Olay Gazetesi Bursa

Yeni arsa üretme fakiri Bursa’da dönüşüme Sıcaksu-Soğanlı fırsatı

Olay Medya’yı ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a daha önce açıkladığı Sıcaktsu Kentsel Dönüşüm projesini anımsatıp burası için düşünülen termal projeyi sorduk. Ortaya da kentsel dönüşüm için gerekli Bursa’ya özel rezerv alan konusunun çarpıcı bir yansıması çıktı. Başkan Aktaş, kuraklık nedeniyle yaşanan susuzluk tehdidine karşı “Bursa’nın kurtuluşunun Çınarcık Barajı’nda” olduğunu söyledi, 700-800 milyonluk proje hakkında bilgi verdi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı...

Önce… Bursa’nın fotoğrafını göz önüne almak gerekiyor. Sırtını Uludağ’a dayayan kentte ensesinde, yamaçlardaki orman nedeniyle Milli Park sınırı var.

Önündeyse…

Bugün işgale uğramış olsa bile Bursa ovası uzanıyor. O nedenle, yapılaşıp mahalleye dönüşen Bursa’nın kuzeyindeki pek çok bölge Ova Koruma nedeniyle plansız gelişti.

Bu durum…

Bugün üzerinde çalışılan kentsel dönüşüm projelerinin önündeki en büyük problem olarak duruyor.

Çünkü…

Kentsel dönüşüm projeleri için gerekli rezerv alan üretilemiyor. Bu konumda ele alınabilecek yerler de, yapılaşmış olsa bile ova koruma kapsamında kalıyor.

İşte…

Olay Medya’yı ziyaretinde yönetici ve yazarlarla sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, kent merkezinde çalışılan kentsel dönüşüm projelerinin önündeki sorunları aşmaya çalıştıklarını anlattı.

O noktada şunu sorduk:

“Sıcaksu bölgesinde 1.100 konutluk kentsel dönüşüm açıkladınız. Oysa burada dünyaya örnek olacak termal proje yapılacaktı. Ondan mı vazgeçildi, yoksa kentsel dönüşüm bu bölgenin altındaki Soğanlı-Gaziakdemir bölgesi için mi planlanıyor?”

Soruyla…

Ortaya da Büyükşehir’in üzerinde çalıştığı yeni proje çıktı.

Başkan Aktaş’ın verdiği bilgilere göre o yeni proje hem Sıcaksu, hem de alt taraftaki Soğanlı-Gaziakdemir bölgelerini kapsıyor.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…