Yaman Kaya
Yaman Kaya

Bursa siyasetinde çok konuşulan istifalar! İl başkanı ne dedi?

Köşe Yazısını Dinle

Buhran her geçen gün biraz daha derinleşiyor.

Enflasyon canavarının önüne geçilemiyor.

Ekonomik kriz yurttaşın nefes almasını güçleştiriyor.

Böyle bir ortamda halk sorunlarına çözüm ararken iktidara alternatif olması beklenen yeni kurulan partilerdeki iç çekişmeler küskünlerin farklı adres bulmasını köstekliyor.

Bu durum muhalefetin imajını sarsıyor.

Vatandaşta hayal kırıklığı yaratıyor.

Perşembe günü yayınlanan yazımın “DEVA Bursa’da bir flaş istifa daha” başlıklı bölümünde geçtiğimiz aralık ayındaki il kongresinde başkanlık için yarışan Erman Kızılyel’in de partiden ayrılma kararı aldığını bildirmiştim.

Kızılyel, yaptığımız görüşmede istifa gerekçesini özetle şöyle ifade etmişti:

“Hep istifa edenler ve gönderilenler mi hatalı? Hiç mi Serkan Özgöz’de hata ve sıkıntı yok? Birinin kişisel siyasi ikbali uğruna insanların umutları kırıldı. Demokratik duruşlarından ötürü bu insanlara ceza kesildi. Böyle olmamalıydı.”

Kendisini destekleyenlerin partiden uzaklaştırıldığını kaydeden Kızılyel’in tepkisinin odağındaki isim, kongredeki rakibi DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz aradı dün.

Özgöz’ün açıklamalarını tek cümle eksiltmeden aynen aktarıyorum:

“30.06.2022 tarihinde Olay.com.tr sitesinde çıkan yazınızı okudum. Öncelikle kıymetli vaktinizi ayırıp değerlendirmelerinizi köşenize taşıdığınız için il başkanlığımız adına teşekkür ediyorum. Yazınızda yer alan birkaç husus konusunda fikirlerimi söylemek isterim. Yazınızda belirttiğiniz gibi 04 Aralık’ta Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katılımı ile (ilk kongresinde iki adayla) kongremizi yaptık. Bu kongre tüm DEVA teşkilatlarına örnek oldu. Kongre öncesinde partimizin demokrasi anlayışını sorgulayan birçok değerlendirme olmuş, iki adaylı kongrenin genel merkez tarafından engellenebileceği, bunun bir demokrasi sınavı olduğu dile getirilmişti. Biz her fırsata DEVA Partisi’nin diğer partilerden farkını anlatıyoruz.

O gün de anlattık. 4 Aralık günü kurucu yönetim kurulunun emekleri ve gayretleri ile hazırlanan çok güzel bir kongreyi icra ettik. Kongre öncesinde aday olmak istediğini belirten Erman Kızılyel beni arayarak adaylık isteğini bildirdi. Memnuniyetle karşıladığımı, bunun bir demokratik yarış olduğunu kendisine ilettim. Sonrasında da kongreye kadar geçen süreçte tüm ilçelerimizi ziyaret ederek kendilerini, yapmak istediklerini anlattılar. Tüm delegelerle telefonla tek tek iletişim kurdular. Ciddi emek harcadılar. Tüzüğümüz gereği aday olmaları için üye olmaları gerektiğini kendilerine biz hatırlattık. Erman Bey 04 Aralık İl kongresi için 27 Ekim 2021’de Yıldırım ilçemizden üye oldu.

Serkan Özgöz, şöyle devam etti:

“Kongre günü de Sayın Genel Başkanımızın önünde iki aday bir araya geldik, birbirimizi tebrik ettik. Genel Başkanımız her iki adaya da başarılar diledi. Sonra kongre salonuna geçtik. Kongre plana uygun biçimde icra edildi. Kongre sonrasında sonuçlar açıklandıktan sonra yeniden bir araya geldik. Erman Bey beni yine genel başkanımızın önünde tebrik etti. Seçim sonrasında da hafta içinde il başkanlığımızda bizleri ekibi ile ziyaret ederek demokratik duruşumuz, problemsiz kongre ve kazandığımız seçim hakkında bizleri tebrik etti.

O ziyarette seçim bitti, hepimiz DEVA için çalışacağız diyerek beni de memnun eden (görüşmemizde yüz yüze bu memnuniyetimi kendisine belirttim) açıklamalar yaptı.

Ben de ziyaretlerinde kendilerine, ekibine teşekkür ettim. Bugün de bu güzel kongre için kendilerine yeniden teşekkür ediyorum. Genel başkanımızın önünde, çok keyif aldığım, partim adına gururlandığım bir kongre gerçekleştirdik. Hatta sonrasında sizler de Sayın Genel Başkanımız ile kongre salonundan bir yayın gerçekleştirdiniz. Kongre sonrasında yukarıda anlattığım bu sürecin sosyal medya yansımalarını da aşağıda incelemelerinize sunuyorum.”

