Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Sağlıklı yaşam konseptinde öncüyüz

Köşe Yazısını Dinle

Sağlıklı yaşam kavramı, her geçen gün önemini artırırken, bu alanda önemli yatırımlar yapan Mövenpick Hotel’in Genel Müdür Vekili Ercan Tavşan, termal tarihi uzun yıllara dayanan Bursa’da, sağlıklı yaşam konseptine sahip tek tesisinin kendileri olduğunu anlattı: “Bursa’nın termal tarihi uzun yıllara dayanıyor. Termalde farklı şehirler öne geçse de, belirli yaş grubundaki misafirlerimizin Bursa kaplıcalarında anıları var.  Bizi diğer otellerden ayıran en büyük özellik, sağlıklı yaşam konsepti. Otel hizmetimizi termalle  birleştiriyoruz. Accor Grubu olarak sağlıklı yaşam konseptinde Bursa’da öncüyüz.”

Sağlıklı Yaşam Departman Müdürü Kamelya Cezairli, sağlıklı yaşam adına kişiye özel hizmet verdiklerini belirterek, “Sağlıklı yaşam konseptimizde kişi sadece kilo vermekle kalmıyor otel içinde veya dışında sağlıklı yaşam adına her hizmete ulaşabiliyor” dedi.  Derma terapist Kadriye Söylemez ise, “ Artık herkesin tek istediği tek şey kendisini iyi hissetmek.   Herkes aktif spor yapamaz ama biz insanlara doğru zamanda doğru yürümeyi, doğru zamanda doğru beslenmeyi, doğru zamanda su içmesini bile öğretiyoruz” diye konuştu.

————————-

Pazartesi Söyleşileri’nde bu hafta sağlıklı yaşamı konuşuyoruz.

Konuklarımız Bursa’nın en yeni turizm tesislerinden  Mövenpick Bursa Hotel And Thermal Spa Genel Müdür Vekili Ercan Tavşan, Sağlıklı Yaşam Departmanı Müdürü Kamelya Cezairli ve derma terapist Kadriye Söylemez.


“SEZON İYİ GEÇİYOR”

-Pandemi maalesef hala sürüyor ancak kısıtlamalar kalktı. 2021’in sonlarındayız. Genel olarak sezon nasıl geçiyor ?

Ercan Tavşan: Biz, pandemi nedeniyle kapalı kaldığımız 14 ayın ardından  1 Temmuz’da otelimizi açtık. Bu arada marka değişikliği yapıp  Mövenpick ismini aldık. İyi gidiyor diyebilirim. Gerek termal, gerek SPA  alanında, gerekse de restoranlarımızda hem yerli hem de yabancı misafirlerimizde bir özlem olduğunun  farkına vardık.

Kış sezonu ile ilgili beklentileriniz nasıl?

Ercan Tavşan: Kış sezonu önümüzdeki günlerde başlayacak. Termal otel olduğumuz için kış sezonu yoğun geçiyor. Kış sezonundan umutluyuz. Kış mevsiminde genellikle yerli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Misafirlerimiz İstanbul, İzmir ve çevre illerden geliyor. Uludağ tabii en önemli etken.  Ama termal özelliğimiz ve Bursa’nın İstanbul’a yakınlığı, genellikle misafir portföyümüzün  ağırlıklı olarak İstanbul’dan olmasını sağlıyor.  Misafirlerimiz Bursa’ya geldiklerinde hem Uludağ’da kayak yapabiliyorlar, hem de  termal bölümümüzden yararlanabiliyorlar.

-Otel isim değişikliği yaptı. İsim değişikliğinin etkilerini değerlendirir misiniz?

Ercan Tavşan: Evet Mövenpick, çikolataları, dondurması ve kahveleriyle ünlü bir marka. Türkiye’de 9, Bursa’da da  sadece bizimle temsil edilen bir marka. Memnunuz.

