Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Polemik bitmiyor, AK Partili Ödünç’ten CHP’li Bozbey’e sert yanıt: “Yemyeşil Nilüfer’i beton kent yaptın!”

Bursa Cezaevi’nin, Kestel’in Soğuksu bölgesine taşınmasına dair Adalet Bakanlığı kararının ardından AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile CHP’li Büyükşehir Adayı ve Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey arasındaki polemik bitmiyor.

Bir Bozbey yanıt veriyor, bir Ödünç.

Hafta başından bu yana iki ismin de tüm söylediklerine noktasına, virgülüne dokunmadan köşemde yer verdim.

Yanıt sırası bugün AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç’te:

Sayın Bozbey, elbette ki kentimize kattığınız artı değerleri ve ömrümüzden Bursa’mıza harcadığınız vakitleri biliyoruz. Lakin, gün itibariyle Genel Başkanınız ve partiniz dahi size görev vermediler. Bizim buradaki ‘söz’ ve ‘yetki’ cümlemiz tamamen bu manada değerlendirilmelidir. Siz cevap vermek ve olaya müdahil olmakla maalesef yetkili makamdakilerin konu hakkında yetersiz olduğu kanaatini toplumda oluşturmaktasınız. Bu şekli ile sıraladığınız ithamlara ve söylemlere kısa cevaplar vermeyi uygun buluyorum.

-Elbette Bursa biziz, biz Bursa’yız. AK Belediyecilik ile kentimizi yıllardır yönetiyoruz. Kentimizin yüzde 85’inde AK Parti iktidarı var. Ve yine Bursa’mızın tamamında, Nilüfer, Mudanya, Gemlik’te Bursa Büyükşehir Belediyemizin başarılı hizmetleri ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın artı değerleriyle modern bir yaşama imza atıldı. Ve yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla AK Parti hükümetleri tarafından onlarca yatırım Nilüfer dahil olmak üzere Bursa’ya yapıldı.Tekrar sizi tasdik ediyorum. Bursa biziz, biz Bursa’yız.

-Yeni yapılması planlanan cezaevi Türkiye genelinde dağınık biçimde bulunan yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarını ülke genelinde deprem ve diğer doğal afetlerle her türlü olağanüstü duruma karşı daha güvenlikli ve korunaklı hale getirmek amacıyla projelendirilen bir ceza infaz kurumudur.

-Yargı sürecinin devam ettiği imar planlarıyla ilgili hususta herhangi bir açıklama yapmamız, hukuki açıdan doğru değildir. Bu yargıyı yönlendirmek, yargıya müdahale etmek, yargı bağımsızlığını siyasi anlamda etki altına almak demektir. Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı görevim süresince keyfi hiçbir uygulamaya girişmedim ve ne karar alındıysa çoğunluğun kararına göre alınmıştır. Bu nedenle günah keçisi aramaya gerek yoktur. İşimiz, bulunduğumuz makamda milletimize hizmettir. 18 yıldır bu aziz ülkeyi her alanda yatırım yaparak büyüttük. Bursa’mız da bunun en önemli örneğidir.

-Mevcut cezaevinin kullanım yetkisi Adalet Bakanlığı uhdesindedir. Yeni cezaevi yapıldıktan sonra burada nasıl bir planlama yapılacağı hususunda da cevap ve yetki Adalet Bakanlığı’ndadır. Adalet Bakanlığımızın takdirlerine bizlerin ayrıca bir görüş belirtmesi doğru olmadığı gibi, bu konu üzerinden sizin şantiyecilik ve rantçılık oynama niyetlerinizi de halisane bulmadığımızı ifade ederim.

-Ve kıssadan hisse bir not:

Çocukluğumuzda yemyeşil olan Nilüfer, sizim kent yöneticiliğiniz döneminde beton kent olmuştur.

Her daim kapımız Bursalı hemşerilerimize olduğu gibi size de açıktır. Kahvemizi içmeye, yemeğimizi yemeye bekleriz. Saygılarımı sunar, size ve ailenize sağlıklı günler dilerim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X