‘Yazmanın yaşı yok’

Bursalı yazar Kemal Selçuk’un sürdürdüğü yaratıcı yazarlık atölyesinin öğrencileri, düzenlenen etkinlikle katılım belgelerini aldılar. Selçuk, “Yazarlığın yaşı yok. Yeter ki yazma disiplininden kopulmasın” dedi.

‘Yazmanın yaşı yok’

Yazar Kemal Selçuk’un anlatımıyla Nalbantoğlu’ndaki Artı Sanat Derneği’nde gerçekleştirilen üç aylık atölye çalışması sona erdi. Nilüfer’deki Bursa Elektrik Mühendisleri Odası’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Artı Sanat Derneği Başkanı Hasan Azar, dernek bünyesindeki sanatsal faaliyetlerinin tüm hızıyla süreceğini vurgulayarak, “Böyle bir etkinlikle de katılımcılara renkli bir gece yaşatmak istedik. Atölyeye gösterilen ilgi, kıvanç verici” dedi. Atölye katılımcılarının yoğun çabalarına işaret eden Kemal Selçuk da, yazarlığın yaşı yok. Yeter ki yazma disiplininden kopma olmasın” dedi.

ATÖLYE DİSİPLİN SAĞLADI…

Üç ay boyunca teorinin yanında pratik uygulamalar da yaptıklarını kaydeden Selçuk, “Yazar adaylarının gelişmesine tanık olmak hayli sevindirici. Atölyemizde gün geçtikçe daha iyi öyküler yazıldı, yazılmaya da devam edecek. Aynı grupla eylül ayında da buluşacağız. Başka arkadaşlarla da farklı bir grup açmayı düşünüyoruz” dedi.Yazarlığın diplomasının olamayacağına işaret eden Selçuk, “Katılım belgesiyle arkadaşlarımıza hoş birer anı kalmasını amaçladık. Önemli olan yazma arzusu duyanların bunu ciddi olarak sürdürmeleri” dedi.

Etkinlikte yer alan öğrenciler yazdıkları öykülerini okuyarak, atölye hakkındaki düşüncelerini paylaştılar. Atölyenin kendileri açısından bir fırsat olduğunun altını çizen katılımcılar, “Atölye çatısı altında olmak bize yazma disiplini sağladı” dedi.

3799264-img-20190427-wa0014__55874.jpg

Yaratıcı yazarlık atölyesine devam eden katılımcılar, etkinliğin ardından
katılım belgeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X