 

“BURSA HÂLÂ ÖNEMLİ BİR TERMAL KENT”

-Termal turizmiyle öne çıkan kentlerde, tesislerin tam pansiyon ve termal turizm konseptinde hizmet verdiğini görüyoruz. Ancak Bursa, bir termal kenti olmasına rağmen aynı uygulamanın olmadığını görüyoruz. Bu konuyu yorumlar mısınız?

Ercan Tavşan: Bursa’nın termal tarihi uzun yıllara dayanıyor. Termalde farklı şehirler öne geçse de, belirli yaş grubundaki misafirlerimizin Bursa kaplıcalarında anıları var. Bursa’yı biliyorlar. Hem şifa bulmak , hem de tatil yapmak için Bursa’ya geliyorlar.  Bursa’nın termal bilinirliği yüksek.  Ancak son yıllarda kent, sanayisi ile öne çıktı. Termal turizmde seçenekleri arttırmamız gerekir. Bizi diğer otellerden ayıran en büyük özellik, sağlıklı yaşam konsepti. Otel hizmetimizi termalle  birleştiriyoruz. Accor Grubu olarak sağlıklı yaşam konseptinde Bursa’da öncüyüz. Çünkü diğer tesislerde bu özellik yok. Genelikle termal, havuz, hamam olarak hizmet veriliyor. Biz bu hizmetlerin yanında sağlıklı yaşam konsepti de sunuyoruz misafirlerimize. Bu hizmetimiz, hem yurtiçi  ve yurtdışı, hem de günübirlik ve konaklamalı konuklarımıza hitap ediyor. Böyle kapsamlı  hizmet veren Bursa’daki tek tesisiz.

-Dünyada sağlık turizmi gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Ayrıca diğer turizm dallarıyla kıyaslandığında, gelir getirici bir turizm dalı olarak dikkat çekiyor. Dünyada sağlık turizmi harcamaları 500 milyar dolar ile ifade ediliyor. Ancak sağlık turizmi potansiyeli çok yüksek olan ülkemiz, bu büyük pastadan küçük bir dilim alabiliyor. Sağlık turizminin  canlanması adına neler yapılabilir?

Ercan Tavşan: Sadece sağlık turizmini ele alan etkinlik ve fuar organizasyonları düzenlenebilir. Sağlıklı yaşam sadece otellerde değil, tıp merkezlerinde de uygulanmalı. Tamamen bu konuya yoğunlaşılmalı. Dünya genelinde sağlık turizimine dair fuarlar var ama genellikle bu fuarlarda ekipman satışları oluyor. Ama sağlıklı yaşam konseptine dair  tüm hizmetlerin ele alındığı fuarların yapılması gerekir.

-Tesisinizde, termal hizmetinden yararlanan turistlerin milliyet dağılımında hangi ülke öne çıkıyor?

Ercan Tavşan: Mevsimine göre değişiyor.  Yaz döneminde Ortadoğu ağırlıklı misafirlerimizi ağırlarken, yaz bitiminde Afrikalı konuklar dikkat çekici sayıya ulaştı.  Türki Cumhuriyetlerinden gelen misafirlerimiz var. Ancak Bursa’yı ağırlıklı olarak Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman gibi Arap ülkeleri ziyaret ediyor.  İş dünyasından da Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerinden gelen konuklar yoğunlukta.

 “SAĞLIKLI YAŞAM  RUH, ZİHİN VE BEDEN ÜÇLEMESİNİN BİRLEŞİMİDİR”

Sağlıklı yaşamdan ne anlamalıyız?

Kamelya Cezairli: Ruh, beden ve zihin üçlemesinin en iyi halde ve sürdürülebilir sekilde kullanılmasıdır sağlıklı yaşam.

Ruh, zihin ve beden sağlığı nasıl gelişir?

