Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Tatloğlu’nda kongrelere net tavır: “Hiçbir adayı desteklemiyoruz”

İYİ Parti Bursa’da ilçe kongreleri 23 Şubat’ta başlıyor.

17 Nisan’da yapılacak il kongresiyle de süreç tamamlanacak.

Öyle anlaşılıyor ki İYİ Parti’de de kongreler parti içi yarışa dönüşecek.

Öyle ki kulislerde hem ilçe başkanlıklarına hem de il başkanlığına çok sayıda ismin aday olacağı konuşuluyor.

Peki İYİ Parti Genel Merkezi’nin kongrelere yaklaşımı nasıl?

Dün İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile yaklaşan kongreleri konuştuk.

“Bursa’da 2 genel başkan yardımcısı olarak görev yapıyoruz. Hem benim, hem de Ahmet Erozan’ın kongrelere yaklaşımım aynı” diyerek söze başlayan Tatlıoğlu, yaklaşımlarını şöyle dile getirdi:

Partimiz kongrelerden güçlenerek çıkacaktır. Kazanan da kaybeden de bizim adaylarımızdır. Tüm adaylara eşit mesafedeyiz ve hiçbir adayı desteklemiyoruz. Asla hiçbir adayın lehinde ve aleyhinde olmayacağız. Diğer iller gibi Bursa da kongrelerden birlik ve beraberliğini koruyarak çıkacaktır.

Tatlıoğlu, Genel Başkan Meral Akşener’in yaklaşımının da aynı  olduğunu belirtti.

Nitekim Akşener parti içi bir toplantıda, “Bana gelen tüm adaylara hayırlı olsun diyorum. Ne kimseye aday olarak çık diyorum, ne de herhangi bir adayı destekliyorum. İsteyen istediği yere aday olabilir. Tüm adaylar bizim partililimizdir. Ancak adaylardan tek isteğim var. Sonuç ne olursa olsun, tüm adaylar kongre salonundan kol kola çıkacak” dediğini hatırlattı Tatlıoğlu.

Tatlıoğlu’nun sözlerinden şu 2 sonuç çıkıyor:

-Akşener ve genel merkez yöneticileri, kongrelerin birden fazla adayla yapılmasında sakınca görmüyor.

-Ankara, hiçbir kongrede taraf olmayacak.

3 il başkan adayı

İYİ Parti Bursa il başkanlığı için 4 aday konuşuluyor:

Yüksel Yılmaz: Kurucu il başkanı Yüksel Yılmaz’ın aday olacağına dönük bir rivayet var. Ancak Yılmaz, birçok platformda, “Kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum” diyormuş. Yani Yılmaz’ın adaylığı şimdilik söz konusu değil.

Dr. Yahya Bahadır: İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, henüz açıklama yapmadı ama kararını verdi. Bahadır için kesin aday diyebiliriz.

Selçuk Türkoğlu: Eski sendikacı Selçuk Türkoğlu için de kesin aday ifadesini kullanabiliriz. Türkoğlu’nun ilçe kongrelerinin ardından adaylık açıklaması yapması bekleniyor.

Zafer Milli: Zafer Milli, MHP’de siyaset yaparken Bahçeli muhaliflerinin önde gelen isimlerindendi. MHP’de de il başkan adayı olmuş. Yani adaylık Milli’nin ruhunda var. Milli de birçok yerde aday olacağını söylüyormuş.

Bu tablo ışığında İYİ Parti il kongresinin en az 3 adaylı olacağına kesin gözle bakılıyor.

Delege seçimlerinde çarşaf liste yöntemi

İYİ Parti delege seçimleri tamamlandı.

Ve tıpkı CHP’de olduğu gibi, delegeler masa başında değil sandıkta belirlendi.

Özellikle merkez ilçelerde ciddi bir yarışa sahne olan mahalle delege seçimi, çarşaf liste yöntemiyle yapıldı.

O fotoğrafa Aklan ne dedi?

Dün CHP il kongresi sonuçları açıklandıktan sonra, adaylardan Av. Güner Aklan’ın, sahnede İsmet Karaca ile olan sevinç gösterisini ortaya koyan bir fotoğraf paylaşmıştım.

Aklan, o fotoğrafla ilgili bir açıklama metni gönderdi:

“Sayın Özdal, siyaset yaşamımda hiç kolayı seçmedim, hep mücadele yolunu yani zor olanı seçtim. Ayrıca bugüne kadar aday olarak girdiğim tüm seçimlerde, seçimin sonuna kadar bekledim.Kazandığım seçimlerde rakiplerimi tebrik edip, katıldıkları için teşekkür ettim. Kaybettiğim seçimlerde de kazananı tebrik etmeden asla seçim mahallini terk etmedim. Kazanmak güzeldir ama kaybetmeyi de hazmedebilmek gerekir. Kongre günü de seçimin sonuna kadar bekledim, adayları sahneye çağırdılar. Hüseyin Akkuş dışında adaylar sahnedeydi. O sırada yüzlerce partilimizin, çektiği binlerce fotoğraftan biri üzerinden yorum yapılması doğru değildir. Seçim öncesi, birlik, beraberlik, dayanışma söylemlerinde bulunanlar, öncelikle seçimin sonunda o fotoğrafta neden olmadıklarını anlatmalılar. Görüyorum ve partim ve adına üzülüyorum ki, birileri hala seçimi kaybetmelerinin öz eleştirilerini yapacaklarına, bunun sebebini başka kişilerde ve nedenlerde arıyorlar. Basın üzerinden cevap vermek zorunda kaldığım için de yol arkadaşlarımdan özür diliyorum. ”

Kavgada söylenmeyecek sözler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya’nın Komsomolskaya Pravda gazetesine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili, “Bahçeli zaman zaman ABD yörüngesine giriyor” dedi.

Demez olaymış.

Jet yanıt MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükatamandan geldi.

Ataman, Perinçek için öyle laflar etmiş ki…

Mesela, ‘Çin’den Türkiye’ye yayılan ve aşısı bir türlü bulunmayan Doğu Perinçek mikrobu’ demiş.

Ardından şunu eklemiş:

“Türk milletinde karşılığı olmayan bu şahsı, ücretini öderseniz elinde çiçekle Kandil’e gönderirsiniz.”

Ataman’ın geçmişteki açıklamaları da çok sertti.

Ancak bu açıklamasında adeta ateş püskürmüş.

İşin ilginci Perinçek cephesinden, yazıyı yazdığım şu dakikaya kadar tek satır yanıt gelmemişti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X