Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Yasa var uygulaması yok

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Madde 14:

“Spor alanlarında veya çevresinde taraftarların grup halinde veya münferiden belirli bir kişiyi hedef veya muhatap alıp almadığına bakılmaksızın duyan veya gören kişiler tarafından hakaret olarak algılanacak tarzda aleni olarak söz ve davranışlarda bulunmaları halinde, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, şikayet şartı aranmaksızın, failler hakkında 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunur.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında, Trabzon taraftarları 90 dakika boyunca küfürlü tezahürat yaptılar.

Yayıncı kuruluş, sık sık taraftarların seslerini kısmak zorunda kaldı.

Peki milyonların ekran başında tanık olduğu rezalet karşısında, tek bir taraftarın adli para cezasına çarptırılıdığına dair bir habere rastladınız mı?

 

***

 

Aynı Yasa Madde 16: “Müsabaka için seyircilerin kabulüne başlanmasından itibaren müsabaka sonrası tamamen tahliyesine kadarki zaman zarfında yetkisiz olarak müsabaka alanına, soyunma odalarına, odaların koridorlarına, sporcu çıkış tünellerine giren kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Fiilin müsabakanın seyrini veya güvenliğini bozması halinde, fail hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.”

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında, başta hakemi döven ‘zorba’ olmak üzere, çok sayıda taraftar sahaya girdi.

Hakem ve futbolcular kaçmak zorunda kaldı.

Üstelik bu fiil nedeniyle, müsabakanın seyri değişti.

Daha doğrusu maç tatil edildi!

Sahaya girenler hakkında herhangi bir dava açıldığını duyan var mı?

Hangi savcı, bu taraftar kılığına bürünmüş kişilerle ilgili dava açtı, bilen var mı?

 

***

 

Gelellim 6222 Sayılı Yasa’nın 17. Maddesi’ne…

“Spor alanlarında kasten yaralama suçunun veya mala zarar verme suçunun işlenmesi halinde şikayet şartı aranmaksızın 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre cezaya hükmolunur. Spor alanları ve bu alanlardaki eşya, mala zarar verme suçu bakımından kamu malı hükmündedir.”

Tam da bu maddeyle örtüşen, 2 olay yaşandı ligimizde.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında, taraftarlar koltukları söküp sahaya attı.

Bir taraftar ise sahaya inerek, tekme-tokat daldı hakeme.

Aynı gün Başkent’te Ankaragücü taraftarları protokol tribününü basarak Amedsporlu 5 yöneticiyi hastanelik etti.

Ankara’da yöneticileri hastanelik eden 6 kişi, Trabzon’da da hakemi döven 1 kişi, ertesi gün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar!

 

 

***

 

31 Mart 2011’de Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe girmişti 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun.

Ancak büyük umutlarla çıkarılan yasa, hiçbir zaman tam anlamıyla uygulanmadı.

Uygulanmadığı için de gelinen nokta malum.

 

MHP İlçe Başkanı Asa’dan hodri meydan!

 

MHP‘de muhalifler seslerini yükseltmeye devam ediyor.

Son çıkış MHP Orhaneli İlçe Başkanı İsmail Asa’dan geldi.

Meral Akşener‘in seçim çalışmalarına da katılan Asa, şunları söylüyor:

Biz bu yola çıkarken sonumuzu düşünmedik düşünmeyiz de. Hani derler ya, sonunu düşünen kahraman olamaz diye tam da öyle bekliyoruz gurur madalyamızın verilmesini. Yani ‘görevden alındınız‘ yazısını… İşte o yazı, çocuklarıma bırakacağım en büyük miraslardan biri olacak. İnandığımız kutlu bir davanın daha iyi yerlere gelmesi için, bu uğurda can vermeye bile hazır olduğumuzu hiç kimse unutmasın. Bizimki memleket meselesi. AKP’nin değirmenine su taşıma meselesi değil. Şimdi daha iyi anlıyorum uyutulduğumuz gerçeğini. Keşke işine gelmeyenler de kabullense bu gerçeği de dedikleri gibi bu davayı çok sevseler, koltuk telaşını bırakıp bu davanın daha iyi yerlere gelmesi için uğraşsalar. Ben anlam veremiyorum dün Ümit Hoca, CIA ajanı olmuştu, ne değişti de istifa etmeden 2 hafta öncesine kadar Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi? 14 yıldır ülkücü olan Sayın Akşener, şimdi paralelci oldu. Şu saatten sonra Sayın Akşener değil paralelci ne olursa olsun, sonuna kadar onun yanında dimdik durmaya devam edeceğim. Çok severek söylediğim bir söz var. Vallahi olacak, billahi olacak, Akşener ile MHP iktidar olacak.

 

Gerekirse arkadaşını vur!

 

Bir mağaraya sıkışmış terörist ile Kandil‘deki öteki terörist arasında geçen telsiz görüşmeleri:

Gabar: Moralinizi bozmayın. Dayanın. Yerinizi tespit etmediler değil mi?

Destan: Hayır tespit etseler çoktan ölmüştük zaten. Bir de neye dayanacağız, ne kadar dayanacağız, niye buradayız? Ölümü bekliyoruz. Bunu yukarı ilet.

Gabar: İsyan yok, isyan yok. En azından her gün çatışmaya girmiyorsunuz. Yakında ilçelerden kırsala dönüşler başlayabilir. Sizin şu anki konumunuz o gelecekler için çok önemli, dayan.

Destan: Yaşamsal sorunlar çıktı. Yiyeceğimiz bitmek üzere. Erzak gelmiyor. Temizlik konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Tuvalet için dışarıya açığa çıkamıyoruz bile. Bir bölümü tuvalet olarak kullanıyoruz, kokudan ve mikroptan öleceğiz. Arkadaşların psikolojileri çok bozuk. Bir de her an saldırıya uğrayacağımız korkusunu yaşıyoruz.

Gabar: Zayıflık gösterenleri cezalandır taviz verme. Gerekirse herkesin içinde zayıflık gösteren birini vur.

Son cümleye dikkat…

Gerektiğinde, arkadaşını bile gözünü kırpmadan vurmaktan geri durmayan vahşi bir örgüttür PKK…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X