Kamelya Cezairli: Beden yalan söylemiyor. Eğer herhangi bir yeriniz ağırıyorsa, hem ruhen hem zihnen bir değişiklikler yaşıyorsunuzdur. Bunu fark ettiğinizde müdahale etmeniz gerektiğini anlıyoruz. Sağlıklı yaşam da bunun gibi bir süreç. Tüm bunların  dengede olması için yardımcı oluyoruz.

Neden sağlıklı yaşamı tercih etmeliyiz?

Kamelya Cezairli: Günlük yaşantıda çoğumuz, çevresel kirlilik, kötü beslenme alışkanlıkları ve sedanter, yani hareketsiz yaşama maruz kalıyoruz. Bu sebeplerden ötürü vücudumuzdaki toksinleri atma, yani arınma fikri önem arz ediyor.

“A’DAN Z’YE SAĞLIKLI YAŞAM ADINA TÜM HİZMETLERİ VERİYORUZ”

Sağlıklı yaşam adına nasıl hizmetler veriyorsunuz?

Kamelya Cezairli: En önemlisi kişiye özel hizmet veriyoruz. Ayrıntılı vücut analizi ve detaylı diyetisyen görüşmesi sonrasında kişiye özel belirlediğimiz menümüz, gurme şeflerimiz tarafından hazırlanıyor. Menümüzde en sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanıyor ve sağlıklı parametrelerimiz doğrultusunda kişiye özel porsiyonlar hazırlanıyor. Kişiye özel antreman programımız personal trainerımız tarafından belirleniyor. Açık alanda yürüyüş yapmak isteyen misafirlerimiz için Bursa’nın yeşil doğasında ve parklarda yürüyüşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı ve zinde hissedeceğiniz programımızın bir diğer güzel yanı SPA alanında uzman masözlerimiz tarafından yapılan rahatlatıcı masaj çeşitleri ve termal terapilerle kendinizi özel hissedeceğiniz bir ortam sunuyoruz. Sağlıklı yaşam konseptimizde kişi sadece kilo vermekle kalmıyor otel içinde veya dışında sağlıklı yaşam adına her hizmete ulaşabiliyor.

“SAĞLIKLI YAŞAYAN YATAKTAN SÜRÜNEREK KALKMIYOR”

Sağlıklı yaşam konseptinden yararlanan misafirlerinizin yaşamında nasıl değişiklikler oluyor?

Kamelya Cezairli: Sabah çok iyi uyanıyorlar. Yani yataktan sürünerek kalkmıyorlar. Zaten kişi doğru beslendiğinde ve spor yaptığında insanlarla iletişimi çok daha başarılı oluyor.  Kendi hayatlarında da daha başarılı oluyorlar. Beden iyi olduğu zaman, ruh da iyi oluyor. Ruh iyi olduğunda hayatları daha iyi oluyor.

Konuklarınıza sadece tesisinizde değil, dışarıda da hizmet veriyorsunuz? Mesela Bursa’nın oksijen deposu yeşil alanlarda egzersiz yaptırıyorsunuz. Dışarıdaki hizmetlerinizden de söz eder misiniz? 

Kamelya Cezairli: Sağlıklı yaşamın olmazlarından oksijen, hem vücuttaki yağ yakımını hızlandırması hem de cildinize iyi gelmesi bakımından çok önemlidir. Bu nedenle misafirlerimize;  yaşına, cinsiyetine, tahlil sonuçlarına ve hava durumuna göre, mümkün olduğu sürece açık  havada egzersizlerini yaptırıyoruz. Bunun için de özel araçlarımız var.  Bursa’da çok fazla yeşil alan olduğu için egzersizlerimizi,  yürüyüşlerimizi, nefes terapilerimizi ve yogamızı dışarıda yapıyoruz. Aslında yemeklerimizi bile dışarıda yiyebiliyoruz. Özel mutfağımızda hazırlanmış yemekleri dışarıda yiyip, tüm günümüzü dışarıda geçirmek mümkün.

Sağlıklı yaşam konseptinde firmalara da hizmet veriyor musunuz?