Özgöz, tasfiye yok görüşünde:

“Biz Türkiye’nin siyasi hayatına damga vuracak, her geçen gün daha da güçlenen bir partiyiz. Yeni kurulan partilerde, aradığını bulamayan, tempomuza ve DEVA ilkelerine uyum sağlayamayan, yorulan ya da gönlü kırılanlar olabilir. Bize düşen herkesi kucaklamak. Biz de tüm teşkilatlarımızla

birlikte bunu yapıyoruz. Yoksa büyüyemeyiz. Kestel ilçemizde teşkilat mensuplarımız yollarına devam ediyor. Mevcut yönetimde teşkilat başkanı olan Serkan Tekyıldık ilçe başkanımız olarak atandı. Eski yönetimden birçok arkadaş işinin başında. Yani tasfiye yok. Harmancık ve Büyükorhan ilçe başkanlarımız yeniden atandı. Her iki ilçede de atamalar sonrası üye patlaması yaşadığımızı söyleyebilirim. Mudanya’da yeni kurulacak yönetimde görev almak isteyen arkadaşlara yeniden görev vereceğiz.

Başka görevlerde emek harcamak isteyenlere de il başkanlığımızdaki ilgili kurullarda görev veriyoruz. Orada da tasfiye söz konusu değil. Biz siyasi partiyiz. İnsanı önemsemezsek büyüyemeyiz.

Bursa olarak son 5 ayda üye sayımızda %200 büyüdük. Partimizin aylık büyümede Türkiye ortalaması %17 iken biz Bursa olarak her ay %40 büyüyoruz. Yani Deva’nın tükendiği yok. Tükenen özellikle de DEVA’da bir işe yaramayan eski siyaset anlayışı. Yazdığım büyümede ve çalışmalarda her il ve ilçe yöneticimizin emeği büyük. Hepsine ( görevden ayrılanlar da dahil olmak üzere) tek tek teşekkür ediyoruz. Her ilçe, her kongre maddi manevi büyük gayretlerle kuruluyor. Kimlerin üye yaptığını, kimlerin ailesinden, çoluğundan çocuğundan artırarak partiye bağış yaptığı, kimlerin günlerini harcadığını çok iyi biliyoruz.

Bu gayretler ortada iken partiye bir üye yapmayan, kendi kişisel reklamı için kullanmak isteyen, kendi çıkarını önceleyenler olabiliyor. Onları da bu ihtiyaçlarından ötürü hoşgörü ile karşılıyor, onlara bile kucak açıyoruz. Bizler yeni nesil siyasete inanıyoruz. Siyasette “olmak için gelenler ve yapmak için gelenler” var. Olmak için gelenler, koltuk derdinde olanlar aradıklarını bulamayınca yeterince tanındıklarını düşündüklerinde başka parti arayışına girebiliyor. Bu durumları bizden önce çok iyi gözlemci Bursa Basını gözlemliyor, hatta bizle de paylaşıyor, uyarıyor, düşüncelerimizi soruyor.”

Kim neyi gözlemlemiş ve DEVA Partisi İl Başkanı ile paylaşmış açıkçası hiçbir fikrim yok.

Devam edelim:

“Bizler aldığımız emanetin gereği bunlarla meşgul olamayız. Millete hizmet yolunda yapacak çok işimiz var. İlk günkü gönül, gayret ve sorumlulukla çalışmaya devam ediyoruz. Daha önce çok defa ifade ettim. Bir kez daha ifade edeyim. DEVA Partisi bilinen siyasi partilerden farklı tertemiz bir parti. Gururla söyleyebilirim ki bugün DEVA teşkilatlarında çalışan herkesi (il, ilçe yöneticileri hepsi dahil) partimiz sayesinde tanıdım. Onlara da her zaman söylediğim Sayın Genel Başkanımızın sözüdür. “DEVA Partisi bir kadro hareketidir.”

Bizler işimizi iyi yapmak, teşkilatlarımızı tamamlamak, sandıklara sahip çıkmak ve nihayetinde iktidar olmak için yola çıkmış insanlarız. Ülkenin durumu ortada. Kaybedilen zaman ortada. Ülke bir uçurumun kıyısında. Boşa geçirecek 1 saatimiz bile yok. Çalışmazsak millete bakacak yüzümüz olmaz. O yüzden hepimiz çok çalışıyoruz. Şahsi menfaatler, kişisel pr ve koltuk kaygısı için siyaset yapmak bize göre değil.

