına, çocuklar, gençler ve kadınlardan, sosyal desteklere, kültür, sanattan spora, tarımdan turizme kadar Kestelimizde büyük bir değişim, dönüşüm ve gelişim başlattık.

Seçim vaatlerinizin ne kadarını tamamlayabildiniz mi?

Göreve gelmeden önce vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, herkesi memnun edecek ve Kestel’in gelişmesine ivme kazandıracak vaatlerimiz ile seçmenlerimizin karşısına çıkmıştık. Onların oyları ve güveniyle göreve geldik ve ‘Bismillah’ diyerek çalışmalarımıza başladık. Büyük bir süratle seçim vaatlerimizi yerine getirmeye başladık. Hem sosyal anlamda, hem kültürel anlamda hem de altyapı çalışmalarıyla sözlerimizi tuttuk. Hatta gönül rahatlığıyla şunu söyleyebiliriz ki göreve geldiğimiz günden bu yana, seçim vaatlerimizin ötesine geçtik, asla yarınımız dünden eksik olmadı. Kestel Belediye Başkanı olarak ben ve ekip arkadaşlarım her gün daha iyisi için çalışıyor, üzerine koyarak hareket ediyoruz.

“GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ KESTEL”

3 yıl sonunda vatandaş, en fazla hangi hizmetinizden memnun oldu?

Kestel Belediyesi olarak kapı kapı geziyor, her vatandaşımızın gönlüne dokunuyor, hemşerilerimizin isteklerini, taleplerini, önerilerini dinliyoruz. Bu doğrultuda genç ve dinamik ekibimiz ile değerlendirme toplantıları yaparak hemşerilerimize hizmet götürüyoruz. Bizim gördüğümüz, vatandaşlarımızın bizlere hissettirdiği memnuniyet, özellikle sosyal yardımlar ve kültürel etkinlikler konusunda oldukça fazla. Bunun yanı sıra mahalle sakini kadınlarımızla bir araya gelip fikirlerini önerilerini dinlediğimiz ‘Güçlü Kadın Güçlü Kestel’ projemiz oldukça fazla talep görmekte. Gençlerimizin ilgisi, sevgisi, desteği bize büyük enerji veriyor. Tabii seçim vaatlerimizin arasında yer alan düğün salonu meselesi de oldukça olumlu geri dönüş aldığımız bir diğer projemiz. Göreve geldiğimizde düğün salonu fiyatlarını düşürüp, her bütçeye uygun hale getirdik. Şu an önümüzdeki yıla kadar bütün hafta sonlarının dolu olduğunu söyleyebilirim.

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİNİ KESTELLİLERE SUNUYORUZ”

1 liralık ekmek başta olmak üzere sosyal belediyecilik uygulamalarına yönelik çok sayıda proje geliştirdiniz. 1 liraya sattığınız ekmek kampanyanız Kestelliler tarafından nasıl karşılandı?

Geçtiğimiz seçim döneminde ekmek fiyatlarını düşüreceğimizi hemşerilerimize duyurmuştuk. Göreve geldik, gerekli altyapı çalışmalarımızı yaptık ve 400 gram ekmeği 1 liraya düşürme kararı aldık. Gramajından, kalitesinden hiçbir şekilde ödün vermedik. Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Biz, Kestel Belediyesi olarak hemşerilerimizin sofrasına, bütçesine katkı sunmak için her zaman en düşük fiyat garantisi veriyoruz. Hedefimiz, dönem sonuna kadar 400 gram ekmeği 1 liradan hemşerilerimiz ile buluşturarak, Türkiye’nin en ucuz ekmeğini sofralara ulaştırma özelliğini korumak. Günlük 5 bin ekmek üretimi yapıyoruz, bu ekmeklerimiz 20 farklı satış noktasında satışa sunuluyor. Vatandaşlarımız ekmek sayısının yetmediğini söyleyerek artırılmasını istiyor. Ancak ilçemizde fırıncı esnafımız var. Bizler, bu fırıncı esnafımızı da korumak, kollamak zorundayız. Günlük üretim sayımızı artırdığımızda fırıncı esnafımız mağdur olacak. Bu yola çıktığımızda, onlarla istişare edip sayıyı düşük ve sabit tutacağımızın sözünü vermiştik. Hemşerilerimizden özür diliyoruz, yoğunluktan dolayı zaman zaman kuyruklar yaşanıyor. Vatandaşlarımızın bu fiyat politikamız hakkında düşünceleri genel manada çok güzel.

Kestellilerden en çok hangi talepler geliyor?

Kestel Belediyesi olarak hemşerilerimizin tüm fikir ve tavsiyelerini önemsiyor, gerek sosyal medya, gerek çağrı merkezi gerekse bire bir kendileriyle görüşerek, önerilerini notlarımıza alıyoruz. Bu sayede karar vermekte kolaylık yaşıyor ve ortak akılla hareket etmiş oluyoruz. Bizlere en çok gelen talep kültürel, sosyal ve sportif faaliyet üzerine oluyor. Biz de bu doğrultuda bu alanlara ağırlık veriyor ve hemşerilerimizin isteğini asla geri çevirmiyoruz.

“MEYDANIYLA KONUŞULAN İLÇE OLACAĞIZ”

Yeni bir Kent Meydanı inşa ediyorsunuz. Çalışmalar hızla sürüyor. Kestelliler nasıl bir Kent Meydanı görecekler?

