Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Termik santral, Ferudun Kahraman, cemaat ve isimsiz mektup

Dün sabah, gazeteye geldiğimde masamın üzerinde bir zarf vardı.

Zarfın içindeki isimsiz mektupta yazılananlar, DOSAB Termik Santralı’nın siyasi boyutuyla ilgili önemli iddialar içeriyor.

Yaklaşan DOSABSİAD seçimine değinilen mektupta, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, DOSAB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Sarı ve DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar‘ın, cemaatle bağlantılı olduğu öne sürülüyor.

Mektup isimsiz ama DOSAB‘da faaliyet gösteren bir sanayicinin kaleminden çıkmış.

Termik santral konusu, Bursa’nın gündeminde olduğu için, bir iki cümle hariç, imla hatalarını düzelterek, mektubun tamamını paylaşıyorum:

“Değerli kardeşim, bizim DOSAB bölgesiyle ilgili santral çalışmaları ve insanların yapılarıyla ilgili yazılarınızı, uzun zamandır takip ediyorum. Doğru tespitleriniz için size teşekkür ediyorum. Yazılarınızdan sonra, kendilerine biraz çekidüzen verdiler. Fakat, üzerlerinde öyle büyük bir güven duygusu var ki, hala devam ediyor. Cemaatin deşifre edilmesinden sonra biraz tedirginler. Cemaatin en büyük yapılanması, bizim DOSAB’dadır. Başkan Ferudun Kahraman, cemaatin önemli ismidir. İlhan Sarı, cemaatin önemli ismidir. Bakın, sevgili kardeşim, biz DOSAB’lı sanayiciler olarak, bölgelemizdeki cemaat algısıyla yaşamaktan bıktık. Lütfen, yazılarınızla bu algıyı kırmak için bize yardımcı olunuz. Çünkü burada korkunç bir baskı var. Herkes korkuyor. Santral yapmanın ana gayesi, kendi boyahanelerine buhar üretmektir. Bu kadar karşı çıkışa rağmen, hala o santral yapılıyorsa, demek ki bu cemaatin gücü hala devam ediyor. Ne olur yazılarınıza bıkmadan devam ediniz. DOSAB‘da kimsenin sesi çıkmıyor. Herkeste bir korku var. Aman benim fabrikama zarar gelmesin diye hiçbir sanayici tenkit dahi edemiyor. Sizin yazılarınızdan sonra Vedat Kantar’ı sildiler. Yazılarınız olmasaydı, Vedat Kantar‘ı DOSABSİAD başkanı yapacaklardı. Arkada bekleyen çocuklarımız var, bunlar çıkıp aday olamıyorlar. Ferudun Kahraman, kimi işaret ederse, o başkan olacak. Orhan Tezyaparlar, cemaatçi olduğu için onu başkan yaptı. Bizim buradaki geleneğimiz, bir dönem başkanlıktır. Duyuyoruz ki, cemaat yine düğmeye basmış. Cemaatin önemli adamı Orhan Tezyaparlar, bir daha başkan yapılacakmış. Siz bizim sanayiciler arasında bir anket yapın. Sanayicilerin en az yüzde 60’ı santral istemiyordur ama kimseden tık yok, herkes susuyor. Belki DOSAB ve DOSABSİAD yönetimlerini, başkanlarını, yazılarınızla cemaatten arındırırsınız. Yazılarınız sayesinde, sanayiciler de biraz cesaretlenir. İnşallah yazılarınız sayesinde santral durur. Yazacaklarınız sayesinde, DOSAB-DOSABSİAD cemaatçilerden biraz olsun arınır. Size bölgenin geleceği hakkında biraz fikir verdiysem, mutlu olurum. Yazılarınızda, neden DOSAB’da kimse aday olamıyor diye bir makale görürsek, sanayiciler olarak mutlu oluruz”

Mektup böyle değerli okurlar…

Şimdilik yorum yapmadan, mektuptaki iddiaların, tartışılmasını bekleyelim.

 

Orhan Tezyaparlar: “Cemaatle bütün ilişkimi kestim”

 

DOSAB‘lı sanayicinin mektubundaki iddiaların bir muhatabı DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar.

Tezyaparlar, mektupta cemaatçi olmakla suçlanıyor.

Bugüne kadar Tezyaparlar’la ilgili çok olumsuz şeyler duymamıştım.

Ayrıca DOSABSİAD’ın başkanı olmasına rağmen, bugüne kadar termik santralla ilgili destekleyici hiçbir açıklamasına da rastlamadım.

Yani Ferudun Kahraman grubuyla, Orhan Tezyaparlar‘ı, termik santral konusunda birbirinden ayırmak gerektiği düşüncesindeyim.

Tezyaparlar‘la konuştum ve mektuptaki iddiaları hatırlattım.

Bakın neler söyledi:

Cemaatle zaten çok yakın bir ilişkim yoktu. Bir dönem herkes cemaate bulaşmıştı Ancak size tüm samimiyetimle söylüyorum ki, cemaatle bütün ilişkimi kopardım. BUGİAD’dan da istifa ettim. Adaylığıma gelince. Yönetim kurulum ve sanayici abilerimiz, aday olmam konusunda ısrarcılar. Ferudun Kahraman’la adaylık noktasında konuşmadık. Hiçbir yerde de adayım veya değilim diye bir açıklamam olmadı. Seçimin olacağı mayıs ayına kadar, bu işi üstlenecek bir kişi çıkarsa, aday olmayabilirim. Şimdilik kısmet diyorum.”

 

İnan Keser, üyelere söz veriyor

 

CHP‘nin 1978 doğumlu, genç aday adaylarından biri olan İnan Keser, 2001 genel seçimlerinde listeye son sıralarda girmesine rağmen, ilk sıra adayı gibi çalışmıştı.

Aradan geçen zamanda da CHP’yle ilişkilerini hiç koparmadı.

Bugün yine adaylık yolunda Keser.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, üyelere, “genç ve kadın adaylara şans tanıyın” çağrısıyla yola çıktı.

Milletvekili seçilirsem, hem mahahalle temsilciliklerimizi ve örgütümüzü güçlendireceğim hem de genel siyasete katkı yapıp, partimin büyümesi için çalışacağım. 29 Mart, bizim için bir son değil, iktidar olmak için bir başlangıçtır. Üyelerimizle temel ilkelerde anlaştık. Seçilsek de seçilemesek de CHP’ye çalışmaya devam edeceğiz. Geçen dönem 5 milletvekili çıkarmıştık, bu dönem 10 milletvekili taahhüdünde bulunuyoruz” sözleriyle dikkat çeken Keser, genç ama deneyimli bir siyasetçi olarak tanımlıyor kendisini.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X