Sağlıklı yaşam konseptinden yararlanmak için sadece otelimizde konaklamalı ve günübirlik konuk olmanız gerekmiyor.  Firma çalışanlarını açık havada, hatta kendi alanlarıda sağlıklı yaşam konseptinden faydalandırıyoruz.  Sağlıklı atıştırmalarımız, özel detoks seanslarımız, nefes terapilerimizi, plates ve yoga çalışmalarımızı firma çalışanlarına da yaptırıyoruz.

“HEM SAĞLIKLI YAŞAM HEM İYİ GÖRÜNÜM”

Detox kavramı son yıllarda hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Önce detox nedir sorusunu yönelteyim.

Kadriye Söylemez: Detox sistemi, kelime anlamı olarak vücutta oluşan radikal maddelerin nötrlenmesi ve vücuttan atılması demektir. Detox denince akla direkt sıvı beslenme ve vücuttaki ödemin atılması akla gelir ama biz burada içeriği temiz besinleri tamamen size özel porsiyonlarda sofranıza getirerek beden sağlığınıza iyi gelmeyi amaçlıyoruz.

Konuklara nasıl dokunuşlar yapıyorsunuz?

Kadriye Söylemez: Sağlıklı yaşam konseptinden yararlanan misafirlerimiz, hem ruhen, hem de fiziksel  olarak kendilerini daha iyi hissediyorlar.  Hepimiz bir şekilde görüntümüzü önemsiyoruz. Evet iyi hissediyoruz, sağlıklı besleniyor,  hareket ediyoruz ama aynı zamanda iyi görünmek de istiyoruz. Sağlıklı yaşam aynı zamanda bir terapi. Misafirlerimizin neye ihtiyacı varsa, her cilt tipine, her yaşa, her ihtiyaca göre farklı konseptlerimiz  var. Bu süreçte birlikte olduğumuz için içeriden beslenme,   psikolojik ve bedensel ihtiyaçları karşılandığında, bu ister istemez onların cildine de yansıyor.   Biz ufak dokunuşlar yapıyoruz. Misafirlerimizin  hem bedensel  olarak, hem de cilt bakımı olarak neye ihtiyaçları varsa bazen tek seans, bazen sürekli devam eden tedavi süreçlerinde yanlarında oluyoruz. Bu hem terapi şeklinde oluyor, hem de  ihtiyaca göre tedavi süreci de geçekleştiriyoruz.

 “HERKES KENDİSİNİ İYİ HİSSETMEK İSTİYOR”

Sağlıklı yaşam kavramı son yıllarda daha çok gündemimize girdi. Sosyoekonomik bakımdan, yaş grubu veya cinsiyet bakımından sağlıklı yaşamdan kimler daha çok faydalanıyor?

Cinsiyet olarak hiç fark etmiyor. Artık herkesin tek istediği tek şey kendisini iyi hissetmek.  Sağlıklı yaşam zaten kişinin kendisini iyi hissetmesi demektir.  Standartlarımız eskiye göre çok daha yüksek. Artık her şeye ulaşabiliyoruz. Ancak tercih etme hakkımızı kullanma aşamasandayız. İyi olanın, ne olduğunu bilmeliyiz. Çünkü bize her şey pakette, ambalajda sunuluyor.   Biz misafirlerimize en kalitelisi değil ama beslenmesinden, sporuna kadar kendisi için en iyi olanı tercih etmesini öğretiyoruz. Herkes aktif spor yapamaz ama biz insanlara doğru zamanda doğru yürümeyi, doğru zamanda doğru beslenmeyi, doğru zamanda su içmesini bile öğretiyoruz. Tüm bunlar bir araya geldiğinde zaten benim işim çok kolaylaşıyor. Herkes bedenen ve ruhen iyi hissetmeye başlıyor.Yani herkesi kendi yaşam standartları içinde yapabilecekleri en iyi şeyleri sunmaya çalışıyoruz.

FOTOĞRAFLAR: HATİCE DAL

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X