Kentler, meydanlarıyla konuşulur, meydanlarıyla bilinir. Biz de ‘Meydan Kestel’ projemizi güzel ilçemize kazandırarak, meydanıyla konuşulan bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında, hem trafik sorununun, hem otopark sorununun önüne geçmiş ve modern, daha yaşanabilir bir meydana kavuşmuş olacağız. Projemiz Bursa’mızın en büyük meydanlarından biri olacak. İçerisinde yenilenebilir, değişebilir, dönüşebilir, çok amaçlı mekanlar, yeşil alanlar, kapalı otopark, festival alanı, elektrikli araç şarj istasyonları yer alacak. İnşallah, yeni yıla kadar Meydan Kestel projemizi tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Kestel’de tüm yollar Meydan Kestel’e çıkacak. Yaya öncelikli kaldırım ve yol düzenlemelerimiz sürüyor. Daha sosyal, yürüyen, hareket eden, dayanışan bir Kestel olacak. Bu sosyal ve kültürel değişimle hemşerilerimiz memnun olacak, esnafımızın yüzü gülecek. Her anlamda insan odaklı, yaşam odaklı modern bir Kestel olacak. Bu anlamda Meydan Kestel Projesi, değişim, dönüşüm ve gelişimin mihenk taşı olacak.

Kestel Kent Meydanı ne zaman bitecek?

Sonbaharda bitmesini planlıyoruz.

“KESTEL’DE İLK TİYATRO FESTİVALİ”

Kestel’de ilk kez Tiyatro Festivali düzenleniyor. Bursa’da CHP’li Nilüfer Belediyesi’nden sonra ilk kez  bir belediye tiyatro festivali yapıyor. Tiyatro Festivali fikri nasıl doğdu? Kestel Belediyesi kültür-sanat faaliyetlerine ağırlık vermeye mi başlıyor?

Kestel Belediyesi olarak kültürel etkinliklerimize hız verdik. Özellikle pandemi sürecinin ardından konser, festival, tiyatro, sinema, şenlik gibi etkinliklere ağırlık verdik. Temel görevlerimizin yanı sıra sosyokültürel etkinliklerle vatandaşlarımızın moralini ve enerjisini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre önce, birbirinden ünlü yazar ve şairlerimizin katılımıyla kitap fuarımızı gerçekleştirdik. Şimdi ise Kestel’de ilk kez bir tiyatro festivali düzenliyor ve Türk sineması ile tiyatrosunun önemli isimlerini Kestel’de ağırlıyoruz. Tiyatro, insan için çok önemli bir sanat dalıdır. Bu sebeple Kestel’de bu festivali düzenliyor olmak, bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. En büyük mutluluğumuz, sanatın tüm dallarını Kestel’e taşımak ve sanatla anılan bir ilçe olmak. Her kesime, herkese hitap eden sanat dolu bir Kestel’de herkesin yüzü gülüyor. Etkinliklerimize 100 binlerce insanın katılması ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesi. Faaliyetlerimiz, artarak ve çeşitlendirerek sürecek.

“KESTEL’İ SPOR KENTİ YAPIYORUZ”

Belediyespor bünyesinde oldukça fazla branş ve sporcu olduğunu görüyoruz bu konuya ilişkin neler söylemek istersiniz ? 

Kestel Belediyespor olarak ilçemize başarılar getirmek ve sporla anılan bir ilçe olmak adına büyük bir gayret gösteriyoruz. Geleneksel Türk okçuluğu, futbol, BESYO Akademisi, kick boks, güreş, basketbol, voleybolun yanı sıra 25 farklı branş ve yaklaşık 2 bin lisanlı sporcumuz ile sporun gelişmesi ve daha donanımlı bir geleceğin inşa edilmesi adına mücadele ediyoruz. Günümüzde çocuklarımızdaki hareketliliğin azaldığı ve neredeyse sadece bilgisayarlar, cep telefonları ve teknolojik araçlar üzerinden oyunlara bağımlı kalındığını görüyoruz. Bu durum özellikle çocuklar açısından psikolojik sıkıntılar oluşturmakla beraber fiziksel olarak bir takım sıkıntıları ortaya çıkarmaktadır. Spor ise bu kötü alışkanlıkların panzehirlerinden bir tanesidir. Bu sebeple, Kestelimizi bir spor kenti yapmak adına, her zaman sizlerin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.

“GES’TEN GELİR BİLE EDİYORUZ”

Pandemi süreci yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini gösterdi bize. Artan enerji fiyatlarıyla birlikte hem vatandaş hem  işletmeciler  hem de sanayiciler RES ve GES yatırımlarına başladılar. Kestel Belediyesi ise yenilenebilir enerjiyi kullanan ilk yerel yönetimlerden biriydi. Yenilenebilir enerji belediyeye nasıl bir katma değer sağladı?

Sizin de söylediğiniz gibi 5.5 milyon liralık yatırımla Kayacık Mahalle’mizde bulunan Güneş Enerji Santrali projemizle ürettiğimiz elektrik ilçemizdeki bütün tesislerin ve parkların elektriğini karşılıyor, fazla üretilen elektriği de UEDAŞ’a satarak yıllık ortalama 1,5 milyon gelir elde ediyoruz. Kendisini maksimum 3 yıl içerisinde amorti edecek olan bu tertemiz proje sayesinde doğa dostu yenilenebilir enerjiyi kullanıyoruz.

Yeni bir GES yatırımınız olacak. Bu yatırımınızdan da söz eder misiniz?

Şu anda yapımı devam eden Meydan Kestel projemizde de yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacağız, içerisinde güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonları ile ışıklandırma sistemleri yer alacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X