Sözün özü DEVA Partisi, sözde değil, özde bir siyasi parti. Bizi bir arada tutan da bu anlayışlar. Bu sebeple parti içi demokrasi ve partimizin işleyişi hakkında sözlerinizi haksız bulduğumu ifade etmek isterim.

Sizin aracılığınızla bir kez daha çağrı yapmak isterim. Halkın derdi ile dertlenen, kendini değil memleketin sorunlarını düşünen, çocuklarına iyi bir gelecek bırakmak isteyen herkesi DEVA çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz. Sıklıkla fikir değiştiren, “o parti olmazsa bu parti” anlayışındaki arkadaşlara da başarılar diliyoruz. Değerli fikirlerinizle bizleri zenginleştirdiğiniz ve köşenizde zaman ayırdığınız için size yeniden teşekkür ederim. Fikirlerimizi cevap hakkımız gereği köşenize taşırsanız memnun oluruz. Yazınızda yer alan tüm hususların gerçek durumlarını gözlemlemek isterseniz yönetim toplantılarımızda, saha programlarımızda sizi memnuniyetle misafir ederiz.”

Davet ederseniz elbette iştirak ederiz diyerek yazının uzun bu ilk bölümünü noktalayalım!

BURSA’DA O KİRALAR MAHKEMELİK OLDU!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da çok sayıda kiracısı bulunuyor.

Geçtiğimiz 31 Aralık itibarıyla sözleşmeleri sona eren esnafa, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden sadece enflasyon oranı değil iş yerlerinin emsal-rayiç durumu da dikkate alınarak yüzde 400’ü bulan zamlı sözleşmelerin yer aldığı tebligatlar gönderilmesi tepki çekmişti.

Vakıflar, pandemide kapalı kalan dükkanlardan o dönemin kira bedellerini de isteyince esnaf kelimenin tam anlamıyla isyan etti.

Konu mahkemeye intikal etti.

Vakıflar’ın kiracısı bir esnaf sohbetimiz sırasında “Belediyeler kapanma döneminde kira almadı. Ortada mücbir sebep vardı. Dükkanımızı kendi isteğimizle değil devletin emriyle kapattık. Belediyeler kira almazken devletin kurumu Vakıflar’ın kira talebinde bulunması doğru mu? Üstelik krizi iliklerimize kadar hissederken” dedi.

Ödenmeyen kiralara faiz de işletilmiş.

Dosya masraflarıyla birlikte biriken borçların üzerine yüzde 50’lik ekstra yük gelmiş.

Yargıdan çıkan ara karar esnafa çıkarılan faturanın yarısını silmiş.

Mahkeme süreci devam ediyor.

Devletin tam da seçim atmosferine girdiğimiz bugünlerde kapanmadaki borçları silmesi gündeme gelecek mi?

Hep birlikte göreceğiz…

İMO: ACEMLER DAHA DA DÜĞÜMLENECEK!

İzmir yolundan gelen trafiğin bir kısmı yakın çevre yoluna girmek için sağa yönelirken, Mudanya yolundan gelen trafiği engelliyor.

Mudanya yolundan gelen ve şehre doğru giden trafik de yaklaşım şeritleri bitmeden sola yanaşmaya çalışıyor.

Üstelik bu hareketler yaklaşık 400 metrelik bir alan içinde gerçekleşiyor.

Aynı durum karşı yönde de yaşanıyor.

Kafkas’ın önünden çıkan araçlar sola girmeye çalışırken şehir merkezinden gelen araçlar Mudanya yoluna girmeye gayret ediyor.

Çevre yolundan gelip Acemler kavşağından İzmir yoluna giren araç sola geçmek isterken bir diğeri BUSKİ yönüne geçmek istiyor.

Bursa’da trafiğin kalbi Acemler’de ulaşımı rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından Odunluk, Dikkaldırım ve Beşevler yönünden gelen araçların stadyumun yanından şehir merkezi yönüne bağlantısını sağlayacak yeni bir kol hazırlanıyor.

Bu projeye akademik itiraz geleceğini dünkü yazımda paylaşmıştım.

Bugün o itirazın detaylarını kısaca aktaracağım.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ülkü Küçükkayalar, Şube Ulaşım Komisyonu’nun hazırladığı raporla ilgili şunları kaydetti:

“Geçen yıl Acemler Kavşağına direksiyonel kol yapılması düşünülmüş, uyarılar üzerine bu büyük yanlıştan dönülmüştür. Fakat tamamlanması için çalışmaların hızlandırıldığı Odunluk/Dikkaldırım bağlantısı ile ne yazık ki buna bir adet daha örülme eklenmiş olacak. Trafiği rahatlatma amacıyla yapılacağı açıklanan bu uygulama da bölgedeki sorunlara yenisini ekleyecektir. Devam eden bu örülme sorunuyla Acemler’in yükü artırılacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X